Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,246 26 apr 2024 16:04
  • +0,042 (+3,49%) Dagrange 1,210 - 1,247
  • 1.300.897 Gem. (3M) 2,2M

PostNL Juni 2019 - We hebben iets voor je

5.297 Posts
Pagina: «« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 265 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 12 juni 2019 11:56
    Het zijn geen ondernemers, maar ambtenaren. Geen creativiteit en ondernemerszin.
    Gewoon een baantje voor zz, door aan de leiband te lopen en linkse praatjes te verkopen. De aandeelhouder komt in het verhaal niet voor.

    Ze moeten vervangen worden. Iemand die weet fantasie in het bedrijf weet te krijgen, en met veel minder mensen de zaak draaiend kan houden.
  2. forum rang 4 Gaston Lagaffe 12 juni 2019 12:02
    quote:

    Geefgas schreef op 12 juni 2019 11:37:

    Zo even een bakkie koffie en samenvatting van mijn conclusie van gisteren.

    1) Overall, wat een waardeloos seminar en hoe slecht is die Jim die voorzitter was. Beetje schaapachtig meelachen, maar geen enkele kritische vraag en vooral groot gebrek aan intelligentie. Komt op me over als handige prater die niet gehinderd wordt door enige intelligentie. Super naïef.

    Wie het weet mag het zeggen. Geduld, het lijkt erop dat shorters willen verdienen aan feit dat er teveel geduld wordt gevraagd. Echter, ze kunnen natuurlijk ook een paar van de risico’s beter hebben uitgewerkt en hebben berekend dat 1,50 echt de waarde is van het bedrijf. Dat we hier vast staan is voor mij wel een teken dat de shorters niet dieper durven te gaan. Het zijn tenslotte ook de shorters die ons op dit niveau hebben gebracht, door short uit te breiden. Nog lager betekent nog meer positie voor hun, en daarmee wordt risico steeds groter. Volgens mij hebben we bodem wel bereikt. Stijging, dat zie ik voorlopig ook niet gebeuren want shorters houden koers vast. Wellicht dat particulieren dan ervoorkeizen om maar afscheid te nemen, en dat zou nou net datgene kunnen zijn waar shorters op hopen? Op deze koers elke dag wat aandeeltjes oppikken? Ik weet het niet.

    Mooie samenvatting (AB gegeven).2 Opmerkingen. 1 - Jim Tehupuring was ingehuurd om zaak aan elkaar te praten niet als kritische noot. Had van mij ook wat minder meegaand mogen zijn. Kwam niet goed uit de verf zullen we maar zeggen. Ik zeker kritisch over Management PostNL ! Miskijk je niet. 2 - Zoals Nico Inberg terecht opmerkte wordt de koers, bij gebrek aan IB-ers, bepaalt door de enige overgebleven professionele partij : de Shorters. Daar is eigenlijk alles wel mee gezegd. Geen goede cijfers is geen IB-er die er in zal beleggen. Op naar Q2 (en Q3) in de hoop dat de marge bij Parcels langzaam toeneemt, met de vrees dat dit (voorlopig) niet gebeurd. Uitermate zwak trouwens dat ze nu weer met die "zomer-datum" verkoop International beginnen te schuiven. De reactie van Berendsen hierop geeft duidelijk aan dat bij hem alles rekbaar is (dus ook zijn verdere prognoses !)
  3. [verwijderd] 12 juni 2019 12:03
    quote:

    rationeel schreef op 12 juni 2019 12:01:

    Het is net als in het grootwinkelbedrijf. Iedereen heeft het zgn moeilijk en velen gaan failliet, maar ACTION verdient goud geld.

    Zeg dat wel, was laatst bij BLOKKER, 3 mensen binnen.. toen naar ACTION, 6 kassa's open en stervend druk...
  4. forum rang 4 Machiavelli 12 juni 2019 12:09
    quote:

    A3aan schreef op 12 juni 2019 11:50:

    [...]

    Dat is nog 75% te hoog. Het is een schande dat ze zoveel meer verdient dan een postbode.
    Wat een onzin, je mag en kan best €1,5 miljoen verdienen aangezien je verantwoordelijk bent voor 40K mensen, je mag van mij zelfs 5/10 miljoen verdienen per jaar als CEO van een beursgenoteerd bedrijf zolang je maar levert en doet wat je zegt en meerwaarde creëert voor de aandeelhouders aangezien deze bedrijven/mensen investeren in je bedrijf of bedrijf wat je vertegenwoordigt.
    Herna verdient in deze een oprotpremie of ontslag op staande voet wat niet helaas niet kan, daar zij niet levert en geen aandeelhouderswaarde creëert.
  5. Geefgas 12 juni 2019 12:30
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 12 juni 2019 12:02:

    [...]Mooie samenvatting (AB gegeven).2 Opmerkingen. 1 - Jim Tehupuring was ingehuurd om zaak aan elkaar te praten niet als kritische noot. Had van mij ook wat minder meegaand mogen zijn. Kwam niet goed uit de verf zullen we maar zeggen. Ik zeker kritisch over Management PostNL ! Miskijk je niet. 2 - Zoals Nico Inberg terecht opmerkte wordt de koers, bij gebrek aan IB-ers, bepaalt door de enige overgebleven professionele partij : de Shorters. Daar is eigenlijk alles wel mee gezegd. Geen goede cijfers is geen IB-er die er in zal beleggen. Op naar Q2 (en Q3) in de hoop dat de marge bij Parcels langzaam toeneemt, met de vrees dat dit (voorlopig) niet gebeurd. Uitermate zwak trouwens dat ze nu weer met die "zomer-datum" verkoop International beginnen te schuiven. De reactie van Berendsen hierop geeft duidelijk aan dat bij hem alles rekbaar is (dus ook zijn verdere prognoses !)
    Eens tav de “rekbaarheid” van Pim. Ik denk ook dat dat 1 van de punten is die me meest irriteert. Een CFO die nonchalant en arrogant over cijfers praat waarbij zaken rekbaar zijn (en dus meerdere kijken op waarheden, oftewel buigbaar). Daar kun je niet op bouwen en al helemaal niet op vertrouwen. En de buigbaarheid is ook al gebleken bij de wanboel die hij bij international heeft veroorzaakt (mooie woorden en beloftes, en vervolgens veel verlies). Dat was hem als eindverantwoordelijke bijzonder aan te rekenen, maar als dank daarvoor is hij gepromoot. Dat zegt wel iets over de ambtenaar cultuur die bij PostNL heerst.

    Tav de rekbaarheid nog 1 voorbeeld. Het grafiekje dat hij liet zien tav de marge pakketten voor komende jaren. Daar stonden natuurlijk geen assen in maar wel lijntjes die doorgetrokken werden. Echter zowel aan de efficiency kant als aan de vraagprijs kant was er een stukje blauw en oranje meegekleurd, beide aan de negatieve kant. Dat geeft dus aan dat scenario planning slechts aan de negatieve kant kan worden verwacht.

    Normale scenario planning betekent dat je zowel ruimte hebt aan de positieve als aan de negatieve kant. Maar plaatje van Pim liet ons meest positieve scenario zien met daarbij vooral ruimte voor tegenvallers. Asof de tegenvaller alvast aangekondigd werd.
    My god, wat is die man een ambtenaar zonder CFO potentieel.
  6. forum rang 5 Saibee 12 juni 2019 12:32
    quote:

    suske wiet schreef op 12 juni 2019 11:50:

    In gans Europa staan deze aandelen onder druk .
    Samenwerking in Europa zou welkom zijn om de grote spelers buiten te houden .
    Postbedeling drie dagen in de week is voldoende .Het aandeel staat op zijn bodem en nu is afwachten het enige middel .
    Op zeker moment komen deze aandelen terug in het daglicht .
    Wanneer ? Schat achter een jaar .
    Niet overal in Europa gaat het even slecht.
    Postnl heeft een mooi rapport daarover op haar site staan:
    Zie de link:
    www.postnl.nl/en/about-postnl/about-u...
  7. 8ball 12 juni 2019 12:34
    Volgende belofte die gebroken gaat worden;
    Pim Berendsen – CFO PostNL: On process we are still engaging with several potential buyers in both countries. As Herna said, we anticipate being able to commit to transactions before the end of Q2. We did not see a need or requirement to change our view on valuation in this quarter other than some of cost of sales adjustments that we have made to the equity position. That is all I can say right now. So very much involved to get to those committed transactions before the end of Q2.
5.297 Posts
Pagina: «« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 265 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links