Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: Voorzichtig eerste kwartaal verwacht bij ING
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Voorzichtig eerste kwartaal verwacht bij ING

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft naar verwachting in het eerste kwartaal iets minder omzet en winst geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit bleek uit de analistenconsensus die ING zelf heeft samengesteld.

De kwartaalomzet daalde volgens de analisten die bijdroegen aan de consensus op jaarbasis van 5,6 miljard euro naar 5,4 miljard euro.

De netto rentebaten dalen naar verwachting van 4 miljard euro naar 3,8 miljard euro.

Onder aan de streep is naar verwachting de nettowinst gedaald van 1,6 miljard euro naar 1,5 miljard euro ten opzichte van een jaar geleden.

Er wordt rekening gehouden met een gelijke CET-ratio van 14,8 procent en dat de rentabiliteit van het eigen vermogen is gestegen van 9,7 naar 11,2 procent.

Verwachting voor geheel 2024

Zelf verwacht ING dat de omzet op jaarbasis sterk zal blijven, zij het iets lager dan in 2023.De consensus ligt op 22 miljard euro ten opzichte van 22,6 miljard euro gedurende 2023.

De nettowinst zal volgens de analisten in 2024 naar verwachting uitkomen op 6 miljard euro ten opzichte van 7,3 miljard euro in 2023.

Volgens ING zal de CET1-ratio naar verwachting convergeren naar ongeveer 12,5 procent, waarbij de analisten rekening houden met 13,8 procent. In 2023 bedroeg dit nog 14,7 procent.

De bank zelf schat het rendement op eigen vermogen in op ongeveer 12 procent, waarbij de analisten rekening houden met 12,2 procent. Dit lag in 2023 nog op 14,8 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Media: NN wil plek veroveren op Nederlandse betaalmarkt
  2. Glasheldere, haalbare ambities van ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING kopen verkopen

78% zegt kopen

9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.