Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,280 30 apr 2024 13:41
  • -0,320 (-1,36%) Dagrange 23,140 - 23,700
  • 91.895 Gem. (3M) 372,8K

Q1-2022 draadje Fugro voor iedereen.

3.600 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 180 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Pint 17 januari 2022 13:58
    Het fraaie van de stijgingen de laatste weken is dat er geen nieuws is en redelijke aantallen over de toonbank gaan. Ik ben daarom ook niet uitgestapt en blijf er vol inzitten. Bij goed nieuws nu kan de koers verder uitbreken naar een top die vorig jaar is neergezet van boven de €10,00 !
  2. forum rang 5 RobS 17 januari 2022 14:22
    Shell: China's klimaatplannen uitdagend, maar haalbaar
    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De plannen die China heeft om in 2060 netto geen CO2 meer uit te stoten, vormen weliswaar een enorme uitdaging, maar zijn wel haalbaar. Dat zegt olie- en gasconcern Shell dat de plannen doorrekende. China moet dan wel de investeringen in een elektriciteitsnetwerk dat gebaseerd is op schone energie opvoeren en zorgen dat zware industrie niet meer op fossiele brandstoffen draait. Ook zal het gebruik van kolen moeten worden afgebouwd.

    "Shell gelooft dat het economisch en technisch haalbaar is voor China om zijn ambities te bewerkstelligen", schrijven de onderzoekers van het bedrijf. Dan moet het land snel handelen, voegen de onderzoekers eraan toe. "De tijd die ze hebben om nog succesvol te kunnen zijn wordt steeds kleiner."

    China is 's werelds grootste vervuiler en de plannen van het land zijn dan ook belangrijk om de wereldwijde uitstoot terug te dringen en opwarming van de aarde te beperken. Het Aziatische land is echter nog zeer afhankelijk van kolen en speelde een belangrijke rol bij het afzwakken van de uitkomst van de klimaattop in Schotland met betrekking tot die brandstof.

    Sowieso wordt het niet makkelijk voor China om zijn doelen te halen. Het land zal de hoeveelheid stroom die opgewekt wordt moeten verdriedubbelen. Wind- en zonne-energie moeten daarbij goed zijn voor 80 procent van de opgewekte stroom en de capaciteit voor het afvangen, opslaan en verwerken van CO2 moet vierhonderd keer zo groot worden als nu.
  3. forum rang 5 RobS 17 januari 2022 14:23
    LONDEN (AFN) - Olie- en gasconcern Shell gaat samen met de Schotse energieleverancier ScottishPower twee op zee drijvende windparken bouwen. Dat zullen de eerste grootschalige worden in Britse wateren. De windparken komen voor de oostkust van Schotland te liggen en moeten in de toekomst genoeg stroom opwekken om 6 miljoen huishoudens van elektriciteit te voorzien.

    Drijvende windparken zijn geschikt voor gebruik in diepere wateren, waar het niet mogelijk is om vaste funderingen te plaatsen. De techniek heeft zich volgens Shell en ScottishPower al bewezen, maar zou nog niet eerder op zo'n grote schaal zijn toegepast als nu gaat gebeuren in Schotse wateren.

    De nieuwe windparken, waarvoor Shell en ScottishPower de aanbesteding hebben gewonnen, heten MarramWind en CampionWind en moeten in totaal 5 gigawatt aan energie gaan opwekken. Het is nog niet bekend wanneer de projecten gereed moeten zijn. De twee ondernemingen melden dat de plannen voor de ontwikkeling zijn gestart maar dat de definitieve investeringsbeslissingen nog niet zijn genomen. Ze hebben samen al voor 2 gigawatt aan windparken op zee gebouwd en hebben nog eens 11 gigawatt in ontwikkeling.

    De nieuwe projecten moeten een bijdrage leveren aan het verlagen van de CO2-uitstoot van het Verenigd Koninkrijk. "Hernieuwbare elektriciteit zal een steeds belangrijkere rol spelen in onze strategie", zegt Wael Sawan in een toelichting, die bij Shell verantwoordelijk is voor het project. "We gaan meer koolstofarme producten en diensten bieden die klanten nodig hebben op hun weg naar netto nul uitstoot."
  4. forum rang 8 aextracker 17 januari 2022 18:52
    FUGRO wederom op weg naar een hernieuwde aanval op het uitnemen van oude weerstanden.
    Qua transformatie heeft FUGRO grote stappen gezet om haar revenue base te vergroenen en te spreiden naar nieuwe groei segmenten.
    Geologie i.r.t. windparken op zee , vormt daar een stevig onderdeel van.

    Zodra de deense mega opdracht aanbesteedt wordt en FUGRO fors meespeelt, komen er nog veel meer euri's in zicht.
    Zie daartoe de posts op forum FUGRO 2021.

    Veel kansen voor hernieuwde duurzame groei(opdrachten) voor FUGRO (wereldwijd).
  5. Mr. Smit 18 januari 2022 09:25
    quote:

    Muizenissen schreef op 18 januari 2022 09:11:

    #fugroen op een overwegend rode beurs: dàt is al een poosje geleden!
    FUR lijkt de voorbije weken de wind in de zeilen te hebben... Op naar de acht?
    Ik zie toch weer rood hoor helaas. Was te verwachten, immers blijft Fugro de bodemzoeker.
  6. forum rang 10 voda 18 januari 2022 11:17
    Fugro ontvangt Deense opdracht
    Geen financiële details gemeld.

    (ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft een opdracht ontvangen van het Deense Energinet voor onderzoek voor het Energy Island-project in de Noordzee. Dit maakte de bodemonderzoeker dinsdagochtend bekend, zonder financiële details te noemen.

    Het Energy Island-project kan tot 10 gigawatt aan offshore wind verwerken voor Denemarken en omliggende landen.

    Fugro zal onderzoek doen naar de geplande kabelroute van het platform naar het Deense vasteland.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
3.600 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 180 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links