Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Flow Traders AEX:FLOW.NL, BMG3602E1084

  • 19,820 26 apr 2024 17:35
  • -0,130 (-0,65%) Dagrange 19,490 - 19,950
  • 253.619 Gem. (3M) 226,3K

Flow Traders 2018

7.074 Posts
Pagina: «« 1 ... 158 159 160 161 162 ... 354 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Fartknock 24 juni 2018 14:17
    fd.nl/economie-politiek/1259464/bis-b...

    BIS: 'Banken masseren hun schuldratio's'

    Banken verbergen mogelijk hun schulden op een manier die lijkt op de wijze die werd gebruikt door Lehman Brothers, vlak voordat de zakenbank omviel in 2008. Dat schrijft de Bank for International Settlements (BIS) in zijn jaarverslag, zo meldt persbureau Bloomberg.

    Door gebruik te maken van zogenoemde herinkoop overeenkomsten of repo's, zouden banken hun schuldenratio's tijdelijk zo kunnen masseren dat ze op belangrijke rapportage data, zoals aan het eind van elk kwartaal, binnen de limieten vallen van toezichthouders.
    'Window-dressing'

    'De data laten zien dat window-dressing in de repomarkten aanzienlijk is', aldus de BIS in zijn rapport. Vooral in landen die alleen schuldratio rapportages verlangen aan het eind van een kwartaal, constateert de BIS cyclische patronen op de repomarkt.

    Door deze praktijken wordt de bruikbaarheid van de schuldenratio's, 'die mogelijk slechts vier keer per jaar wordt gehaald', beperkt, schrijft de BIS, die wordt gezien als de centrale bank van de centrale banken in de wereld.
    Tegenhouden implementatie van monetair beleid

    Lehman Brothers maakte veel gebruik van repo's om schulden te maskeren voordat de bank failliet in in 2008. Volgens de BIS heeft het gebruik van repo's om activa en schulden tijdelijk te manipuleren, negatieve effecten op de financiële stabiliteit, maar belemmert het ook de toegang tot de markt voor die banken die het echt nodig hebben en houdt het de implementatie van monetair beleid tegen.

    De mogelijkheid voor banken om via repos hun schuldratio's te masseren hangt af van de jurisdictie waarin ze opereren. Sommige landen, zoals de VS en Groot-Brittannië eisen dat banken hun schuldratio's baseren op dagelijkse gemiddelden over die periode, maar andere landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en Zwitserland eisen alleen schuldratio's op basis van de stand aan het eind van een kwartaal, schrijft Bloomberg.

    Volgens de BIS is de omvang van de markt voor repo-transacties door eurozone banken sinds 2015, toen banken zijn gestart met de rapportage hierover, sterk gestegen: van ongeveer $35 mrd naar meer dan $145 mrd eind vorig jaar.
  2. [verwijderd] 24 juni 2018 20:07
    BASEL (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De wereldeconomie kan in een negatieve spiraal belanden door een handelsoorlog tussen economische grootmachten. Daarvoor waarschuwde directeur Agustin Carstens van de Bank of International Settlements (BIS), het samenwerkingsverband van centrale banken, in een interview met zakenkrant Handelsblatt.

    Carstens stelt dat importheffingen invloed kunnen hebben op wisselkoersen, wat weer kan leiden tot willekeurige politieke besluiten, met een neerwaartse spiraal tot gevolg. ,,De wereldwijde handel is nauw verbonden dus heffingen op bepaalde terreinen kunnen meerdere schadelijke effecten hebben, waaronder negatieve gevolgen voor herfinanciering.'' De BIS-directeur ziet al afzwakkende investeringen in sommige landen door de verwachting voor een oplopende handelsvete.

    Hij gaf verder aan dat gezien de goede economische groei nu het juiste moment is om hervormingen door te voeren, waaronder een verlaging van staatsschulden en verbeteringen bij overheidsbegrotingen. Verder dringt Carstens aan op meer flexibelere arbeidsmarkten. De in het Zwitserse Basel gevestigde BIS kwam zondag met zijn jaarverslag.
  3. [verwijderd] 25 juni 2018 07:54
    quote:

    Donald T(usk)(rump) schreef op 24 juni 2018 23:59:

    Eind van de week fors hoger, zegt mijn glazen bol
    100%

    WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump is van plan zijn handelsoorlog met China nog verder te laten escaleren door beperkingen in te voeren op Chinese investeringen in Amerikaanse technologiebedrijven. Dat meldden ingewijden rond de kwestie.

    Het gaat om investeringen in bijvoorbeeld ICT, luchtvaart, elektrische auto's, robots, farmacie en biotechnologie, aldus de bronnen. Het Amerikaanse ministerie van Financiën zou eind deze week met de plannen naar buiten komen. Het Witte Huis beschouwt deze sectoren als belangrijk voor de nationale veiligheid en eigen economie. Door Chinese investeringen in dit soort bedrijven aan banden te leggen, wil Trump zorgen dat de Chinezen geen gevoelige informatie in handen krijgen. De president zou hiervoor een soort noodwet voor willen gebruiken.

    De nieuwe spanningen tussen Washington en Peking volgen op de importheffingen die de afgelopen tijd wederzijds werden opgelegd door de economische grootmachten. Op de financiële markten heeft de oplopende handelsvete tussen de Verenigde Staten en China voor flink wat onrust gezorgd.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-250618-041/Trum...
  4. [verwijderd] 25 juni 2018 10:16
    mening; de BIS is toch juist voor om dit misbruik van data tegen te gaan. Als zij het zelf zeggen zal misbruik stevig zijn.Wordt glijpartij

    @
    BIS: 'Banken masseren hun schuldratio's'

    Banken verbergen mogelijk hun schulden op een manier die lijkt op de wijze die werd gebruikt door Lehman Brothers, vlak voordat de zakenbank omviel in 2008. Dat schrijft de Bank for International Settlements (BIS) in zijn jaarverslag, zo meldt persbureau Bloomberg.

    Door gebruik te maken van zogenoemde herinkoop overeenkomsten of repo's, zouden banken hun schuldenratio's tijdelijk zo kunnen masseren dat ze op belangrijke rapportage data, zoals aan het eind van elk kwartaal, binnen de limieten vallen van toezichthouders.
  5. En_Hausse 25 juni 2018 12:14
    Zeer magere plus op een toenemende volatiliteit. Achja ik maak mij niet druk. Feit is dat Flow Traders de komende weken en misschien wel maanden heerlijk blijft verdienen. De intrinsieke waarde van dit aandeel komt hoe dan ook ooit een keer boven drijven zolang er maar geld verdient wordt.
  6. Föhn 25 juni 2018 14:49
    Zo..ook maar weer eens ingestapt in FT. Heb het geluk gehad dat ik de rit van 17 naar 30 heb meegemaakt en toen er even uit geweest omdat ik elders pareltjes dacht te herkennen. Met de huidige situatie denk ik dat FT ondergewaardeerd is en ik zie dit dan ook als een prima verzekering bij doorzettende onrust. FT zal de komende tijd profiteren van het beleggingssentiment wat in mijn beleving onterecht positief is. Mensen weigeren de risico's te erkennen en er naar te handelen en de afstraffing hiervan zal genadeloos hard komen. Het water begint te koken maar de kikkers blijven zitten. Ik zie de maakindustrie in de Nederlandse indexen (vandaag BESI) al onderuit gaan en dit is m.i. nog maar het begin. De uitslagen naar boven en beneden worden forser de komende weken door de strijd tussen de ontkenners en de realisten. Een mooie tijd voor FT zit er aan te komen (sterker nog we zitten er midden in).
7.074 Posts
Pagina: «« 1 ... 158 159 160 161 162 ... 354 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links