Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Bank of America verlaagt koersdoel Prosus naar €44
Beeld: Prosus

Bank of America verlaagt koersdoel Prosus naar €44

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft het koersdoel voor Prosus verlaagd van 49,00 naar 44,00 euro met behoud van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Amerikaanse bank. Het koersdoel daalt, omdat de verwachte groei van een aantal cruciale dochterbedrijven van 5 procent naar 4 procent werd bijgesteld.

De winstgroei van 30 procent, de korting op de onderliggende boekwaarde van 34 procent, en de teruggave van 5 miljard dollar aan de aandeelhouders maken het aandeel echter koopwaardig, vatte de bank samen.

De analisten zien bovendien zeven overwegingen voor een "jumbodividend" bij Prosus.

Ten eerste hebben de gestage inkopen van eigen aandelen niet gezorgd dat de korting daalde. Die bleef binnen de bandbreedte van 29 tot 36 procent in de afgelopen twaalf maanden. Omdat er minder in het aandeel wordt gehandeld, zal de boekwaarde door de aandeleninkopen in het komende jaar nog maar met 2 procent stijgen, is het tweede argument.

Ten derde heeft Tencent, de belangrijkste investering van Prosus, het dividend met 42 procent verhoogd en aangekondigd het aandeleninkoopprogramma te verdubbelen in 2024. Met dit dividend heeft Prosus straks een vrije kasstroom van 1 miljard dollar in 2025, is het vierde argument.

Ten vijfde is het rendement op de aandeleninkopen geen onderscheidende factor meer voor het aandeel in Europa. Ten zesde is er ruim voldoende liquiditeit voor een superdividend en tenslotte is het belastingtechnisch efficiënt.

Het aandeel Prosus noteerde dinsdag 2,4 procent hoger op 28,31 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Deutsche Bank verhoogt koersdoel Prosus
  2. Koersstijging Chinese tech-gigant Tencent (+25%) steunt aandeel Prosus

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS kopen verkopen

79% zegt kopen

14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Altijd 26 maart 2024 19:54
    Goed momentum. Prosus is een winstmachine met beperkt risico. Het management doet er veel aan om de aandelen koers te stutten. Ook Tencent -veruit het grootste belang van Prosus - heeft een mega aandeleninkoopprogramma lopen. Uiteindelijk gaan we dat terugzien in de koers van Tencent en Prosus. Aandelen Prosus gaan schaars worden! Houden advies (aannemende dat lezers van dit artikel het aandeel al lang hebben:)
    Over het risico van overheidsbemoeienis in China: het is er, net als in Europa.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.