Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING onderuit op lager Damrak

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 7 september 2018 12:30
    Deutche bank is tien keer erger dan ing
    Te groot om om te vallen gelijk men het noemt.
    De heren hebben op die basis enorm veel risico's genomen omdat ze toch beschermd zijn.
    Dus in de toekomst als een bank onderuit gaat gaan de aandelen geen waarde meer hebben .
    Dus de kleine man moet oppassen met zijn beleggingen .
  2. forum rang 5 havik of duif 7 september 2018 14:02
    Het is zeker niet netjes en leuk maar neem van mij aan dat het allemaal weer overwaait, door dat iedereen wat wil roepen is er even lichte zorg en daarna komt er herstel. Denk niet dat we in Nederland om de ING bank heen kunnen omdat de bank volledig door onze economie in bedrijven en bij burgers is verweven. Die paar rekeninghouders die opzeggen maken het zichzelf lastig.
  3. Peak 7 september 2018 14:23
    ABN A loopt ook eeuwig achter met het updaten van hun "systemen". Ouwe troep is een hele vriendelijke omschrijving. Achterstanden zullen ze echter niet snel oplopen. Ze nemen regelmatig de telefoon 30 minuten lang gewoon niet op als je een simpele berekening komt vragen mbt je hypotheek. Zo kan je ook geen achterstand creëren, he?. Core business heet dat... De respons tijd is echter geen toetscriterium voor de toezichthouder. Daar kan je o.a. aan zien dat het toezicht uiteindelijk niet zozeer om het belang van de consument draait maar om het afschermen van banken tegen aansprakelijkheid door burgers. That's all, mooier is het niet. Het wordt tijd voor toezicht op het toezicht wat dat betreft.
    Tot slot: je kan volgens mij beter gaan thuisbankieren Hamers. Kan je mooi Bonus punten sparen vanuit je luie stoel, zal je aanspreken. Dat heeft ABN ook niet: bonuspunten. Nee die houdt het bestuur zelf. Bij ABN A hoef je overigens niet op de koffie om n commissariaatje te fixen na dit uit de hand gelopen witwas debacle bij ING in elk geval. Zij hebben net een schone "bestuurder" aangetrokken na de interne veldslag op de afdeling commissariaatjes en bestuurdertjes. Zou die nieuwe verstand hebben van automatiseren ? Of wordt dat te duur ? Natte klamme deken, het ouwe jongens krentenbrood bestuur in Nederlandse bedrijven. 85% van de burgers heeft geen vertrouwen in banken. Hoe is het nou mogelijk met zulke capabele mensen die we alleen met een riante bonus uit de handen van Goldman S cs konden wegkapen ? Heerlijke story, voor t slapen gaan. Welterusten allemaal, he ?
  4. Mugje 7 september 2018 14:57
    Die salarisverhoging is weliswaar niet door gegaan maar het is toch wel hypocrisie ten top want hij heeft toen geheid al geweten dat die boete er aan zat te komen.

    Even een kleine toevoeging over 'Banken als graai-instituut', het zijn veelal de Topbestuurders die graaien. Die paar medewerkers die er uiteindelijk nog kunnen blijven werken zullen daar niet zo heel veel kunnen mee graaien maar net genoeg dat ze de top niet zullen afvallen.
  5. Peak 7 september 2018 15:06
    Precies Mugje. Als ik aflsuit met welterusten allemaal dan bedoel ik inderdaad niet de arme call center medewerkertjes die het terechte geklaag van de klanten zaterdags moeten aanhoren en daardoor hun kleine medewerkersbonusjes mooi net niet kunnen halen. Die betalen de rekening uiteindelijk.
    Hulde aan deze helden. Niet alles is slecht binnen de bankwereld anders was alles al in een sink hole (of is het sinn hole?) verdwenen. Echte harde maffia is verweven met de bovenwereld en kan zo voortwoekeren. Als luizen in de pels
  6. swen91 7 september 2018 15:11
    quote:

    havik of duif schreef op 7 september 2018 14:35:

    WINST ING OVER 2017 4,9 MILJARD NETTO, EN NU ALLEMAAL IN PANIEK!
    in 2007 was de winst 9,5 miljard euro en een jaar later hebben we met z'n allen bij moeten springen. Het is niet zo dat die winst heel erg veelzeggend is.

    Winst is slechts een boekhoudkundig gegeven.
  7. forum rang 4 Doemebest 7 september 2018 15:22
    quote:

    swen91 schreef op 7 september 2018 15:11:

    [...]

    in 2007 was de winst 9,5 miljard euro en een jaar later hebben we met z'n allen bij moeten springen. Het is niet zo dat die winst heel erg veelzeggend is.

    Winst is slechts een boekhoudkundig gegeven.
    Steun van 10 miljard op balanstotaal van 1300 miljard was ook slechts boekhoudkundig gegeven, grootste gevaar is stemmingmakerij, omdat t electorale winst oplevert.
  8. Peak 7 september 2018 15:35
    Die winst, Havik,
    dat is vooral uit een veel te grote rente-marge voortgekomen. Dus diefstal uit de portemonnee van de brave burgers bij daglicht. Als een bank 0,01 % rente geeft op je spaarrekening en vervolgens 2% tot 3% durft te vragen op jouw (wat langer vastgezette) hypotheek dan kom je heel snel op 4,9 mrd woekerwinst uit !. En de inkomsten uit dit historisch zeer riante verschil in rente wordt nog eens aangevuld met afsluitkosten bij aanvang en boetes als je jouw hypotheek mede in het voordeel van een bank komt aanpassen later... Of het allemachtig nog niet genoeg is allemaal.
    Je moet bankiers dus betalen om jezelf de zakken te laten leegkloppen..
    Nou hebben banken wel veel kosten gehad aan het dichtsmijten en verhuizen van kantoren de afgelopen jaren dus daar ligt de verklaring waarschijnlijk dat de toezichthouder dit woekermodel toestaat en zn mond houdt. Heeft u ook n hypotheek? Da heeft u waarschijnlijk geen spaargeld meer zodat het verschil tussen ontvangen en betalen van rente niet zo opvalt..
  9. Mrx77 7 september 2018 18:22
    Mijn zus heeft ook jarenlang bij ING gewerkt en ze zei het 4 jaar geleden dat er veel vriendjespolitiek wordt gespeeld en de hand boven elkaars hoofd wordt gehouden. M.a.w. succes ligt aan het management (bonussen kunnen ze incasseren) en het falen ligt aan de werkvloer (hierop wordt bezuinigd dat de normale werkvloer hiervan de dupe wordt en overwerken wordt verplicht door de leidinggevende. Dit was te verwachten die Hamers dacht ff verdubbeling van zijn salaris vorige keer, maar nu het misgaat heeft hij meteen zijn werkvloer aangewezen en niet hij...ZEER KWALIJK!Deze bedrijfscultuur leeft in heel ING. De ervaren medewerkers zijn wegbezuinigd (voor het management is dit dure kostenpost) en deze zijn vervangen door teamleiders die net uit schoolbanken komen zondet ervaring, maar lekker goedkoop...Deze bedrijfscultuur moet op de schop door het management eruit te GOOIEN.
  10. swen91 7 september 2018 18:37
    quote:

    Doemebest schreef op 7 september 2018 15:22:

    [...]Steun van 10 miljard op balanstotaal van 1300 miljard was ook slechts boekhoudkundig gegeven, grootste gevaar is stemmingmakerij, omdat t electorale winst oplevert.
    Ja exact, want in 2008 was verlies slechts 729 miljoen en toch was er 10 miljard ondersteuninng nodig. Wat ik zeg dus, die winst zegt helemaal niks.
  11. forum rang 7 Kaviaar 7 september 2018 18:40
    quote:

    havik of duif schreef op 7 september 2018 14:35:

    WINST ING OVER 2017 4,9 MILJARD NETTO, EN NU ALLEMAAL IN PANIEK!
    Uiteraard, havik of duif.

    Keihard aanpakken die lui die met onze centen lopen kloten en een "bankierseed" afleggen. Of zou het "bankiers eten" geworden zijn?
    Wij krijgen als brave nog maar een minuscuul schijntje rente....

    Wel witwassen achter de schermen en in aanmerking komen voor een bonus, omdat ING een (wereld)bank moet worden zei Van der Veer.
    Van der Veer in een olievat dompelen en hem met veren bedekken!

    Allemaal schorriemorrie die elkaar steunt door dik en dun.

    Niets onafhankelijks meer aan zo'n commissaris.
  12. Peak 7 september 2018 19:51
    Met pek en veren de stad uitdragen, schorriemorrie. Maar waar maken we ons nog druk over eigenlijk ?. Ondertussen heeft niemand een bank meer echt nodig;

    Verzekeren kan je zelf via internet of direkt bij een verzekeraar
    Lenen kan je via crowd funding met allerlei extra voordelen (zakelijk)
    Hypotheek ook (met name verhuurd o.g financieren)
    Betalingsverkeer zijn die zakkenvullers ook niet meer voor nodig, tikkie app etc, etc.
    En dezelfde credit card haal ik wel bij de ANWB of een andere instantie die ik het gun, die het goed voorheeft met zijn klanten.
    Beleggingsplatforms zijn er ook legio zonder allerlei extra kosten..

    Wat een opluchting als je erover nadenkt. Die zakkenvullers zijn echt overbodig inmiddels. Zouden ze het zelf al weten ? Of zijn ze te druk met hun bonus in de weer ?
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links