Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PROSUS AEX:PRX.NL, NL0013654783

  • 33,250 3 mei 2024 17:36
  • +0,560 (+1,71%) Dagrange 32,765 - 33,820
  • 3.865.703

Prosus in 2023

2.918 Posts
Pagina: «« 1 ... 106 107 108 109 110 ... 146 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 18 september 2023 13:47
    quote:

    voda schreef op 18 september 2023 13:20:

    Prosus kiest voor abrupte wisseling topman

    Bob van Dijk maakt per direct plaats voor Ervin Tu.

    (ABM FN-Dow Jones) De raad van bestuur van Naspers en Prosus heeft in overleg met CEO Bob van Dijk besloten voor een abrupte wissel van het leiderschap, om een zinloze overgangsperiode te vermijden. Dat zei voorzitter Koos Bekker maandag in een telefoongesprek met beleggers en pers.

    Van Dijk stopt per direct en wordt opgevolgd door de chief investment officer Ervin Tu, die als interim-CEO de volledige beslissingsbevoegdheid krijgt, net zoals Van Dijk die had, zei Bekker.

    Vertrekkend topman Van Dijk zal meewerken aan de overdracht en blijft een jaar lang beschikbaar als adviseur.

    Van Dijk was sinds 2014 CEO van Naspers en sinds de beursgang in 2019 ook van Prosus.

    "De gemiddelde levensduur van een CEO van een groot beursgenoteerd bedrijf in de Verenigde Staten is vijf tot zeven jaar", zei voorzitter Bekker. "Van Dijk leidde het bedrijf al meer dan tien jaar."

    En als je zo'n besluit dan hebt genomen, dan kun je het beste dat meteen ook uitvoeren, voegde hij daar aan toe. Zo wordt een overgangsperiode waarin het bedrijf minder slagvaardig is namelijk voorkomen.

    Het besluit om verder te gaan met de verkoop van het dominante belang in het Chinese Tencent, ten behoeve van de inkoop van eigen aandelen om de kruisbelangen tussen Prosus en Naspers te verminderen, was een unaniem besluit van het bestuur en niet speciaal genomen door de nieuwe CEO ad interim Ervin Tu, zei Bekker.

    De reden om de aandelen Tencent te verkopen is de grote korting in de koers van Prosus en Naspers ten opzichte van de boekwaarde van dat belang. De geleidelijke desinvestering en vermindering van de wederzijdse belangen helpt om die korting te te verkleinen en daarom gaat men daarmee door, aldus de nieuwe topman.

    Bekker benadrukte ook dat Prosus alleen wil investeren, indien zich kansen voordoen.

    Geruchten dat Prosus het Tencent-belang sneller en verder zou willen afbouwen dan eerder aangekondigd, zijn ongegrond, stelde Tu maandag. Tencent blijft één van de beste bedrijven ter wereld en het belang in Tencent van Prosus blijft belangrijk, benadrukte de nieuwe CEO.

    Vanochtend maakte Prosus al bekend dat de strategische plannen van de groep ongewijzigd blijven en dat het bedrijf op koers ligt met zijn afgegeven doelstellingen, waaronder het behalen van een geconsolideerde handelswinst bij e-commerce in de eerste helft van 2025, en de voortzetting van het aandeleninkoopprogramma.

    Het aandeel Prosus daalt maandagmiddag met 2,9 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Wat een VREEMD, RAAR, GEZOCHT argument van Koos Bakker, nog wel de voorzitter van het Bestuur van Prosus.

    Iemand werkt ergens tien jaar en van het ene moment op het andere moment moet hij opstappen omdat het "plotsklaps" wel genoeg is geweest. Alsof 9 jaar, dus vorig jaar ook niet genoeg zou zijn geweest.
    Ik vind het ecvht een heel rare argumentering om iemand te ontslaan. Bij zulke lulpraat van Koos Bakker is eigenlijk geen mens op deze wereld nog zeker van zijn functie.

    Conclusie voor mijzelf: Daar moet veel meer aan de hand zijn, dan Prosus toegeeft. Maar de uitleg van Koos Bakker is iets voor de Fabeltjeskrant.

    Peter
  2. ebigio1 18 september 2023 13:59
    Zojuist de Rabobank gebeld ivm mijn 20 opties die ik heb en het aantal opties blijft hetzelfde alleen moet je de koers van de opties vermenigvuldigen met 218 ipv 100 x je aantal opties dan heb je de huidige waarde.
    Als je een verkoop order invoert dan zie je vanzelf het te ontvangen bedrag
  3. UglyDuck 18 september 2023 14:20
    quote:

    ebigio1 schreef op 18 september 2023 13:59:

    Zojuist de Rabobank gebeld ivm mijn 20 opties die ik heb en het aantal opties blijft hetzelfde alleen moet je de koers van de opties vermenigvuldigen met 218 ipv 100 x je aantal opties dan heb je de huidige waarde.
    Als je een verkoop order invoert dan zie je vanzelf het te ontvangen bedrag
    Klopt, als je een nieuwe order invoert voor een nieuwe optie, dan zie je al dat de premie die je betaald 2.18x zoveel is.

    Over het algemeen is een plotselinge vertrek van CEO een rode vlag.
  4. forum rang 7 ffff 18 september 2023 14:23
    ALTIJD boeiend om te kijken wat er in het buitenland in de financiële pers geschreven wordt. En er werd onderstaand gepubliceerd......En toen dacht Koos: Laat ik ook maar eens iets verzinnen......

    Der Doppel-Konzernchef Bob van Dijk werde seinen Posten bereits an diesem Montag räumen, teilten die Unternehmen am Montag mit. Auch seine Ämter in den jeweiligen Aufsichtsräten gibt van Dijk ab. Zu den Gründen machten die Unternehmen zunächst keine Angaben. Ervin Tu, der aktuell den Bereich Investitionen in der Gruppe verantwortet, soll demnach interimsweise als Konzernchef übernehmen.
  5. [verwijderd] 18 september 2023 14:58
    quote:

    Hopper58 schreef op 18 september 2023 13:01:

    Uit een artikel in De Tijd vandaag:

    'Ondanks bulkinkopen van eigen aandelen, de verkoop van streepjes Tencent-aandelen en een vereenvoudiging van het kluwen aan kruisbelangen tussen Prosus en Naspers slaagde Van Dijk er niet in om de hardnekkige beurskorting weg te werken. Die taak verschuift nu naar interim-CEO Ervin Tu, een voormalige manager bij VisionBank en ex-bankier bij Goldman Sachs. Tu, sinds de zomer van 2021 het hoofd investeringen bij Prosus, gaat tegelijk op zoek naar 'de volgende Tencent'.

    In zijn eerste interview toont Tu zich 'niet tevreden' met de beleggingsportefeuille van Prosus, waaraan 'nog altijd veel werk is'. 'Onze totale rendementen zijn niet bevredigend voor ons, ze zijn niet bevredigend voor onze aandeelhouders', zei hij.'
    www.tijd.be/ondernemen/technologie/bo...
    Denk dat het een utopie is om de korting nog veel verder te verkleinen. Veel holdings notering met een korting.

    Zie Softbank
    group.softbank/en/ir/stock/sotp
  6. forum rang 7 mvliex 1 18 september 2023 15:26
    HSBC verhoogt koersdoel Prosus
    Gepubliceerd door Trivano.com op 18 september 2023 om 13:06

    De analisten van HSBC waren maandag opnieuw positief over Prosus. HSBC herhaalde het advies kopen voor de aandelen van Prosus.

    Het koersdoel werd verhoogd van 35,33 naar 38,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Prosus met 32% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 28,81 EUR. Daarmee is HSBC heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Prosus met 42% ziet stijgen tot 40,86 EUR.
    www.trivano.com/aandeel/prosus.20898-...
  7. PabloJa 18 september 2023 15:46
    quote:

    kassa! schreef op 18 september 2023 14:58:

    [...]

    Denk dat het een utopie is om de korting nog veel verder te verkleinen. Veel holdings notering met een korting.

    Zie Softbank
    group.softbank/en/ir/stock/sotp
    Wat dacht je van Exor, gezond en het geld klotst over de plinten. Toch korting.
  8. forum rang 10 voda 18 september 2023 16:31
    ’Tijd voor frisse blik’: best verdienende topman van Nederland opeens weg
    VIAN SCHOUTEN

    2 uur geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Hij was vorig jaar de best verdienende ceo van ons land: Bob van Dijk van techinvesteerder Prosus. Mede dankzij langetermijnbonussen streek de bijna tien jaar zittende topman €57 miljoen op. Nu vertrekt de Nederlander plotseling, en per direct.

    „Er spelen geen gekke dingen”, verzekert een woordvoerder van Prosus. „Het ligt ook niet aan zijn prestaties. Bob heeft het goed gedaan en veel waarde gebracht. Hij heeft het bedrijf tien jaar lang geleid en dat is bijna twee keer zo lang als gemiddeld voor een onderneming van deze omvang.” Vaak wordt zo’n machtswisseling aan de top (ver) vantevoren aangekondigd maar nu dus niet.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/133103287...
  9. JefMaes 19 september 2023 10:56
    Dat hebben ze zelf in de hand als ze jaren aan een stuk agressief blijven eigen aandelen inkopen, (en bijkomend koopt Tencent zelf ook eigen aandelen in) dan zal de korting ooit verdwijnen, desnoods hou je slechts een handvol aandelen meer over die genoteerd staan.
    Alleszins zal de waarde per aandeel sterk stijgen als Tencent en de rest van de participaties blijven groeien.

    Wat ik wel raar vind, ik kan begrijpen dat ze zeggen dat de CEO met onmiddellijke ingang opstapt om geen overgangsperiode te 'creëren',
    maar als het toch in onderling overleg gebeurt konden ze toch onmiddellijk een vervanger aanstellen (die ze dan het laatste jaar gezocht zouden hebben). Maar misschien was er dan risico op lekken hierover?
2.918 Posts
Pagina: «« 1 ... 106 107 108 109 110 ... 146 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links