Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,228 26 apr 2024 11:08
  • +0,024 (+1,99%) Dagrange 1,210 - 1,230
  • 353.629 Gem. (3M) 2,2M

Post NL November/December 2018

10.642 Posts
Pagina: «« 1 ... 373 374 375 376 377 ... 533 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 december 2018 12:27
    quote:

    Geefgas schreef op 14 december 2018 11:48:

    [...]

    Eens mbt dividend houdbaarheid, dat is idd de grote vraag.

    Toch vertrouw ik daar wel op de woorden van Verhagen mbt arm progressief dividend. Als ze al wist dat dat sowieso niet haalbaar was, dan had ze die claim ook niet gemaakt. Ze had dat makkelijk iets kunnen afzwakken.

    Mbt winstgeneratie. PostNL maakt komende jaren wel degelijk winst.
    Eens, maar bij economische hapering is postnl niet het minst cyclische bedrijf dus dat kan de winst en dividendverwachting ook gaan beïnvloeden. Verder heb je gelijk, postnl staat gewoon laag en al die inspanningen en analyses hier zijn vermoeiend en halen in mijn ogen ook niets uit.
  2. forum rang 6 prinszicht 14 december 2018 12:28
    Bijna ingehaald door Bpost. Gewoon een constatering. Op de dag van einde staking.... je mag toch iets van vuurwerk verwachten.

    @ Geefgas, het is nog te vroeg om te kopen. Fundamenteel weet je nog niets over 2019 en technisch ben je voer voor de shorts. Mits je nieuw instapt. Dan vermoed ik 2 kwartjes maximaal als koersverlies. Maar dat is toch nog 25 procent.
  3. forum rang 4 Filasoft 14 december 2018 12:33
    quote:

    prinszicht schreef op 14 december 2018 11:46:

    Geachte mevrouw Keijzer,

    Mijn naam is "Prinszicht" en ik ben bijna 6 jaar aandeelhouder van PostNL. Onderstaand kopieer ik u op mijn correspondentie met de AFM inzake de ontwikkelingen op de beurs van het aandeel PostNL. Ik wil u aandacht vragen voor het dossier wat ik heb opgebouwd bij de AFM richting het management van PostNL en de financiële instellingen die het bedrijf op de beurs onderuit halen.

    Laat ik voorop stellen dat mijn vraag aan U (de Minister) niet alleen gericht is op het redden van mijn beleggingsportefeuille. Dit zeg ik heel expliciet. Uit mijn communicatie richting Investor Relations van PostNL blijkt dat ik mij al tijden zorgen maak over de ontwikkelingen bij het bedrijf en dat ik het huidige niveau; in financiële termen de huidige marktkapitalisatie, een bedreiging vind van de (zelfstandige) continuïteit.

    Mijn onvrede ligt op 2 vlakken waarbij termen als misleiding & mismanagement boven komen drijven. Het dossier wat ik bij de AFM heb opgebouwd geeft hieromtrent meer duiding. Ik ga er van uit dat de AFM haar werk doet en heb vertrouwen in een goede afloop.

    Waar ik uw aandacht voor vraag is om de positie van de stakeholder "politiek" nader te bestuderen. Veel beleggers hebben het idee / de overtuiging dat de politiek onder andere verantwoordelijk is voor het afwijzen van het bod van Bpost. Dit mede door de uitlatingen van de heer Kamp & Rutte. Hierbij werd gedreigd met het intrekken van de UPD.

    De belofte van de CEO mevrouw Verhagen was om meer aandeelhouderswaarde te realiseren op eigen kracht. Deze motivatie staat onder andere aan de basis om de aandelen in het bedrijf PostNL na afwijzen aan te houden. Zo ook recente uitspraken van de voormalig CFO, de heer Jan Bos, dat de intrinsieke waarde van het bedrijf minimaal 6 Euro per aandeel is.

    Nu het punt wat ik graag naar voren wil brengen waarbij ik de rol van de overheid niet begrijp dan wel dat het mijn vertrouwen schaadt in het politieke systeem. Dit is de rol van de ACM inzake het onderzoek AMM Mail NL. Alsmede motie 164 vanuit de 2de kamer.

    Het eerste onderwerp, AMM Mail NL, is door de rechter verworpen op 3 september 2018. Dit is terecht, zo blijkt, en voelt voor de aandeelhouder als gerechtigheid. We hebben namelijk 2 jaar lang van mevrouw Verhagen vernomen dat er schade voortvloeit uit het toekennen van AMM Mail NL, dit ondersteunt met harde cijfers in onder andere de presentatie van de cijfers Q3 2018. Dan verwacht je als aandeelhouder (maar mogelijk ook medewerker) van PostNL een reactie dat de schade wordt verhaald bij de veroorzaker van de schade. We leven in een rechtsstaat en een voorgestelde schikking PostNL / ACM kan worden getoetst bij een rechter. Echter blijft enige actie van het management van PostNL uit terwijl, gezien de ontwikkelingen op de beurs, urgentie gepast is. Zeker in het kader van eerder gedane toezeggingen. Het verbaast mij dan in het bijzonder dat vervolgens dezelfde ACM, met het indirecte verzoek vanuit uw ministerie om meer coulance te waarborgen richting PostNL, een nieuw onderzoek start naar de uitspraak van de rechter.

    Ten tweede heeft de Postdialoog als uitkomst dat consolidatie (container begrip) is toegestaan. Op dit terrein wordt al enige jaren gesproken over urgentie in verband met de houdbaarheid van de postmarkt en de alsmaar legere postzakken. Indien PostNL met de goedkeuring van de overheid aan de slag wil met consolidatie door bijvoorbeeld Sandd over te nemen, worden ze hier vervolgens in belemmerd door dezelfde overheid met motie 164. Met een dergelijke "dreiging" lijkt het mij niet opportuun werk te maken van consolidatie. Dit omdat een dergelijke stap hoogstwaarschijnlijk weer op allerlei beperkende maatregelen van de ACM stuit.

    Nu terugkomend op mijn reden van schrijven. Het hele proces van afwijzen Bpost tot de beurskoers vandaag verdient geen schoonheidsprijs. Ik heb als particuliere belegger het idee dat ik word misleid door verschillende stakeholders. Echter moet mijn portefeuille voor u geen reden zijn om in te grijpen. Echter waar de belofte is om op eigen kracht het bestaan van PostNL te waarborgen, zijn we wel in een kritieke fase beland. Een fase waar bemiddeling op de voorgrond noodzakelijk is om het vertrouwen terug te winnen.

    Ik hoop dat u mijn schrijven ter harte neemt en dat we heel spoedig actie mogen vernemen. Met een vriendelijke groet,
    Een netjes geformuleerd briefje Prinszicht, waarmee je je nadrukkelijk onderscheidt van de schreeuwers.
    Kennelijk zitten er op dit forum ook mensen met enig niveau.

  4. forum rang 6 prinszicht 14 december 2018 12:44
    quote:

    Filasoft schreef op 14 december 2018 12:33:

    [...]

    Een netjes geformuleerd briefje Prinszicht, waarmee je je nadrukkelijk onderscheidt van de schreeuwers.
    Kennelijk zitten er op dit forum ook mensen met enig niveau.

    Dank je. Nu heb ik alleen geleerd dat het een Staatssecretaris is ipv een minister. Schoonheidsfoutje. Zo hebben we ook een Staatssecretaris logistiek bij de naam HV. Alleen dan voor 10 keer Balkenende. Wat flauw toch Prins....

    Net zo flauw misschien als deze link. www.postnl.nl/over-postnl/over-ons/on...

    Voor wat het waard is. Letterlijk en figuurlijk.
10.642 Posts
Pagina: «« 1 ... 373 374 375 376 377 ... 533 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links