Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 16,034 9 mei 2024 17:36
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 16,014 - 16,104
  • 10.375.633 Gem. (3M) 10,5M

ING Augustus 2019

3.609 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 181 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 augustus 2019 17:03
    quote:

    Kaspersky schreef op 7 augustus 2019 16:47:

    Heeft iemand op dit forum een hypotheek afgesloten in de laatste twee jaar?
    Ik kan een voorbeeld noemen: een persoon die bij vrijwel alle banken om een financiering vroeg. Het betrof een 5 kamer woning, waarbij de helft in cash betaald ging worden en voor 50% financiering nodig was. De persoon werkt al jaren als ZZP'er, maar toch werd zijn inkomen niet meegeteld. Uiteindelijk is de financiering doorgegaan doordat andere partijen garant hebben gestaan voor de andere 50%.

    BANKEN NEMEN GERING RISICO
    Niet dat ik het met je oneens ben maar je haalt 1 voorbeeld aan wat imo meer aantoont dat banken op gebied van particuliere dienstverlening verouderd zijn in hun handelswijze en niet hebben ingespeeld op een veranderende arbeidsmarkt waar ZZP'ers steeds meer de norm zijn.

    Dit zegt in het geheel niks over welke risico's worden genomen op het gebied van corporate banking, trading, treffende maatregelen om wiswassen tegen te gaan etcetera.
  2. [verwijderd] 7 augustus 2019 17:25
    quote:

    NELU1952 schreef op 7 augustus 2019 17:15:

    De banken kijken wat de zzp er heeft verdiend afgelopen 3 jaar.
    Als de ZZP ER, geen inkomsten had in de afgelopen 3 jaar, dan geeft de bank geen Hypotheek.
    Juist geschreven met als toevoeging dat dit ook geldt voor een zelfstandig ondernemer MET PERSONEEL !
  3. forum rang 5 Bart Meerdink 7 augustus 2019 17:31
    quote:

    Thorgall schreef op 7 augustus 2019 16:34:

    [...]exact, dit wordt nog steeds gedoceerd aan universiteiten op dit moment. De bedoeling was tijd te kopen zodat er hervormd kon gaan worden, stringentere regels, en door inflatie de schuldquote te laten dalen. Van dit alles is bijna niets terecht gekomen de afgelopen 10 jaar. Het is niet anders. De pijn die toen uiteindelijk niet is genomen zal alsnog een keer aan bod komen.
    En wat houden die hervormingen dan in? Wat ik kon vinden was: "Draghi has called repeatedly for countries to step up so-called structural reforms: to reduce bureaucracy, red tape and excessive rules governing business and hiring."

    Nou nou nou, ik moet de eerste vinden die pleit voor *meer* "bureaucracy, red tape and excessive rules".

    Met andere woorden, holle frasen die pas betekenis krijgen als je zegt welke regels je precies af wil schaffen. Maar dan wordt het moeilijk. Frans Timmermans heeft/had als EC-lid "Better Regulation" in portefeuille, ik geloof niet dat daar iets van terecht gekomen is.

    Sowieso, economie is geen wetenschap, dus zo'n artikel kun je ook niet als wetenschappelijk betitelen. Deftige referenties zijn meer het nabootsen van de vorm dan van de substantie van wetenschap.

    We zien dat de vrijwel exclusieve toepassing van het geldelijke profijtbeginsel en het toepassen van economische BNP-groei als dominerende doelstelling de instandhouding van een leefbare aarde in gevaar brengt. Maar Draghi heeft het slechts over inflatie-targets en als zijn beleid (de economie overvoeren met geld) niet werkt dan doet hij er maar een schep bovenop. Ik geloof niet dat ze iets begrijpen van wat ze daar aan het doen zijn.
  4. FairValue 7 augustus 2019 17:36
    quote:

    Thorgall schreef op 7 augustus 2019 17:00:

    [...]beste fair value, ik kan honderdmaal roepen dat ik long zit, echter ik ga je niet overtuigen. Ik ben een LT belegger en koop- en verkoop niet op cycli. Ik koop aandelen van bedrijven waar ik in geloof op LT en leg ze op de plank. Ik heb horizon van 20 jaar of meer.

    Ik weet teveel van beleggen af om te weten dat een actief beleid niet lonend is op lange termijn. Ook hier zijn vele wetenschappelijke artikelen over verschenen. En het is naar deze wijsheden waarnaar Warren Buffet handelt en hem de meest succesvolle belegger ter wereld maakt.
    Dus geloof wat je wilt. Tot op heden is het echter zo dat de critici het bij het rechte eind hebben gehad. Vaak goed onderbouwd ook. Het zegt heel wat over dit forum dat het consequent niet geaccepteerd wordt als iemand kritisch is. Er zijn gelukkig een paar fora op IEX waar dit wel kan, en waar we wel een goede discussie krijgen. Een discussie die een iets ander niveau heeft dan: de koers gaat naar 15, of vandaag eindigen we 30 cent hoger.
    Het is veelzeggend dat een kritisch geluid hier niet kan en dat je heel simpel tot shorter wordt gebombardeerd. Fijn dat je dan niets hoeft te lezen, niet de diepte in hoeft en niet de discussie hoeft aan te gaan. Simpelweg roepen dat de koers omhoog gaat, daar scoor je hier het beste mee.
    Thorgall, jij stelt dat tot op heden de critici gelijk hebben gehad. Dat ligt er maar net aan welke tijdsspanne je aanhoudt. En bovendien betekent het niet dat iemand die op het sentiment mee beweegt en niet naar de fundamentals kijkt vanaf nu ook nog gelijk gaat krijgen. Ik stel dat het sentiment en zeker in de bankensector beroerd is. Dat was het, dat is het en dat vind ik vanwege de fundamentals en de lage rente niet terecht, daarom zit ik in ING.

    Jij mag zeker kritisch zijn, waar staat dat jij dat niet mag? Jij doet net alsof ik enkel zeg dat de koers naar 15 euro gaat. Dat is niet het geval, jij leest dan selectief. Ik ageer juist tegen roeptoeters die met zekerheid stellen dat de koers naar 4 euro gaat of ben je dat al vergeten? En dat laat jij aan je voorbij gaan. Dat jij daar dan niet op ageert dat vind ik vreemd. Wellicht heb je dan een paar honderd stukken en wacht je op een moment om opniew aan te kopen. Feitelijk zit je dan long dus heb je gelijk maar aangezien je graag in wilt stappen op een lager niveau blijf je negativiteit verkondigen. Dit zou ook nog een verklaring kunnen zijn. Dan is het in ieder geval logisch maar dan stel ik toch dat je gebaat bent bij lagere koersen omdat je in wilt stappen. Waarom zou je het dan nu niet doen want wellicht is dit de bodem. Ik en vele met mij vinden deze koers al héél goedkoop.

    Daarnaast wil ik best de diepte in, ik lees dat stuk van de link en kom er op terug. Maar jou eerste zin, dat je teveel van beleggen af weet dat handelen geen zin heeft, dat maakt een discussie met jou sowieso niet makkelijk want het lijkt er dan wel erg op dat jij je door niemand laat overtuigen.
  5. [verwijderd] 7 augustus 2019 17:41
    quote:

    Watermannetje2012 schreef op 7 augustus 2019 16:01:

    Trump is een ramp voor de mensheid... een mens die narcistisch, egocentrisch en oerdom is behoort geen president van Amerika te zijn. Hij kent enkel Trump First en zorgt verder voor een bak sociale ellende en onveiligheid. #dumptrump
    Woont u in de VS? Ik namelijk wel. Als je in het land woont, dan weet je denk ik wat meer over wat Obama heeft gedaan met de samenleving (de samenleving staats steeds dieper tegen over elkaar) door de politie de schuld te geven, 'white privilege' (je bent blank, dus een rascist), en de voorkeur geven aan minderheden en LGTBQ. DAT heeft geleid tot de Trump presidency en sindsdien hebben de elites ende linkse media er alles aan gedaan om Trump zwart te maken. Hij heeft een aantal dingen gezegd/gedaan waar ik het absoluut niet mee eens ben maar het beeld dat de linkse media schept van hem is echt schandalig. Trump heeft 3 jaar lang ruthless, unprecedented and nonstop barrage of personal and political attacks gekregen van de pers. Tweeten is zijn enige manier om iets eruit te krijgen.

    Maar goed, Orange Man Bad.
  6. In The Money 7 augustus 2019 17:46
    Hier is een tip voor mensen die voor de lange termijn in ING zitten. Neem een effectenrekening bij binck daar kan je je aandelen uitlenen en word je ervoor vergoed.

    Momenteel zijn de inkomsten door shorters groter als he dividend.

    Anderzijds help je hierdoor de shorters wel maar er zijn financiële instellingen die het doen zonder je toestemming of vergoeding.

    Bovendien denk ik dat iedereen die momenteel in financials zit er voor de lange termijn inzit en voor een zekere aanvulling op inkomsten door dividenden. Dus vraag ik me af waarom zoveel mensen zo gefrustreerd worden door de koers te zien dalen of euforisch als ze stijgt....

    In alle eerlijkheid om het dividend
  7. forum rang 5 Bart Meerdink 7 augustus 2019 17:58
    quote:

    nyy73 schreef op 7 augustus 2019 17:41:

    Woont u in de VS? Ik namelijk wel. Als je in het land woont, dan weet je denk ik wat meer over wat Obama heeft gedaan met de samenleving (de samenleving staats steeds dieper tegen over elkaar) door de politie de schuld te geven, 'white privilege' (je bent blank, dus een rascist), en de voorkeur geven aan minderheden en LGTBQ. DAT heeft geleid tot de Trump presidency en sindsdien hebben de elites ende linkse media er alles aan gedaan om Trump zwart te maken. Hij heeft een aantal dingen gezegd/gedaan waar ik het absoluut niet mee eens ben maar het beeld dat de linkse media schept van hem is echt schandalig. Trump heeft 3 jaar lang ruthless, unprecedented and nonstop barrage of personal and political attacks gekregen van de pers. Tweeten is zijn enige manier om iets eruit te krijgen.

    Maar goed, Orange Man Bad.
    Je klampt jezelf vast aan fabeltjes. Met Trump zit je vreselijk scheef, laat dat los en bewijs je medemens een dienst.

    De grootste nieuwszender in de VS, Fox News, is onvoorwaardelijk pro-Trump, wat die ook zegt of doet. Ja ja 'linkse media'. Bullshit.
  8. [verwijderd] 7 augustus 2019 18:13
    quote:

    Dizer schreef op 7 augustus 2019 18:08:

    Met de huidige aankoopkoers heb je een dividend rendement van 7.6% (8.8/0.67) en Wereldhave heeft zelfs 13.5% (18.3/2.52).
    ING keert ongeveer 55% van zijn winst uit. Hoeveel procent van de winst keer Wereldhave uit?

    "Het direct resultaat per aandeel is 1,44 euro. De dividendprognose voor 2019 blijft onveranderd op 2,52 euro per aandeel." Wereldhave keert 175% van de winst uit als dividend. Welke vorm is solide?
  9. dagobert1 7 augustus 2019 18:18
    Is er iemand die de shortposities paraat heeft in ING. Koers blijft maar dalen zeker als je het vergelijkt met andere banken (zie abn vandaag gesloten op hoogste koers). In mijn ogen betekent dat er meer aan de hand is. Er zijn partijen die aan het dumpen zijn en dit blijven doen. Ik kan me niet voorstellen dat andere beleggers de afgelopen jaren op dit koersnivo hebben gekocht. En als het nu zo slecht gaat met ING dan is dat de reden maar dat is niet het geval dus mijns inziens zijn andere partijen aan het roer. Wellicht heeft dit mede te maken met de CEO die de markt niet meer kan imponeren.
  10. [verwijderd] 7 augustus 2019 18:24
    quote:

    dagobert1 schreef op 7 augustus 2019 18:18:

    Is er iemand die de shortposities paraat heeft in ING. Koers blijft maar dalen zeker als je het vergelijkt met andere banken (zie abn vandaag gesloten op hoogste koers). In mijn ogen betekent dat er meer aan de hand is. Er zijn partijen die aan het dumpen zijn en dit blijven doen. Ik kan me niet voorstellen dat andere beleggers de afgelopen jaren op dit koersnivo hebben gekocht. En als het nu zo slecht gaat met ING dan is dat de reden maar dat is niet het geval dus mijns inziens zijn andere partijen aan het roer. Wellicht heeft dit mede te maken met de CEO die de markt niet meer kan imponeren.
    AMG, Fugro, Wereldhave en PostNL daar zijn officiële gegevens van dat daar de shorters in zitten. ING heeft een extra "exposure" op het sentiment.
  11. forum rang 5 Bart Meerdink 7 augustus 2019 18:26
    quote:

    Kaspersky schreef op 7 augustus 2019 18:13:

    ING keert ongeveer 55% van zijn winst uit. Hoeveel procent van de winst keer Wereldhave uit?

    "Het direct resultaat per aandeel is 1,44 euro. De dividendprognose voor 2019 blijft onveranderd op 2,52 euro per aandeel." Wereldhave keert 175% van de winst uit als dividend. Welke vorm is solide?
    Nou nou, als je iets zegt mag je wel weten waar je het over hebt. Die €1,44 was over het afgelopen halfjaar. Voor het hele jaar verwacht het bedrijf €2,75-€2,80 als direct resultaat. Dat dividend gaat natuurlijk wel omlaag volgend jaar. Ze zijn verplicht 75% uit te keren, maar meer dan dat is onder deze omstandigheden niet verstandig.
  12. forum rang 7 Thorgall 7 augustus 2019 18:30
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 7 augustus 2019 17:31:

    [...]
    En wat houden die hervormingen dan in? Wat ik kon vinden was: "Draghi has called repeatedly for countries to step up so-called structural reforms: to reduce bureaucracy, red tape and excessive rules governing business and hiring."

    Nou nou nou, ik moet de eerste vinden die pleit voor *meer* "bureaucracy, red tape and excessive rules".

    Met andere woorden, holle frasen die pas betekenis krijgen als je zegt welke regels je precies af wil schaffen. Maar dan wordt het moeilijk. Frans Timmermans heeft/had als EC-lid "Better Regulation" in portefeuille, ik geloof niet dat daar iets van terecht gekomen is.

    Sowieso, economie is geen wetenschap, dus zo'n artikel kun je ook niet als wetenschappelijk betitelen. Deftige referenties zijn meer het nabootsen van de vorm dan van de substantie van wetenschap.

    We zien dat de vrijwel exclusieve toepassing van het geldelijke profijtbeginsel en het toepassen van economische BNP-groei als dominerende doelstelling de instandhouding van een leefbare aarde in gevaar brengt. Maar Draghi heeft het slechts over inflatie-targets en als zijn beleid (de economie overvoeren met geld) niet werkt dan doet hij er maar een schep bovenop. Ik geloof niet dat ze iets begrijpen van wat ze daar aan het doen zijn.
    economie geen wetenschap? Tegen zoveel wijsheid kan ik niet meer op. Good luck.
  13. [verwijderd] 7 augustus 2019 18:34
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 7 augustus 2019 18:26:

    [...]
    Nou nou, als je iets zegt mag je wel weten waar je het over hebt. Die €1,44 was over het afgelopen halfjaar. Voor het hele jaar verwacht het bedrijf €2,75-€2,80 als direct resultaat. Dat dividend gaat natuurlijk wel omlaag volgend jaar. Ze zijn verplicht 75% uit te keren, maar meer dan dat is onder deze omstandigheden niet verstandig.
    Mijn fout; maar wat jij weerspiegelt is mogelijk ook te positief. "In de eerste helft van dit jaar bedroeg het totaal resultaat van de onderneming een min van 59,3 miljoen euro tegen een plus van 30,4 miljoen euro een jaar eerder."
    Ter correctie ook het artikel erbij: www.iex.nl/Nieuws/ANP-260719-091/Were...

    Alsjeblieft ;)
  14. forum rang 5 Bart Meerdink 7 augustus 2019 18:39
    quote:

    Kaspersky schreef op 7 augustus 2019 18:34:

    [...]
    Mijn fout; maar wat jij weerspiegelt is mogelijk ook te positief. "In de eerste helft van dit jaar bedroeg het totaal resultaat van de onderneming een min van 59,3 miljoen euro tegen een plus van 30,4 miljoen euro een jaar eerder."
    Ter correctie ook het artikel erbij: www.iex.nl/Nieuws/ANP-260719-091/Were...

    Alsjeblieft ;)
    Je had het over het directe resultaat en ik ook. Door afwaarderingen is het totale resultaat al tijden veel minder, in 2018 en vermoedelijk 2019 zelfs negatief (verlies). Maar het dividend is gebaseerd op het directe resultaat.
3.609 Posts
Pagina: «« 1 ... 65 66 67 68 69 ... 181 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links