Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,660 26 apr 2024 13:22
  • +0,260 (+1,11%) Dagrange 23,320 - 23,760
  • 111.650 Gem. (3M) 372,5K

Fugro - 2021 jaardraadje (voor iedereen)

17.762 Posts
Pagina: «« 1 ... 498 499 500 501 502 ... 889 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 SAHR-0310 29 juli 2021 08:37
    De één leest schuld, de ander dividend

    "De schuld liep op naar €368 miljoen, en bedrag dat fors omlaag moet. Fugro streeft 1,5 maal de jaar-ebitda als schuld na, nu zit het op factor 2,2. Als schuldverlaging een feit is, zal op zijn vroegst in 2022 dividend overwogen worden."
  2. forum rang 7 Jalen 29 juli 2021 08:42
    Goedemorgen mannen, wat een geweldig nieuws vandaag! De laatste keer dat we winst boekten was idd in 2013. Ik had er vertrouwen in dat we over heel 2021 winst gingen boeken, maar dat het Fugro reeds gelukt is in H1, vind ik een prestatie van formaat. Ik ben uiteraard benieuwd wat het met de koers gaat doen, maar dat dit de turnaround is waar we lang op hebben gewacht, is duidelijk.
  3. forum rang 5 nr36 29 juli 2021 08:45
    FD

    Fugro beleeft voor eerst in zeven jaar winstgevend kwartaal
    Nettowinst houdt verband met uitgestelde belastingvorderingen, dus is deels accounting Operationeel winst lag ruim 10% hoger dan in het tweede kwartaal van vorig jaar Fugro verwacht voorlopig nog geen dividend te zullen uitkeren
    Fugro groeit weer. Het bedrijf dat bodems in kaart brengt en dat jarenlang kampte met tegenvallers en een knellende financiering, was in het tweede kwartaal winstgevend. De omzet steeg en de marges verbeterden.

    Het is voor het eerst in zeven jaar dat Fugro een kwartaal afsloot met zwarte cijfers. Het bedrijf uit Leidschendam was de voorbije jaren voortdurend verlieslatend, onder meer door aanhoudende tegenvallers bij probleemdochter Seabed Geosolutions. Die is onangs verkocht.

    De nettowinst kwam uit op €5,4 mln in het eerste halfjaar. Dat resultaat zal sterk hebben geleund op het tweede kwartaal, want het eerste kwartaal was zwak, omdat Fugro ? ? toen kampte met de gevolgen van corona.

    Accounting

    De nettowinst had ook sterk te maken met uitgestelde belastingvorderingen, 'dus het is voor een groot deel accounting', zegt topman Mark Heine in een telefonische toelichting op de cijfers. 'Wij focussen ons vooral op het operationeel resultaat.'

    Dat was al langer positief. Het zogeheten bruto bedrijfsresultaat (ebitda) kwam in het eerste kwartaal uit op €13,1 mln. In het tweede kwartaal was dat €59,8. Vierenhalf keer zoveel dus. De ebitda is ook voor veel analisten een belangrijke maatstaf voor winstgevendheid. De ebitda lag ruim 10% hoger dan in het tweede kwartaal van vorig jaar.

    De omzet steeg in het tweede kwartaal met 14% naar €389,5 mln. Fugro haalt nu zo'n 60% van zijn inkomsten uit duurzame energie, infrastructuur en nautische projecten. Zes jaar geleden was dat nog een fractie van de omzet: Fugro was toen voor ongeveer 80% van zijn activiteiten afhankelijk van de olie- en gasindustrie.

    Olieprijs

    'Pad naar winstgevende groei', zo heet de strategie die Heine in november 2018 bekendmaakte, als nieuwbakken topman. Afgelopen jaar, toen de olieprijs hard daalde in het begin van de coronapandemie, kon het bedrijf geen uitspraak doen over de vooruitzichten: alles was onzeker.

    'Hoewel er nog steeds covid-onzekerheden zijn die invloed hebben op ons bedrijf, verwachten we omzetgroei en een bescheiden margeverbetering voor het volledige jaar', stelde Heine in een schriftelijke toelichting op de kwartaalcijfers. 'Er is nog steeds een kloof tussen de huidige prestaties en onze doelstellingen voor de middellange termijn, maar we hebben er vertrouwen in dat we weer op weg zijn naar winstgevende groei.'

    Nettoschuld

    De nettoschuld aan het einde van het tweede kwartaal bedroeg €368,4 mln, vergeleken met €295,8 mln eind 2020. De stijging is vooral het gevolg van een hoger werkkapitaal. 'Maar dat werkkapitaal is niet een specifieke punt van zorg', zegt Heine. Bij een bedrijf dat groeit hoort ook een hoger werkkapitaal. 'En de kasstroom uit operationele activiteiten voor werkkapitaal is wel fors gestegen.' Die kwam uit op €43,9 mln, tegen €23,6 mln in het tweede kwartaal van vorig jaar.

    Fugro staat genoteerd aan de Midkap. Het bedrijf heeft een beurswaarde van zo'n €840 mln. De achterliggende tien jaar was het bedrijf een uiterst lastige belegging. In het voorjaar van 2011 stond de koers van Fugro boven de €92. Woensdag sloot het aandeel op €8,13. Een verlies van meer dan 90%, in een tijd dat de beurzen hoofdzakelijk omhoog gingen.

    Dividend

    Het koersverlies had veel te maken met de dalende olieprijs, problemen bij Seabed Geosolutions en ook twijfels van beleggers over de kapitaalstructuur: Fugro had leningen uitstaan waarvan de vraag was of het bedrijf die kon terugbetalen. Eind vorig jaar slaagde Fugro daarin, met een grote herfinanciering.

    'We zijn duidelijk binnen onze bankconvenanten gebleven', zei Heine aan de telefoon. Maar dividend zit er voorlopig niet in. Dan moet de schuld nog verder omlaag. Nu is de schuld nog 2,2 keer de ebitda. Pas wanneer die verhouding is gedaald, en de nettoschuld anderhalf keer de ebitda is, kan Fugro denken aan winstuitkering. Heine: 'De afspraak met de banken is dat we tot midden 2022 nog geen dividend gaan uitkeren.'

  4. forum rang 7 Greyhounds 29 juli 2021 08:54
    quote:

    Greyhounds schreef op 28 juli 2021 19:42:

    [...]Zal wel een bloedbad in jou winkeltje zijn, van die 3 visjes die jij per dag verkoopt!
    Maar alles wat er gezegd wordt is totaal iet belangrijk!

    Enige wat telt zijn de cijfers morgen mensen, de rest is allemaal gel..!
    Morgen gaan wij het zien en dan als het tegen valt moet ik wat langer wachten het is niet anders.
    Maar ja zijn de cijfers toch beter dan verwacht hoor ik jullie nog wel!
    Fijne avond voor de aandeelhouders, laat je niet gek maken Fugro zit in de juiste vaargeul en komt goed!
    Goedemorgen allemaal, dit even voor een paar die hier zo het management afzeikten.
    Iedereen gefeliciteerd met de cijfers die er vertrouwen in hebben gehouden!
    Hoop op een mooie dag, maar als dat niet zo is dan gaan wij in de toekomst nog wel mooie dingen zien van Fugro! Succes
17.762 Posts
Pagina: «« 1 ... 498 499 500 501 502 ... 889 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links