Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Mithra Pharmaceuticals BRU:MITRA.BL, BE0974283153

  • 0,220 26 apr 2024 12:02
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,220 - 0,222
  • 18.264 Gem. (3M) 382K

Mithra in 2021 - Geduld wordt beloond?!

5.626 Posts
Pagina: «« 1 ... 251 252 253 254 255 ... 282 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Lcas01 24 september 2021 08:34
    quote:

    Hopende schreef op 24 september 2021 08:23:

    Is dus over en out voor zover ik het allemaal nog kan volgen de Tijd is ook zeer negatief
    Ik lees vooral alles in lijn met de verwachtingen. 2 weken verkoop, vooral gratis stalen weggegeven, en al 6 miljoen binnen. Kijk aub naar het grotere plaatje.
  2. forum rang 5 Hopende 24 september 2021 08:46
    quote:

    Lcas01 schreef op 24 september 2021 08:34:

    [...]

    Ik lees vooral alles in lijn met de verwachtingen. 2 weken verkoop, vooral gratis stalen weggegeven, en al 6 miljoen binnen. Kijk aub naar het grotere plaatje.
    op één week 2 zaken moeten stoppen is een ramp he , draai of keer het
  3. BigMoepf 24 september 2021 08:47
    quote:

    Lcas01 schreef op 24 september 2021 08:34:

    [...]

    Ik lees vooral alles in lijn met de verwachtingen. 2 weken verkoop, vooral gratis stalen weggegeven, en al 6 miljoen binnen. Kijk aub naar het grotere plaatje.
    Idd, enkel die 6 miljoen is eigenlijk belangrijk in de berichtgeving. Als dat hun royalties zijn, vind ik dat een fenomenale prestatie. Dwz dat het sneller gaat dan ik verwacht had.

    De rest is bijzaak, coronesta was al gedoemd op voorhand. De uitgaven zijn investeringen in de pijplijn. Dat hoort er gewoon bij. Aan dit tempo kan de pijplijn in de komende jaren makkelijk gedragen worden door de verdienste.
  4. Monika 24 september 2021 08:58
    Mithra haalt eerste inkomsten uit verkoop Estelle
    De halfjaarresultaten van Mithra
    MITRA
    0,00%
    rollen binnen. Het Luikse farmabedrijf heeft het over een 'historisch jaar' met de marktgoedkeuringen van de anticonceptiepil Estelle in de VS, Canada, Europa en Rusland.

    In het eerste halfjaar boekte Mithra zijn eerste inkomsten uit de verkoop van Estelle, met name 6,3 miljoen euro. Daarnaast waren er 4 miljoen euro licentie-inkomsten uit Zoreline, een implantaat om prostaat- en borstkanker te behandelen. De totale omzet bedraagt 12,1 miljoen euro. De kosten voor onderzoek en algemene bedrijfsuitgaven lagen echter nog veel hoger, zodat het bedrijf een operationeel verlies van 36,5 miljoen euro boekt, iets meer dan een jaar eerder. Het nettoverlies zwelt aan tot 54,9 miljoen euro (was net geen 34 miljoen).

    Mithra had eind juni 56 miljoen euro in kas en daarnaast toezeggingen en beschikbare kredietlijnen voor in totaal 67 miljoen euro. Het bedrijf rekent er ook op nog circa 290 miljoen euro cash binnen te krijgen voor Estelle uit licentie-akkoorden en verkoopgerelateerde mijlpaalbetalingen.(de tijd )
  5. forum rang 7 Hopper58 24 september 2021 08:59
    quote:

    Biobert schreef op 24 september 2021 08:00:

    [...]

    Dat schreef ik hier eerder deze week al. Het zijn de vaccins tegen Covid die werken en verder niks. Vaccins voorkomen voor een deel de infectie en ze verminderen de ernst van eventueel toch nog een infectie. En dat doet Donesta niet evenals andere middelen zoals Ruconest van Pharming.
    Dit klopt niet: er zijn verschillende antibodycocktails die de effecten van Covid sterk verminderen. Bij zeer oude mensen misschien zelfs meer aan te raden dan nog een derde prik (voor hen die geen antibodies aanmaken) O.a. Regeneron en Abcellera in de USA .
  6. Monika 24 september 2021 09:00
    Het Belgische farmabedrijf Mithra slikte in het eerste halfjaar 55 miljoen euro verlies. Het boekte de eerste inkomsten uit de verkoop van anticonceptiepil Estelle, maar dat weegt nog niet op tegen de onderzoekskosten.

    ‘Het is een historisch jaar’, aldus Leon Van Rompay, die eerder dit jaar de rol van CEO overnam van François Fornieri. Hij verwijst daarmee naar de commerciële lancering van Estelle in de VS en Europa.

    Het anticonceptiemiddel is het eerste medicijn van Mithra dat de markt bereikt. Het gaat de concurrentie aan met bedrijven als Bayer en gooit daarvoor vooral de mindere bijwerkingen van zijn pil -waaronder een lager risico op thromboses - in de strijd.

    In het eerste halfjaar leverde Estelle 6,3 miljoen euro inkomsten op. ‘Weinig? Je mag niet vergeten dat Estelle pas midden juni is gelanceerd. We spreken dus over amper twee weken’, zegt financieel directeur Christophe Maréchal.

    Estelle is gelanceerd, maar laten we eerlijk zijn, dat weegt nog niet op tegen de kosten die we maken voor onderzoek en ontwikkeling.
    CHRISTOPHE MARÉCHAL
    CFO MITHRA
    ‘Estelle is gelanceerd, maar laten we eerlijk zijn, dat weegt nog niet op tegen de kosten die we maken voor onderzoek en ontwikkeling. Dat zal dit jaar nog niet compenseren’, klinkt het. De onderzoekskosten stegen het voorbije halfjaar met 28 procent tot 33 miljoen euro, voornamelijk door de lopende patiëntenstudie voor het menopauzemiddel Donesta.

    sluitADVERTENTIE


    TIP
    Begin uw dag goed geïnformeerd.

    Ontvang nu De Tijd Vandaag.

    IK SCHRIJF ME IN
    Elke dag (ma.-za.) via e-mail - Uitschrijven in één klik

    De Estelle-inkomsten bestaan uit twee stukken. Enerzijds de compensatie die Mithra vraagt voor de productie van het medicijn in opdracht van de verkooppartners Mayne in de VS en Gideon Richter in Europa. Anderzijds, de royalty's die Mithra opstrijkt op de daadwerkelijke verkopen van de partners.

    Hockeystick
    Die royalty's zijn nu nog miniem. Maréchal legt uit: ‘In de VS is het in onze markt gebruikelijk dat vrouwen eerst een tweetal maanden gratis samples uitproberen. Dat levert ons niet veel op. Dat zal ook volgend jaar nog wegen, maar we don’t care. We bouwen nu de basis van de piramide. Dat is nodig om marktaandeel op te bouwen. Geleidelijk aan zal de mix opschuiven van gratis samples naar echte verkopen. Je moet het zien als een curve in de vorm van een hockeystick.’

    We bouwen nu de basis van de piramide.
    CHRISTOPHE MARÉCHAL
    CFO MITHRA
    Over de verkopen in juli, augustus en september geeft Mithra nog geen details. ‘Maar we zitten voor op schema’, aldus Van Rompay zonder te verduidelijken wat dat schema precies was.

    Tijdens het eerste halfjaar stroomde er 83 miljoen euro cash uit het bedrijf weg. Er kwam voor 24 miljoen euro aan mijlpaalbetalingen binnen van de Estelle-partners. Maar de cashuitstroom was veel hoger, onder meer door de onderzoeksprogramma’s, de intresten op converteerbare obligaties en de betaling van 25 miljoen euro aan de voormalige aandeelhouders van Uteron Pharma, het bedrijf waaruit Estelle is gegroeid. Onder meer Roland Duchâtelet (Melexis), Jos Sluys (Saffelberg) en Christian Dumolin (Trustcapital) staan daarbij aan de ontvangende kant.

    25 miljoen
    Mithra betaalde 25 miljoen euro aan de voormalige aandeelhouders van Uteron Pharma, het bedrijf waaruit Estelle is gegroeid. Onder meer Roland Duchâtelet (Melexis), Jos Sluys (Saffelberg) en Christian Dumolin (Trustcapital) staan daarbij aan de ontvangende kant.
    Mithra eindigde eind juni daardoor met 56 miljoen euro cash op de rekening. Daarbovenop heeft het nog 67 miljoen euro ‘reserves’ beschikbaar via banken en via een complexe financieringsdeal met LDA Capital, een investeringsfonds uit Californië. ‘Dat is ruim voldoende om onze activiteiten te blijven financieren. We zitten safe’, klinkt het. Daarbovenop rekent het op stijgende inkomsten – royalty's en mijlpaalbetalingen - uit Estelle en op een licentiedeal voor Donesta volgend jaar.

    Donesta is de volgende potentiële blockbuster in de pijplijn. De publicatie van tussentijdse resultaten van de lopende fase3-studie is gepland voor december, een moment voor beleggers om in de agenda in het rood te omcirkelen. Het medicijn zal evenwel pas ten vroegste in 2024 in de VS en in Europa op de markt komen, door vertragingen in de studie als gevolg van de pandemie.

    De essentie
    Het eerste medicijn van farmabedrijf Mithra is sinds midden juni op de markt in de VS en Europa. De eerste twee weken leverde dat 6,3 miljoen euro royalties en productievergoedingen op.
    Mithra slikte in het eerste halfjaar 55 miljoen euro verlies, omdat de kosten voor onderzoek en ontwikkeling zwaar doorwegen.
    Er stroomde 83 miljoen euro cash weg, maar met 56 miljoen euro op de bankrekening en 67 miljoen euro 'reserves' zit het nog bedrijf nog safe.(de tijd)
  7. forum rang 7 Hopper58 24 september 2021 09:01
    quote:

    BigMoepf schreef op 24 september 2021 08:47:

    [...]

    Idd, enkel die 6 miljoen is eigenlijk belangrijk in de berichtgeving. Als dat hun royalties zijn, vind ik dat een fenomenale prestatie. Dwz dat het sneller gaat dan ik verwacht had.

    De rest is bijzaak, coronesta was al gedoemd op voorhand. De uitgaven zijn investeringen in de pijplijn. Dat hoort er gewoon bij. Aan dit tempo kan de pijplijn in de komende jaren makkelijk gedragen worden door de verdienste.
    Die 6 miljoen zijn geen royalties maar aankopen om een stock aan te leggen o.a. in de USA om 2 maanden gratis stalen te geven. Dus nog niet echt verkopen naar de eindklant en dus ook geen royalties. Zie artikel in De Tijd.
  8. forum rang 7 Hopper58 24 september 2021 09:26
    quote:

    vkever schreef op 24 september 2021 09:22:

    Idd

    Maar deze analyse kon je ook wel al maken voor de resultaten vandaar dat ik dit maar een non-event vind.
    Inderdaad maar u behoort dan waarschijnlijk tot één der laatste werkelijke beleggers i.p.v. al die gelukszoekers op fora zoals Prosus, Arcelor Mittal, Galapagos etc.
5.626 Posts
Pagina: «« 1 ... 251 252 253 254 255 ... 282 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Mithra laat aandeelhouders schrikken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links