Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,250 26 apr 2024 17:35
  • +0,046 (+3,82%) Dagrange 1,210 - 1,250
  • 1.766.025 Gem. (3M) 2,1M

PostNL - November 2023

751 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 38 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Jeliazkov 7 november 2023 16:15
    quote:

    prinszicht schreef op 7 november 2023 15:55:

    [...]

    Die 160 miljoen hadden ze gewoon liggen? Ik probeer te achterhalen waar het geld vandaan komt?

    Hypothetisch ligt dit geld een jaar of langer te verdampen onder de noemer inflatie. Dat is 1 kanttekening. De tweede lijkt mij strategisch. 90 miljoen reservering voor aandeleninkoop. Die is toegezegd en alleen tijdelijk geparkeerd. Nu wordt het geld uitgegeven om een lening af te lossen. Dat klinkt plausibel maar als daarmee inkoop definitief vervalt, dan is dat een breuk in een eerdere toezegging. Waarbij het minimale is dat je dit toelicht.

    Herfinancieren is ook een optie. Dan stijgen de kosten maar die kun je aftrekken. Dit lijkt mij een ingeving van K die er belang bij heeft dat er niet meer aandelen worden ingekocht omdat dit de koers doet opveren. Daarbij neemt hij uiteindelijk een bedrijf over met minder schulden.
    PNL heeft altijd een dubieuze wijze van boekhouding gehad . Waar het geld vandaan komt? Herna mag het weten. En Henk Kamp.
  2. forum rang 6 prinszicht 7 november 2023 16:25
    Een min 7 procent is meestal genoeg voor de dag van publicatie. Nu doen we het op dag 2. In de geschiedenis van dit aandeel heb ik dit alleen gezien gedurende de initiële aankoop van John de Mol. Winstwaarschuwing met publicatie; 3 dagen hoog volume en flinke daling. Bij melding van zijn belang, corrigeerde de koers naar het niveau van voor publicatie.
  3. forum rang 6 sportliefhebber 7 november 2023 16:30
    quote:

    prinszicht schreef op 7 november 2023 16:25:

    Een min 7 procent is meestal genoeg voor de dag van publicatie. Nu doen we het op dag 2. In de geschiedenis van dit aandeel heb ik dit alleen gezien gedurende de initiële aankoop van John de Mol. Winstwaarschuwing met publicatie; 3 dagen hoog volume en flinke daling. Bij melding van zijn belang, corrigeerde de koers naar het niveau van voor publicatie.
    Dan morgen of overmorgen maar verder kijken....
    Hoop doet leven.
  4. WaardeAandeel 7 november 2023 16:33
    PostNL en de kunst van het voorspellen

    16:00

    Een betrouwbare voorspelling is van onschatbare waarde in de financiële wereld. Het geeft aan dat je de zaken onder controle hebt. Een verkeerde prognose geven is bijna een doodzonde en kan een bedrijf lang achtervolgen.

    PostNL heeft geen beste reputatie op dit terrein. Vorig jaar ging de post- en pakketbezorger drie keer in de fout. Steeds moest het bestuur een eerdere winstprognose neerwaarts bijstellen.

    Dit jaar leek het beter te gaan. In de eerste twee kwartalen was de sfeer rond het bedrijf optimistisch en kwamen er gunstige marktberichten van het hoofdkantoor in Den Haag. De belangrijkste was dat de pakjesmarkt niet kromp, maar juist aantrok en dat PostNL daar als grote speler van zou gaan profiteren.

    Helaas is PostNL weer in zijn oude fout vervallen. Maandag moest het topmanagement toegeven dat het pakjesvolume te rooskleurig is ingeschat. Dat steeg weliswaar in het derde kwartaal, met 1,5%, maar dat was toch een tegenvaller. Ook de postdivisie liet teleurstellende resultaten zien.

    De onheilstijding werd onmiddellijk opgepikt door beleggers, die het aandeel een procent of twaalf lager zetten. En zo dreigt het broze vertrouwen bij analisten en beleggers weer te verdwijnen.

    Hoe kan het dat PostNL, dat slechts twee kernactiviteiten telt, zo vaak in de fout gaat? Zo ingewikkeld is de wereld van post en pakketten toch niet? Op beide terreinen is PostNL marktleider in Nederland en in postbezorging is de onderneming zelfs monopolist.

    Het probleem was dit keer een tegenvallend aanbod van pakjes en vooral hogere personeelskosten bij de postverwerking en -bezorging. Beide ontwikkelingen zouden toch goed te voorspellen moeten zijn.

    Kan het allemaal nog goed komen in het vierde kwartaal? Moeilijk. Het bedrijfsresultaat zal dit jaar volgens de laatste inzichten aan de onderkant van de bandbreedte €100 mln en €130 mln uitkomen, een zwak jaarresultaat. Over de eerste negen maanden verdiende PostNL tot dusver een schamele €14 mln. Dat betekent dat in het afsluitende vierde kwartaal, met daarin de topmaanden november en december, ruim €90 mln (€105 mln min €14 mln) moet worden verdiend. Vorig jaar verdiende PostNL in dat afsluitende kwartaal €60 mln en toen waren de loonkosten nog niet zo sterk gestegen.

    Daar ligt dus nog een pittige opgave voor de post- en pakketbezorger. PostNL schrijft bovendien dat de marktomstandigheden in 2024 ‘uitdagender’ worden. Dat is geen opbeurende boodschap van een onderneming die kortgeleden nog een behoorlijke groei voorspelde op de pakjesmarkt. Of zouden de bestuurders er dit keer opnieuw naast zitten?

    Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1495593/post...
  5. forum rang 4 Filasoft 7 november 2023 16:51
    quote:

    VeelGeduld schreef op 7 november 2023 16:13:

    [...]

    Dit bericht is feitelijk door mijzelf geschreven, en ik waardeer je opmerking over de schrijfstijl. Ik heb mijn best gedaan om mijn gedachten en standpunten zo duidelijk mogelijk te communiceren ;)
    Zegt wel iets over het niveau van dit forum, maar inderdaad, zodra ik hier iemand tegenkom die wel een werkwoord kan vervoegen dan denk ik ook 'wat gaan we nou krijgen????'
    Lichtpuntjes .... het is soms even zoeken, maar ze zijn er dus wel.
  6. forum rang 5 Hernia 7 november 2023 17:35
    quote:

    ODracing schreef op 7 november 2023 17:31:

    Ik blijf het toch ook bizar vinden dat ik niemand dit echt heb horen voorspellen en dat zo'n ING-analist hiermee wegkomt. Hoe ver kan je er naast zitten en verantwoordelijkheid???

    Herna is ook nog commissaris bij ING. Belangverstrenging is goed mogelijk. Ze moet toch ergens wel het aantal pakketten kunnen bijhouden en toch veel beter de financiële prognoses kunnen doen. Ze heeft het niet en dan zegt ze dat PostNL een complex bedrijf is. Voor dat salaris wat ze krijgt, zou ze veel beter moeten presteren.
  7. forum rang 4 prince john 7 november 2023 18:21
    quote:

    Bernardo schreef op 7 november 2023 17:50:

    [...]. ik heb 0,99 nog in herinnering. Zal zo maar mogelijk zijn
    ...15,0 was ook nog niet zoo lang gelee...zou zo maar kunnen ;)
    Zonder dollen, van 1 naar 5...en dat is écht pas gisteren...
    Nee, laat je niet gek maken, gewoon mee deinen...
    Succes !

    mvrgr,

    John
751 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 38 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links