Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,820 26 apr 2024 17:35
  • +0,092 (+1,61%) Dagrange 5,774 - 5,880
  • 5.203.702 Gem. (3M) 6,6M

AEGON NOVEMBER 2017

1.850 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 93 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wilbar 20 november 2017 19:41
    quote:

    hjs64 schreef op 20 november 2017 17:45:

    [...]

    Sorry, je hebt gelijk, ik heb alleen je post aangegrepen om mijn eigen ding naar voren te brengen. Overigens vind ik het best interessant hoe jij over dividend denkt.
    O, beste hjs, dat wil ik natuurlijk best delen. Ik ben zeer tevreden met de periodieke dividend uitkeringen. Velen beleggen namelijk om ook daadwerkelijk inkomsten uit dividend te kunnen ontvangen. Dat doen pensioenmaatschappijen ook; die willen ”gegarandeerde” inkomsten uit dividend en rente vanwege hun verplichtingen.
    Er zijn ook velen die dividend een sigaar uit eigen doos noemen. Dat mag natuurlijk maar zo zie ik dat niet. Natuurlijk gaat per ex-dividend datum koerswaarde verloren. Maar onder normale omstandigheden gaat in een periode daarna de koers weer omhoog al naar gelang de winst(verwachtingen). Iemand vroeg me ooit: heb je een linkje dat de koers weer hersteld? Nee, dat heb ik niet. Ik vraag dan maar: heb je een linkje dat de koers na al die dividend uitkeringen dan op 0,00 staat (bijv Shell, Unilever)? Nee dat linkje bestaat ook niet. Het is denk ik niet te bewijzen dat als het dividend niet wordt uitgekeerd maar binnen het bedrijf wordt gehouden, dat de koers dan (veel) hoger zou staan. Dat is ook nooit te garanderen; er zijn nooit 2 exact dezelfde vergelijkbare bedrijven te vinden. Verder kan je bij veel bedrijven kiezen tussen stock en cash. En voor diegene die liever hun geld in het bedrijf houden is er de keuze voor stock om daarmee hun beleggingswaarde in het bedrijf te vergroten. Hoewel veel bedrijven ook weer aandelen inkopen om de verwatering tegen te gaan en dan gaat er dus toch ook geld het bedrijf uit.
    En in de US zijn er talloze bedrijven die niet 1x of 2x per jaar dividend uitkeren maar elk kwartaal. Waarom zou dat zijn?
    Kortom: ik zie graag dividend binnenkomen maar maak per bedrijf wel een keuze tussen stock of cash. Dat is bijvoorbeeld mede afhankelijk van de koers. Bij Aegon heb ik het interim dividend laten uitbetalen. Bij Shell kies ik altijd stock.
    Zo heeft elke belegger natuurlijk zijn eigen beweegredenen om een (afgewogen) keuze te maken.

    Edit: ik schrijf dit NIET om een discussie over de zin en onzin van een dividenduitkering te starten maar hjs64 vroeg om mijn mening en die geef ik dus hierbij.
  2. Gelano 20 november 2017 19:43
    Bij dividend de vorige keer stond Aegon zo rond de 5.19 euro.
    Daar staat ze nu weer dichtbij.

    Ik blijf er bij dat ik nu even bij Pharming blijf, het rendement is wat hoger -puur gezien het potentie en wat het me al heeft opgeleverd-

    Voor Aegonbeleggers: Blijf er LT in en pak dat dividend twee-jaarlijks. Dan heb je ook een leuk zakcentje en gezien de koers helemaal niet verkeerd. Tel daarbij het percentage op qua dividend en vergelijk het met andere dividend-aandelen en dan is Aegon zo verkeerd nog niet. Blijf dus gewoon positief!
  3. forum rang 4 hjs64 20 november 2017 20:16
    @Wilbar, dank voor je reactie, ik heb als liberaal uiteraard respect voor je mening, kennelijk denken we wat anders over dividend, dat mag wat mij betreft. Ik zie slechts overbodige administratie en overbodige kosten aan mijn kant om buitenlandse bronbelasting terug te vorderen. Maar goed ieder zijn mening.
  4. down 21 november 2017 09:15
    Zoals verwacht kruipt de koers vandaag bij opening weer heel langzaam wat omhoog De twijfels zijn zxijn groter dan de overtuigingen Vandaag is het weer ook al niet al te best en de geluimdheid van de belegger past zich daarop aan Dus het wordt een saaie handeldag waarinniet veel te verdienen valt als het om de koersen gaat De aegon koers komt dat ook hier niet verder mee...
  5. [verwijderd] 21 november 2017 13:39
    (CercleFinance.com) - As the sharpest riser in the CAC 40 at lunchtime today, the insurance group Axa is up around 2%.

    However, since the start of 2017, the share has only risen by about 6%, therefore underperforming the market by over 4%.

    What are the latest key announcements from Axa? The Investor Day organised on 14 November enabled Axa's boss, Thomas Buberl, to summarise its strategy. First, Axa has confirmed its targets through to 2020. The group also intends to streamline and reorganise its geographic presence by refocusing on markets where it has the strongest presence. In this context, the partial listing of the capital of its US subsidiary, AXA Equitable Life, is now underway: the S-1 form has been filed with the SEC, the US financial regulator and the deal is expected to be finalised in Q2 2018.

    Finally, AXA insisted on significant, reliable and sustainable cash generation, supporting its dividend, growth and innovation. Indeed, the group's aims to redistribute between 45% and 55% of its consolidated underlying earnings in dividends. In 2016, it paid a dividend of 1.16 euro last May, up 5.4% year-on-year. In so doing, the amount distributed has increased almost every year since 2009 (when the dividend fell to 0.40 euro), considering that by 2007 it reached 1.20 euro.

    However, after its investor day, UBS maintains its 'neutral' rating on the AXA share, with a target price of 24.5 euros. And yet, analysts recognise that the group wants to improve its profile and 'accelerate' synergies and savings, which will benefit the bottom line of its income statement.

  6. FairValue 21 november 2017 14:27
    Wat een niveau op dit forum. Van kinderpraat en trollenpraat, prietpraat tot dronkemanspraat.

    Tijd om het forum aan te passen. Of zit je soms om werk verlegen moderator?

    Trollen en fantasten hebben weer eens ongelijk. Aegon gaat lekker vandaag! Kan ook bijna niet anders met het meest ondergewaardeerde aandeel en best renderende aandeel van de index!
1.850 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 93 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links