Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel RENEWI AEX:RWI.NL, GB00BNR4T868

  • 6,800 26 apr 2024 10:17
  • -0,130 (-1,88%) Dagrange 6,770 - 6,930
  • 7.008 Gem. (3M) 78,2K

Renewi - 2022: het meest circulaire bedrijf op de beurs

812 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jan Willem 16 februari 2022 11:04
    quote:

    waarom niet schreef op 16 februari 2022 10:35:

    DeZwarteRidder is zwaar beledigd omdat z'n 'lovebaby' wordt 'aangevallen'.
    Dat had ik gisteren nog bij het door Loege Schilder geschreven Column wat is verstandiger : beleggen in individuele bedrijven of ETF's?, Als voorbeeld voor de circulaire economie had hij het Amerikaanse bedrijf Waste Management genomen maar als supporter van Renewi kon ik het niet laten om er even wat van te zeggen. Ik ben nog vergeten om de reden wat beter te omschrijven, tenslotte kun je een buitenlands bedrijf niet goed inschatten en weet je dus niets over de verhouding met de vakbond / nieuwe wetten en achtergrond problemen laat staan dat je een inschatting kunt maken over de vermoedelijke richting die het bedrijf in het komende jaar neemt. Ik mag een ieder die een individuele belegging verkiest aanraden om er tenminste 10 uren in te stoppen alvorens eraan te beginnen.
  2. forum rang 8 aextracker 19 februari 2022 15:56
    quote:

    mmpm schreef op 17 februari 2022 13:16:

    AEX Tracker wie weet is het recyclen van die onzinnige posts van jou in dit forum wel een nieuwe markt.
    Al die energie die je er in steekt komt dan teminste nog een beetje goed terecht :)
    Moet haast wel een rendabele business case zijn denk ik.
    mmpm,
    Koers RENEWI heeft opnieuw wat groene energie verloren afgelopen week.
    Langzaamaan, zien de newbies in. dat de ratio;s verwachtingsvol zijn bij RENEWI.

    Hopen op euro 10,-\aandeel, vrezen voor een terugval naar euro 5-6\aandeel.
    Hoop = "uitgestelde teleurstelling":).

    De energie welke ik in RENEWI steek valt reuze mee.
    Blijkbaar ben je het niet mijn kijk op RENEWI eens.
    Dat kan en mag.
    Omgekeerd dus ook :).

    Er zit een vervelend luchtje aan RENEWI. . . . mooi gevonden naam overigens . . . dat dan wel als pluspunt :).
  3. geldverdubbelaar 21 februari 2022 19:59
    quote:

    aextracker schreef op 19 februari 2022 15:56:

    [...]

    mmpm,
    Koers RENEWI heeft opnieuw wat groene energie verloren afgelopen week.
    Langzaamaan, zien de newbies in. dat de ratio;s verwachtingsvol zijn bij RENEWI.

    Hopen op euro 10,-\aandeel, vrezen voor een terugval naar euro 5-6\aandeel.
    Hoop = "uitgestelde teleurstelling":).

    De energie welke ik in RENEWI steek valt reuze mee.
    Blijkbaar ben je het niet mijn kijk op RENEWI eens.
    Dat kan en mag.
    Omgekeerd dus ook :).

    Er zit een vervelend luchtje aan RENEWI. . . . mooi gevonden naam overigens . . . dat dan wel als pluspunt :).
    je hebt geen aandelen renewi wel vervelende opmerkingen hier wordt het niet eens tijd dat je vertrekt van dit forum? is wel wenselijk de meeste mensen hier hoeven jou onzin verhalen niet te lezen hou die onzin voor jezelf
  4. Am@eurBelegger 22 februari 2022 14:00
    Even voor de duidelijkheid... dit klopt nog steeds....
    www.iex.nl/Nieuws/738858/Renewi-verho...
    Dat wordt straks weer knallen... ik heb in ieder geval weer wat bijgekocht...
    Nog even een paar weken geduld.....

    Renewi verhoogt weer outlook

    Renewi verhoogt weer outlook

    (ABM FN-Dow Jones) Renewi heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw sterk gepresteerd en verhoogde de outlook opnieuw. Dit stelt de afval- en recyclingspecialist met noteringen in Amsterdam en Londen vrijdag.

    In de update sprak Renewi van "erg sterke" prestaties, te danken aan hogere recyclageprijzen.

    Renewi besloot de outlook voor het lopende boekjaar, dat eindigt op 31 maart, te verhogen naar een onderliggende EBIT van minimaal 120 miljoen euro. De marges bij recycling zullen volgens Renewi ongeveer 40 miljoen euro aan extra EBIT opleveren.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 februari 2022 12:10
    quote:

    Bracar schreef op 23 februari 2022 11:16:

    brabantinbusiness.nl/nieuws/van-afval...
    Van afval naar grondstof

    Wanneer we rondom ons heen kijken kunnen we onze impact op het klimaat niet meer ontkennen; stijgende temperaturen, overstromingen en bosbranden. Een belangrijk onderdeel van de oplossing is het creëren van een circulaire economie; een systeem waarbinnen materialen in de kringloop worden gehouden en afvalstromen als secundaire grondstoffen worden gebruikt. Nederland stelde als doel om in 2050 volledig circulair te zijn. “Een ambitie waar waste-to-productbedrijf en marktleider Renewi graag het voortouw in neemt”, vertelt Bert-Jan Westerik.

    Bert-Jan Westerik verruilde Tata Steel voor het toonaangevende internationale recyclingbedrijf Renewi en nam in april 2021 de rol van Commercieel Directeur Renewi Nederland op zich.
    “Op dit moment is de wereld slechts 8,6% circulair volgens het Circularity Gap Report 2022. Als we die 8,6% kunnen verdubbelen tot 17% tegen 2032, zullen we de CO2-uitstoot zodanig beperken dat de planeet onder de 2°C opwarming zal blijven waarmee we direct het afgesproken klimaatakkoord behalen”, zegt Westerik.

    Mission 75
    “Renewi speelt een belangrijke en innovatieve rol als het gaat om het bieden van waste-to-product-oplossingen en daarom zijn wij Mission 75 gestart. Deze missie is een ambitieus plan om ons eigen recyclingpercentage binnen Renewi tegen 2025 te verhogen van 65% naar 75%. Samen met onze klanten en ketenpartners willen wij secundaire materialen in de markt zetten als alternatief voor nieuwe grondstoffen. Hiermee volgen wij ons bedrijfsdoel om de wereld te beschermen door gebruikte materialen een nieuw leven te geven”, zegt Westerik.

    Innovatieve oplossingen
    De wereld heeft niet alleen behoefte aan meer recycling maar ook het recyclen van betere kwaliteit. Om aan die behoefte en kwaliteit te kunnen voldoen, zijn er nieuwe innovatieve oplossingen nodig.

    Innovatie om nog meer afvalstromen een tweede leven te geven zit in Renewi’s DNA. Hiervoor werkt de recycler graag samen met partners die dezelfde duurzame doelstellingen nastreven.

    Een voorbeeld van zo’n innovatieve samenwerking is de productie van bio-LNG in samenwerking met Nordsol en Shell. Bio-LNG wordt gemaakt van organisch afval en niet van fossiele bronnen. Daardoor biedt bio-LNG de mogelijkheid om op korte termijn de CO2-uitstoot te verminderen.

    De innovatieve samenwerking tussen Renewi, IKEA, en RetourMatras leidde tot 100 procent matrasrecycling waarmee wordt bijgedragen aan een beter milieu en richt zich hiermee op de circulaire economie waarin het hergebruik van grondstoffen centraal staat.

    Verder onderzoeken wij op dit moment samen met Kingspan Unidek en PSLoop de mogelijkheden om verontreinigd EPS van platte daken te recyclen. Dit EPS is veelal vermengd met bitumen en verdwijnt nu in de verbrandingsoven, terwijl de afzonderlijke materialen goed recyclebaar zijn.

    Ziekenhuisafval is een van de snelst groeiende afvalstromen in de wereld. Zogenaamde Single use verpakkingen en medische instrumenten uit de operatiekamers vormen een belangrijk aandeel in deze vervuiling. Renewi is daarom samen met partner GreenCycl diverse pilots gestart in ziekenhuizen die zorgen voor circulariteit in operatiekamers. Het afval wordt vervoerd in luchtdichte verpakkingen waardoor bacteriën zich niet kunnen spreiden. GreenCycl desinfecteert het afval en daarna wordt het recycled. Na een succesvolle eerste fase zal het proces verder worden opgeschaald en wordt er gewerkt aan een grootschalige installatie om het afval te recyclen.

    Investeren in de toekomst
    Wij erkennen de waarde van afval en zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om nieuw leven te geven aan afgedankte materialen. Investeringen in mensen en technologieën zijn nodig, denk maar aan nieuwe slimme sorteerlijnen of camera's met infrarood die afval detecteren dat nog recyclebaar of herbruikbaar is.

    Renewi als grondstoffenleverancier, dát is onze toekomstvisie waarbij wij ons recyclingpercentage verhogen. “We zullen hard blijven werken om ons doel te bereiken - de wereld beschermen door gebruikte materialen een nieuw leven te geven. Dit is onze drijvende kracht met onze visie om het meest toonaangevende waste-to-product bedrijf te zijn in een van de meest geavanceerde circulaire economieën ter wereld”, zegt Westerik.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 februari 2022 17:45
    Klein Duimpje recyclet
    16:00

    Het eerste avontuur is geslaagd, hoog tijd voor het tweede, moeten ze bij Dutch Star Companies One hebben gedacht. De special purpose acquisition company (spac) bracht begin 2020 communicatiebedrijf CM.com naar de beurs. Dat was een groot succes. Sinds de beursgang is de waarde van het bedrijf verdrievoudigd. Gewone aandeelhouders profiteerden, oprichters als Delta Lloyd-ceo Niek Hoek en Stephan Nanninga verdienden miljoenen.

    Om het trucje nog eens te herhalen werd Dutch Star Companies Two opgericht. En deze spac fuseert nu met het Duitse Cabka, dat van gebruikt plastic pallets en containers maakt. Cabka krijgt een beursnotering en een flinke injectie van het werkkapitaal, de oprichters krijgen wederom een berg contanten. En beleggers hopen op rendement.

    Hoe reëel is die hoop? Voor de beantwoording van die vraag kijkt Bartjens in de eerste plaats naar de waardering van het bedrijf, aan de hand van de voorlopige jaarcijfers over 2021 die het recent naar buiten bracht.

    Volgens die cijfers boekte het bedrijf afgelopen jaar een ebitda (de winst voor belastingen, rentebetalingen, afschrijvingen en afboekingen) van €31,3 mln. Op een omzet van €171 mln betekent dat een ebitda-marge van 19%. Netto was de winst €4,5 mln. In de toekomst moet daarvan zo'n 33% als dividend naar beleggers gaan.

    Is het daarmee een goede belegging? Dat hangt ervan af hoe je het bekijkt. Cabka krijgt met zijn beursgang een ondernemingswaarde van €250 mln opgeplakt. Het brutobedrijfsresultaat past dus acht keer in de beurswaarde plus cashreserves minus schulden.

    Met deze verhouding kan Bartjens Cabka met zijn concurrenten vergelijken. Maar wie zijn dat eigenlijk? Cabka recyclet en maakt pallets en andere verpakkingsproducten. Daarom vergelijkt het zichzelf zowel met afvalverwerkers als Renewi als met makers van verpakkingsmaterialen als Berry Plastics.

    Maar die bedrijven zijn veel ouder dan Cabka, en al redelijk volgroeid. Het Amerikaanse Berry boekte afgelopen jaar een omzet van €13 mrd, het Britse Renewi €1,7 mrd. De Duitse palletmaker is dan wel van plan wat harder te groeien dan deze reuzen, maar zelfs als het zijn beloofde hoge enkelcijferige groei de komende jaren gaat boeken, heeft Cabka in 2025 nog altijd minder dan €250 mln aan inkomsten.

    Het is dus een beetje een reus met Klein Duimpje vergelijken, maar dat kan. Berry is voor de belegger iets goedkoper, met 7,6 keer het bedrijfsresultaat. Bij Renewi is dat zelfs maar 5,2 keer.

    Acht keer de ebitda is dus niet per se goedkoop. Wel hoopt het bedrijf harder te groeien dan zijn concurrenten. En daarbij: Renewi en Berry zijn dan wel een stuk groter en volwassener, zij keren geen dividend uit.

    Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1431106/klei...
  7. geldverdubbelaar 24 februari 2022 22:08
    Even voor de duidelijkheid... dit klopt nog steeds....
    www.iex.nl/Nieuws/738858/Renewi-verho...
    Dat wordt straks weer knallen... ik heb in ieder geval weer wat bijgekocht...
    Nog even een paar weken geduld.....

    Renewi verhoogt weer outlook

    Renewi verhoogt weer outlook

    (ABM FN-Dow Jones) Renewi heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw sterk gepresteerd en verhoogde de outlook opnieuw. Dit stelt de afval- en recyclingspecialist met noteringen in Amsterdam en Londen vrijdag.

    In de update sprak Renewi van "erg sterke" prestaties, te danken aan hogere recyclageprijzen.

    Renewi besloot de outlook voor het lopende boekjaar, dat eindigt op 31 maart, te verhogen naar een onderliggende EBIT van minimaal 120 miljoen euro. De marges bij recycling zullen volgens Renewi ongeveer 40 miljoen euro aan extra EBIT opleveren.
812 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links