Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PROSUS AEX:PRX.NL, NL0013654783

  • 31,455 26 apr 2024 10:26
  • +0,645 (+2,09%) Dagrange 31,375 - 31,780
  • 360.251 Gem. (3M) 3M

Prosus in 2021

14.404 Posts
Pagina: «« 1 ... 590 591 592 593 594 ... 721 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 16 september 2021 11:14
    quote:

    eric_29 schreef op 15 september 2021 22:08:

    De discount in Prosus is redelijk verklaarbaar. Wij zijn geen aandeelhouders in het bedrijf Tencent, maar via de Vie structuur in een LEGE HULS!
    Hier snap ik iets niet. Je kunt toch alleen maar via zo'n VIE structuur in Tencent beleggen, of het nu via Prosus gaat of niet?

    Dat was nu juist een belangrijke reden voor mij om uit Prosus te stappen. De manier waarop Chinese bedrijven de regels omzeild hebben (via die VIE structuur) om toch toegang te krijgen tot buitenlands kapitaal wordt volgens mij door de machthebbers niet als legitiem gezien. Wat ze daarmee gaan doen staat nog te bezien, dat hangt af van hoe pragmatisch ze daar mee wil om willen gaan. Maar mochten de relaties tussen China en het westen echt de verkeerde kant op gaan dan zit daar misschien geen rem meer op.
  2. forum rang 4 joostUSA 16 september 2021 11:18
    Prosus heeft gewoon aandelen Tencent. Dus je hoeft je geen zorgen te maken als de Chinese overheid de niet directe listings de das om doet.
    Geld wel voor aandelen die bijvoorbeeld in Amerika genoteerd staan. Dat de CCP dit gaat doen lijkt me sterk, maar bij Prosus zit je goed dus.
  3. forum rang 7 Hopper58 16 september 2021 11:29
    Nog maar eens een bewijs dat China een grote openluchtgevangenis is:

    "China gebruikt antifraude-app om mensen op te sporen die buitenlandse financiële nieuwssites lezen

    Les dit artikel: China gebruikt antifraude-app om mensen op te sporen die buitenlandse financiële nieuwssites lezen

    De Chinese politie gebruikt een nieuwe fraudebestrijdingsapp, die op meer dan 200 miljoen mobiele telefoons is geïnstalleerd, om mensen te identificeren en te ondervragen die overzeese financiële nieuwssites hebben bekeken. Dat beweren personen die door de autoriteiten zijn gedagvaard in de Financial Times.

    De Chinese Communistische Partij wordt steeds ingenieuzer in het censureren en aan banden leggen van informatie die uit het buitenland de Chinese samenleving binnensijpelt. Dat Chinezen die het financiële nieuws uit het buitenland lezen, gevolgd worden door vadertje Staat mag geen verrassing heten: de CCP wil immers de totale heerschappij over de financiële markten. Mensen die westerse financiële media volgen en, bijvoorbeeld, overtuigd raken van de innovatieve sterkte van het liberale systeem, vormen een bedreiging voor de macht.

    De app werd in maart gelanceerd door het nationale antifraudecentrum van het ministerie van Openbare Veiligheid; hij blokkeert verdachte telefoongesprekken en meldt malware. De politie zei dat de app nodig was om de toename van fraude te bestrijden, die “vaak wordt gepleegd door overzeese operaties beheerd door Chinezen en Taiwanezen”, aldus FT.

    Het ministerie raadde eigenlijk gewoon aan de app te downloaden. Maar tal van lokale overheidsinstanties hebben hem verplicht gesteld voor hun werknemers en personen met wie zij samenwerken, zoals studenten en huurders.

    “Zeer gevaarlijke informatieverstrekkers”
    Een gebruiker van de app in de oostelijke provincie Shandong zei tegen FT dat de politie hem op vier opeenvolgende dagen opbelde nadat de applicatie had laten zien dat hij “zeer gevaarlijke overzeese informatieverstrekkers” had bezocht, waaronder het persbureau Bloomberg.

    “Ze zeiden dat ze het label ‘gevaarlijk’ op Bloomberg zouden verwijderen, maar er gebeurde niets,” zei de gebruiker, die niet wilde worden geïdentificeerd. “De autoriteiten maken ook niet bekend hoe ze bepalen of een overzeese website fraudegerelateerd is.”

    Een in Shanghai gevestigde gebruiker vertelde dan weer dat hij door de politie was benaderd nadat hij toegang had gekregen tot een Amerikaanse financiële nieuwsdienst. Hem werd ook gevraagd of hij contacten in het buitenland had en regelmatig overzeese websites bezocht.

    De gebruiker zei dat de politie oprecht bezorgd leek over buitenlandse oplichting. “Maar de vragen die ze stelden over mogelijke contacten die ik met buitenlanders zou hebben gehad, gaven me het gevoel dat ze niet willen dat ik buitenlandse websites bezoek,” voegde hij eraan toe. “Ik heb de app na het gesprek verwijderd.”

    Klachten
    Gebruik van de app leverde ook duizenden privacy-gerelateerde klachten op online. Ouders vanuit het hele land zeiden dat ze de app moesten downloaden voordat ze hun kinderen op school mochten inschrijven. In Shenzhen moesten sommige huurders de app installeren voordat ze een huurcontract konden tekenen.

    “Ik ga de autoriteiten geen toegang geven tot elk aspect van mijn leven om oplichting tegen te gaan,” zei een marketingmanager uit Shanghai, die meerdere verzoeken om de app te installeren heeft genegeerd.

    “Ik heb nog nooit zo’n misbruik van overheidsmacht gezien om een impopulaire app te promoten,” zei een kantoormedewerker in de oostelijke provincie Anhui, die de app moest downloaden voordat hij een identiteitskaart kon aanvragen.

    “Dit is een bewakingsapp die alles op je telefoon in de gaten houdt,” zei een kantoormedewerker die de app verwijderde enkele uren nadat de lokale autoriteiten hem hadden verteld dat hij hem moest installeren. “Ik heb het niet nodig, hoe goed de bedoelingen ook zijn.”

    Fraudebestrijding
    Volgens officiële gegevens arresteerde China vorig jaar 361.000 mensen voor online fraude, vergeleken met 73.000 arrestaties in 2018. In april noemde Li Bei, een woordvoerder van het ministerie van Openbare Veiligheid, dergelijke fraudezaken de “snelst groeiende criminele activiteit” van het land.

    De app biedt tientallen cursussen over fraudepreventie. “De app heeft een belangrijke rol gespeeld bij de bestrijding van oplichting”, zei Jiang Guoli, een hoge ambtenaar van de openbare veiligheid, op een persconferentie in juni. Jiang voegde eraan toe dat de app in de eerste drie maanden na de lancering 23 miljoen waarschuwingsberichten had afgegeven.

    Campagne
    Eind augustus kondigde China aan hard te zullen optreden tegen commerciële platforms en sociale media-accounts die financiële informatie plaatsen die schadelijk wordt geacht voor de Chinese economie.

    Het initiatief spitst zich toe op het rechtzetten van overtredingen, zoals het “kwaadspreken” over China’s financiële markten en binnenlands beleid, en het verkeerd interpreteren van economische gegevens, aldus de Cyberspace Administration van China in een verklaring toen.

    Mensen die buitenlandse mediaverslagen of commentaren herpubliceren waarin binnenlandse financiële onderwerpen valselijk geïnterpreteerd worden “zonder een standpunt in te nemen of een oordeel te vellen”, zullen worden aangepakt, berichtte Bloomberg.

    Het Chinese ministerie van Openbare Veiligheid en het Nationaal Centrum voor Fraudebestrijding hebben niet gereageerd op een verzoek om commentaar in diezelfde gelaakte financiële media. (mah)"
  4. forum rang 4 Stephanus1987 16 september 2021 12:00
    quote:

    begaclaim schreef op 16 september 2021 11:04:

    [...]

    Als je denkt dat Chinese overheid uiteindelijk de VIE structuur de das om doet: dan Tencent. Anders zou ik voor Prosus gaan i.v.m. toch diversificatie in portefeuille. En wellicht in de toekomst toch een lucky shot 2 (zoals tencent dat uiteindelijk ook was in de portefeuille van Naspers / Prosus).
    Laat het duidelijk zijn dat Tencent kopen in Hongkong ook een een VIE constructie is. Hier zit geen enkel verschil in met het kopen via een ADR in de US of via Prosus. Allemaal VIE structuren. Hoewel de ADR in de US nog wat meer risico kent gezien de SEC hier iets van vindt. Maar goed als dat misgaat slaat de brand toch over op de andere noteringen.

  5. forum rang 5 NLvalue 16 september 2021 12:12
    quote:

    eric_29 schreef op 16 september 2021 08:51:

    [...]

    Het is niet zo moeilijk. Voor wat betreft Prosus, is het voornaamste obstakel, de onrust die er nu heerst met betrekking tot het beleid van de CCP in China. Derhalve staat de koers van Tencent fors onder druk.

    Dit is nog niet over en zal nog minimaal een paar weken/maanden aanhouden. CCP beleid moet uitgevoerd/geimplementeerd worden. Als vervolgens iedereen min of meer weet wat dit inhoudt, dan kan de koers BEPAALD worden op basis van bedrijfsresultaten en is niet/veel minder afhankelijk van onzeker toekomstig Overheidsoptreden.

    Geduld is een schone zaak. `Klauwen met geld kost dit niet elke dag weer`. Dat probleem heb je namelijk niet als je met eigen geld belegt. Succes.
    Bedankt voor je bijdragen, eric_29. Erg nuttig

    Chinese beleggers staan natuurlijk ook niet echt bekend om hun geduld (..).

    Als ik zo naar mijn China A posities kijk concludeer ik dat de gemiddelde chinese belegger niet heel erg nerveus is over de Evergrande/tech ontwikkelingen - dat dit meer als een "lokale brand" wordt gezien.

    Hoe zie jij dat vanuit HK?

  6. [verwijderd] 16 september 2021 13:00
    quote:

    Jestbread schreef op 16 september 2021 12:15:

    Wat gebeurde hier opeens? In een paar tikken een procent eraf.

    We waren weer even in staat om Tencent the outperfomen, heeft maar een paar uurtjes geduurd.
    Iemand die heel graag van een flinke partij aandelen af wilde, ik vermoed Pedro.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 september 2021 14:08
    BlackRock's grote China blunder

    Miljardair en beleggingsgoeroe George Soros neemt 's werelds grootste assetmanager BlackRock, die zwaar inzet op de Chinese beleggingsmarkt, op de korrel.

    George Soros zet zijn kruistocht tegen Chinese aandelen voort. Een paar weken geleden maakte de Amerikaans-Hongaarse miljardair al bekend dat hij China helemaal de rug heeft toegekeerd vanwege Pekings reguleringsdrang.

    Nu haalt hij in een opiniestuk in de Wall Street Journal hard uit naar BlackRock, dat precies de tegenovergestelde positie inneemt. Soros heeft het over een blunder en zegt dat BlackRock vermoedelijk veel geld zal verliezen voor zijn klanten.

    Het besluit van 's werelds grootste vermogensbeheerder kan bovendien de nationale veiligheidsbelangen van de VS en andere democratieën schaden. “Nu miljarden dollars in China pompen is een tragische vergissing,” aldus Soros.

    Nieuwe verkoopmarkt

    Er zijn veel internationale vermogensbeheerders die een graantje willen meepikken van de snelgroeiende Chinese binnenlandse beleggersmarkt. Tot nu toe was dat echter moeilijk.

    BlackRock heeft die impasse doorbroken. Twee maanden na goedkeuring door de Chinese overheid is BlackRock als eerste volledig buitenlandse partij aan de slag gegaan met het lokaal van beleggingsproducten.

    Tegelijkertijd adviseert BlackRock zijn internationale beleggers om een groter deel van de portefeuille te steken in Chinese aandelen. Een paar weken geleden had BlackRock het over een verdrievoudiging van de Chinese weging.
    Private bedrijf bestaat niet

    Een van de fouten die BlackRock volgens Soros maakt, is dat ervan wordt uitgegaan dat er een verschil is tussen staatsbedrijven en particuliere bedrijven. Maar dat verschil is er niet meer sinds de Chinese president Xi (zie foto) het toezicht op de private sector heeft verhoogd en her en der belangen heeft genomen.

    Dat gaat overigens veel verder dan alleen toezicht op bedrijven. Ook in het onderwijs worden de touwtjes aangehaald. Zelfs in de huiskamer gelden meer regels. Zo wil de overheid het gamen door kinderen beperken tot maximaal drie uur per dag.
    Beurs in mineur

    De beurs heeft daarop gereageerd met grote koerscorrecties. Vooral technologieaandelen hadden het de laatste maanden moeilijk. Soros denkt dat dit nog maar het begin is. Vorige week waarschuwde hij in The Financial Times voor een nachtmerrie voor koopjesjagers.

    Soros denkt ook dat de onzekerheid wordt onderschat die gepaard gaat met de harde linie van president Xi Jinping. “Dit is een volstrekt nieuwe ervaring voor beleggers, zonder vergelijkingsmateriaal, want in de tijd van Mao waren er nog geen beurzen.”
    Verbod op Chinese aandelen?

    Soros pleit er tenslotte voor dat het Amerikaanse Congres met een verbod komt op het investeren van grote bedragen in Chinese aandelen. Dat alles vanwege een nationaal veiligheidsbelang.

    Soros staat niet alleen in zijn scepsis over de Chinese beurs. Maar hij is wel een van de meest uitgesproken beleggers. Een wat mildere positie neemt bijvoorbeeld J.P. Morgan in, dat onlangs aangaf Chinese aandelen zoveel mogelijk te mijden, en liever te kiezen voor obligaties. Maar dat is een tijdelijk advies.

    In het optimistische kamp zitten naast BlackRock onder meer Fidelity, Goldman Sachs en Pictet AM.
  8. forum rang 5 Betweter 16 september 2021 14:22
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 september 2021 14:08:

    BlackRock's grote China blunder

    Miljardair en beleggingsgoeroe George Soros neemt 's werelds grootste assetmanager BlackRock, die zwaar inzet op de Chinese beleggingsmarkt, op de korrel.

    George Soros zet zijn kruistocht tegen Chinese aandelen voort. Een paar weken geleden maakte de Amerikaans-Hongaarse miljardair al bekend dat hij China helemaal de rug heeft toegekeerd vanwege Pekings reguleringsdrang.

    Nu haalt hij in een opiniestuk in de Wall Street Journal hard uit naar BlackRock, dat precies de tegenovergestelde positie inneemt. Soros heeft het over een blunder en zegt dat BlackRock vermoedelijk veel geld zal verliezen voor zijn klanten.

    Het besluit van 's werelds grootste vermogensbeheerder kan bovendien de nationale veiligheidsbelangen van de VS en andere democratieën schaden. “Nu miljarden dollars in China pompen is een tragische vergissing,” aldus Soros.

    Nieuwe verkoopmarkt

    Er zijn veel internationale vermogensbeheerders die een graantje willen meepikken van de snelgroeiende Chinese binnenlandse beleggersmarkt. Tot nu toe was dat echter moeilijk.

    BlackRock heeft die impasse doorbroken. Twee maanden na goedkeuring door de Chinese overheid is BlackRock als eerste volledig buitenlandse partij aan de slag gegaan met het lokaal van beleggingsproducten.

    Tegelijkertijd adviseert BlackRock zijn internationale beleggers om een groter deel van de portefeuille te steken in Chinese aandelen. Een paar weken geleden had BlackRock het over een verdrievoudiging van de Chinese weging.
    Private bedrijf bestaat niet

    Een van de fouten die BlackRock volgens Soros maakt, is dat ervan wordt uitgegaan dat er een verschil is tussen staatsbedrijven en particuliere bedrijven. Maar dat verschil is er niet meer sinds de Chinese president Xi (zie foto) het toezicht op de private sector heeft verhoogd en her en der belangen heeft genomen.

    Dat gaat overigens veel verder dan alleen toezicht op bedrijven. Ook in het onderwijs worden de touwtjes aangehaald. Zelfs in de huiskamer gelden meer regels. Zo wil de overheid het gamen door kinderen beperken tot maximaal drie uur per dag.
    Beurs in mineur

    De beurs heeft daarop gereageerd met grote koerscorrecties. Vooral technologieaandelen hadden het de laatste maanden moeilijk. Soros denkt dat dit nog maar het begin is. Vorige week waarschuwde hij in The Financial Times voor een nachtmerrie voor koopjesjagers.

    Soros denkt ook dat de onzekerheid wordt onderschat die gepaard gaat met de harde linie van president Xi Jinping. “Dit is een volstrekt nieuwe ervaring voor beleggers, zonder vergelijkingsmateriaal, want in de tijd van Mao waren er nog geen beurzen.”
    Verbod op Chinese aandelen?

    Soros pleit er tenslotte voor dat het Amerikaanse Congres met een verbod komt op het investeren van grote bedragen in Chinese aandelen. Dat alles vanwege een nationaal veiligheidsbelang.

    Soros staat niet alleen in zijn scepsis over de Chinese beurs. Maar hij is wel een van de meest uitgesproken beleggers. Een wat mildere positie neemt bijvoorbeeld J.P. Morgan in, dat onlangs aangaf Chinese aandelen zoveel mogelijk te mijden, en liever te kiezen voor obligaties. Maar dat is een tijdelijk advies.

    In het optimistische kamp zitten naast BlackRock onder meer Fidelity, Goldman Sachs en Pictet AM.
    Altijd bijzonder als Soros zich zo druk maakt over andermans geld....
    Hij zit er toch niet in?
    Waarom dan zo "begaan" met westerse investeerders.
    en dan dat over nationaal veiligheidsbelang.....Investeren in Chinese aandelen is een gevaar voor nationale veiligheid?
    Van welk land dan......
    Als mijnheer Soros extreem zwaar short zit dan is deze opinie wel te verklaren.
    Een miljardair tegen een triljonair....
  9. Giraffe Capital 16 september 2021 14:44
    Soros heeft hele andere belangen dan geld verdienen. Verder geen mening over deze man maar het is duidelijk dat hier om een politiek uitspraak gaat en niet om een beleggingsadvies.

    Hij mag mij wel even gaan uitleggen hoe het investeren in een Tencent of een Alibaba de nationale veiligheid in gevaar brengt.....
14.404 Posts
Pagina: «« 1 ... 590 591 592 593 594 ... 721 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links