Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASML Holding AEX:ASML.NL, NL0010273215

  • 848,100 26 apr 2024 09:06
  • +14,400 (+1,73%) Dagrange 844,800 - 848,800
  • 17.621 Gem. (3M) 558K

ASML 2019

5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 287 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. boompie 11 april 2019 11:17
    "We hebben deze diefstal zelf ontdekt en hebben meteen juridische stappen genomen. Dit speelde een paar jaar geleden en is terug te vinden in de database van de rechtbanken. Het gaat om een klein onderdeel van ons bedrijf in Silicon Valley waar software-programma's voor machineoptimalisatie ontwikkeld worden. Er ligt geen blauwdruk op straat waar je een lithografiemachine mee kunt bouwen", luidde de reactie van ASML. Volgens NIBC toont de spionagezaak wel aan hoe kwetsbaar de beveiliging van technologie is.
  2. forum rang 10 voda 11 april 2019 12:16
    Beursblik: spionagezaak ASML toont kwetsbaarheid aan

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ASML
    175,34 -2,46 -1,38 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De spionagezaak bij ASML laat opnieuw zien hoe kwetsbaar de beveiliging van technologie is. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag.

    Daarbij merkte De Jong op dat de meest hoogwaardige machines van ASML vermoedelijk te moeilijk zijn om na te maken, maar dat de simpelere machines wel kwetsbaar zijn.

    Analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux wees erop dat XTAL, die volgens het Financieele Dagblad de hand wist te leggen op bedrijfsgeheimen van ASML, inmiddels failliet is. "Maar de vraag is hoe de gestolen data de Chinezen kunnen helpen." Dit kan mogelijk ook van invloed zijn op Amerikaanse bedrijven als KLA en Applied Materials, aldus Kepler. Eventuele sancties van de VS zouden ook ASML kunnen raken, meent Olofsen, wijzend op de Amerikaanse dochter van ASML, Cymer.

    In 2018 was China goed voor 17 procent van de omzet van ASML.

    Het aandeel ASML daalde donderdag op een rood Damrak 1,6 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 11 april 2019 12:16
    ASML neemt spionagekwestie hoog op

    (ABM FN-Dow Jones) ASML is enkele jaren geleden slachtoffer geworden van bedrijfsspionage en neemt de kwestie hoog op. Dit meldde de Veldhovense toeleverancier van de halfgeleidersector donderdag in een reactie op een artikel in Het Financieele Dagblad.

    "We hebben deze diefstal zelf ontdekt en hebben meteen juridische stappen genomen. Dit speelde een paar jaar geleden en is terug te vinden in de database van de rechtbanken. Het gaat om een klein onderdeel van ons bedrijf in Silicon Valley waar software-programma's voor machineoptimalisatie ontwikkeld worden. Er ligt geen blauwdruk op straat waar je een lithografiemachine mee kunt bouwen", luidde de reactie van ASML.

    ASML spande in de Verenigde Staten een rechtszaak aan en heeft die ook gewonnen in november 2018.

    Volgens ASML kan het in China zaken blijven doen, "mits we onze kennis goed afschermen".

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. [verwijderd] 11 april 2019 12:54
    quote:

    Marcel H. schreef op 11 april 2019 12:44:

    Op 17.04.2019 presenteert ASML de 1e kwartaalcijfers voor 2019. Er is sprake van enige tegenslag. Voornamelijk een gevolg van de bedrijfsbrand bij PRODRIVE. Desondanks blijft de verwachting dat 2019 opnieuw een recordjaar gaat worden.
    Dat van die brand, dat is oud nieuws he. Kan even op de resultaten wegen, maar is van zeer voorbijgaande aard.

    Ben veel meer benieuwd naar de outlook voor de rest van het jaar.
  5. forum rang 4 roloff 11 april 2019 12:58
    quote:

    Toert schreef op 11 april 2019 12:54:

    [...]

    Dat van die brand, dat is oud nieuws he. Kan even op de resultaten wegen, maar is van zeer voorbijgaande aard.

    Ben veel meer benieuwd naar de outlook voor de rest van het jaar.
    @Toert, Peter Wennink (CEO) heeft onlangs nog verklaard dat hij verwacht dat 2019 een groei laat zien t.o.v. 2018 (ondanks een wat tegenvallend 1e kwartaal).

    Wat betreft resultaten Besi wordt het spannender dit jaar ...
  6. forum rang 10 voda 11 april 2019 14:25
    ASML: van Chinese spionage geen sprake

    Gepubliceerd op 11 apr 2019 om 14:12 | Views: 495

    ASML 14:08
    176,00 -1,80 (-1,01%)

    VELTHOVEN (AFN) - Chipmachinemaker ASML kan zich niet vinden in de suggestie die is gewekt dat het bedrijf slachtoffer is van Chinese spionagepraktijken. Het bedrijf geeft in een verklaring aan te zijn beroofd van geparenteerde informatie door een handvol medewerkers. Van een nationale samenzwering is volgens ASML geen sprake.

    Het Financieele Dagblad meldde als eerste de vermeende spionagepraktijken door China. Volgens ASML wordt in het artikel een eerdere rechtszaak in de VS belicht. In die zaak werd een bedrijf genaamd XTAL schuldig bevonden aan het misbruiken van vertrouwelijke informatie van ASML. De chipmachinemaker kwam de fraudeurs zelf op het spoor.

    ASML zegt de uitkomst van de zaak verschillende keren te hebben benoemd in publicaties. De financiering voor XTAL was afkomstig uit Zuid-Korea en China. De schadevergoeding die aan ASML moest worden betaald, bedraagt 223 miljoen dollar. Het is volgens ASML nog onduidelijk in welke mate deze schade kan worden geïncasseerd bij het inmiddels failliete XTAL.
  7. forum rang 10 voda 11 april 2019 15:00
    ASML vindt van Chinese spionage geen sprake

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ASML
    175,14 -2,66 -1,50 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) ASML neemt afstand van elke implicatie dat het bedrijf slachtoffer is geworden van "Chinese spionage", zoals het Financieele Dagblad donderdag meldde.

    Het gaat om een door ASML gewonnen publieke rechtszaak in de Verenigde Staten tegen het bedrijf XTAL, dat informatie en bedrijfsgeheimen van ASML stal in 2015.

    "De suggestie dat we op een of andere manier slachtoffer waren van een nationaal complot is onjuist", stelde CEO Peter Wennink van ASML donderdag in een verklaring. "De feiten zijn dat we zijn beroofd door een handvol eigen medewerkers in Silicon Valley, die de wet hebben overtreden om zichzelf te verrijken."

    In een minder uitgebreide eerdere verklaring woensdag stelde ASML nog slachtoffer te zijn van bedrijfsspionage.

    Volgens ASML kan het bedrijf in China zaken blijven doen, omdat het bedrijf zijn kennis goed afschermt. "We wijzen elke suggestie af dat deze gebeurtenis enige implicatie zou hebben voor de bedrijfsvoering van ASML in China. Sommige individuen waren toevallig Chinees, maar er waren ook andere nationaliteiten bij betrokken", aldus Wennink.

    De medewerkers stalen software voor mask optimization, een specifiek klein onderdeel van het brede producten en dienstenpalet dat ASML aanbiedt, aldus het bedrijf.

    Wennink herhaalde dat de zaak door ASML zelf is ontdekt en voor de rechter gebracht en dat de juridische overwinning in november 2018 al in verschillende publicaties is besproken.

    De financiering van het concurrerende bedrijf XTAL, dat met de gestolen informatie aan de haal ging, kwam uit Zuid-Korea en China. De toegekende schadeclaim die de Amerikaanse rechter op 223 miljoen dollar raamde, vanwege verloren omzet, kan mogelijk niet worden verhaald omdat XTAL failliet is, meldde ASML.

    Analist Edwin de Jong van NIBC stelde donderdag dat de zaak opnieuw laat zien hoe kwetsbaar de beveiliging van technologie is. De meest hoogwaardige machines van ASML zijn moeilijk na te maken, denkt De Jong, maar de simpelere machines zijn kwetsbaar.

    Analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux vroeg zich af hoe de gestolen data de Chinezen kunnen helpen, nu XTAL failliet is. Dit kan mogelijk ook van invloed zijn op Amerikaanse bedrijven als KLA en Applied Materials, aldus Kepler. Eventuele sancties van de VS zouden ook ASML kunnen raken, meent Olofsen, wijzend op de Amerikaanse dochter van ASML, Cymer.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. Scarlet 11 april 2019 15:29
    Brand:schade min of meer bekend.
    Spionage:vergoeding gekregen, maar dekt dit de schade aan wegvallen klanten??
    Q1 cijfers:wereldeconomie draait een stuk minder, directe vooruizichten ook minder. Wat doen de klanten dan zoals in het verleden, die gaan misschien niet afbestellen maar wel uitstellen. Dus de prognose zal voor dit jaar minder zijn. Maar hier spreekt het boerenverstand. Aangezien asml nu priced to perfection is, kan de koers na resultaten m.i. terugvallen. Weer kopen q4 indien de wereldeconomie tekenen van herstel laat zien.
  9. [verwijderd] 11 april 2019 16:32
    quote:

    piet053 schreef op 11 april 2019 16:18:

    als ze keihard beweren niets aan de hand ........dan weet je het wel he ....!
    op die manier kan je niemand meer geloven. ben dus niet akkoord met Uw stelling. Ik ga liever uit van de eerlijkheid van wat men beweert.

    één van de punten waarop ik vrij snel om een aandeel te verkopen, is als ik het management rare uitspraken hoor doen. Wirecard, Mithra, paar keer in mijn haren geschart, en verkocht.

    ASML blijft lekker in portefeuille, voor de moment wel geen calls of puts, wil eerst wat meer klaarheid aan de hand van cijfers.
  10. forum rang 10 voda 11 april 2019 16:43
    VEB kritisch over diefstal bedrijfsgeheimen ASML

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ASML
    176,30 -1,50 -0,84 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters vraagt zich af waarom ASML zijn aandeelhouders niet op de hoogte heeft gebracht van het stelen van bedrijfsgeheimen door oud-medewerkers. Dit zei de belangenbehartiger donderdag tegen ABM Financial News.

    "Waarom zijn aandeelhouders niet op de hoogte gebracht over deze casus en wat is de precieze chronologie der dingen. We verwachten uitleg op de aandeelhoudersvergadering", aldus de VEB. Daarbij wil de vereniging ook weten of er aanpassingen van het controle- en risicobeheersingssysteem van ASML nodig waren om herhaling te voorkomen en of deze ook daadwerkelijk zijn doorgevoerd.

    Oud-medewerkers stalen namens het concurrerende bedrijf XTAL software voor mask optimization, zo liet ASML donderdag weten. Dit gebeurde in 2015 en in 2018 won ASML hierover een rechtszaak in de Verenigde Staten. De rechter kende ASML een schadevergoeding toe ter waarde van 223 miljoen dollar. Maar omdat XTAL inmiddels failliet is, is onzeker of het geld ook daadwerkelijk in Veldhoven zal aankomen.

    "We hebben deze diefstal zelf ontdekt en hebben meteen juridische stappen genomen. Dit speelde een paar jaar geleden en is terug te vinden in de database van de rechtbanken. Het gaat om een klein onderdeel van ons bedrijf in Silicon Valley waar software-programma's voor machineoptimalisatie ontwikkeld worden. Er ligt geen blauwdruk op straat waar je een lithografiemachine mee kunt bouwen", luidde de reactie van ASML vanochtend.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. H.A.B.S. 11 april 2019 17:29
    quote:

    voda schreef op 11 april 2019 16:43:

    VEB kritisch over diefstal bedrijfsgeheimen ASML

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ASML
    176,30 -1,50 -0,84 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters vraagt zich af waarom ASML zijn aandeelhouders niet op de hoogte heeft gebracht van het stelen van bedrijfsgeheimen door oud-medewerkers. Dit zei de belangenbehartiger donderdag tegen ABM Financial News.

    "Waarom zijn aandeelhouders niet op de hoogte gebracht over deze casus en wat is de precieze chronologie der dingen. We verwachten uitleg op de aandeelhoudersvergadering", aldus de VEB. Daarbij wil de vereniging ook weten of er aanpassingen van het controle- en risicobeheersingssysteem van ASML nodig waren om herhaling te voorkomen en of deze ook daadwerkelijk zijn doorgevoerd.

    Oud-medewerkers stalen namens het concurrerende bedrijf XTAL software voor mask optimization, zo liet ASML donderdag weten. Dit gebeurde in 2015 en in 2018 won ASML hierover een rechtszaak in de Verenigde Staten. De rechter kende ASML een schadevergoeding toe ter waarde van 223 miljoen dollar. Maar omdat XTAL inmiddels failliet is, is onzeker of het geld ook daadwerkelijk in Veldhoven zal aankomen.

    "We hebben deze diefstal zelf ontdekt en hebben meteen juridische stappen genomen. Dit speelde een paar jaar geleden en is terug te vinden in de database van de rechtbanken. Het gaat om een klein onderdeel van ons bedrijf in Silicon Valley waar software-programma's voor machineoptimalisatie ontwikkeld worden. Er ligt geen blauwdruk op straat waar je een lithografiemachine mee kunt bouwen", luidde de reactie van ASML vanochtend.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    @Voda

    Je hebt ons met je betrouwbare en accurate berichten door deze chaotische dag geloodst, dank daarvoor!
5.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 287 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Advieswijziging ASML

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links