Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 6,188 13 mei 2024 17:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 6,144 - 6,218
  • 5.538.024 Gem. (3M) 6,6M

Aegon maand augustus 2017, op weg naar de cijfers.

2.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 115 116 117 118 119 ... 126 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. oompje24 27 augustus 2017 11:46
    quote:

    TanteBetsy schreef op 27 augustus 2017 08:13:

    [...]

    [Modbreak IEX]: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]

    Maar weer on-topic.
    Die E2100 loonheffing, nee natuurlijk 'doe je het daar niet voor', dat is de opvatting van de meeste bijstandtrekkers, helaas.
    Deze zomer nog met de cabrio langs de middellandse zee achter de mannen aan geweest?
  2. TanteBetsy 27 augustus 2017 13:03
    quote:

    wel dra schreef op 27 augustus 2017 09:39:

    Peentje en Betsy zijn hele eenzame mensen die op dit forum op elkaar reageren als de hondjes van Pavlov. Dat is aanvankelijk misschien leuk, maar op termijn meer dan vervelend, zeker op een forum dat daar niet voor is bedoeld. Jammer dat de MOD niet adequaat reageert.
    Wel dra, dit forum is er zeker niet voor bedoeld, dus mijn excuses hiervoor. Een en ander komt voort uit mijn irritatie naar Peentje.
  3. Peett 27 augustus 2017 15:55
    Beleggers richten zich in de week na de bankiersbijeenkomst in Jackson Hole komende week vooral op een reeks macro-economische cijfers. Het cijferseizoen nadert nu echt zijn einde, al komen er nog enkele bedrijven met resultaten in binnen- en buitenland.

    Jackson Hole leverde niet het gehoopte vuurwerk op voor beleggers en andere marktvolgers. Federal Reserve-voorzitter Janet Yellen en ECB-president Mario Draghi hielden vrijdag toespraken, maar lieten niets los over aanstaande wijzigingen in het rentebeleid en het afwikkelen van de schuldenbalansen in de Verenigde Staten en Europa.

    De euro steeg ten opzichte van de dollar na de toespraken van de centralebankbazen op vrijdag naar zijn hoogste niveau sinds begin 2015.

    Werkloosheidscijfers

    Op het macro-economische front wordt komende week onder meer uitgekeken naar Amerikaanse banencijfers. Op woensdag komt loonstrookverwerker ADP met cijfers over de werkgelegenheid in het bedrijfsleven. Vrijdag volgt de Amerikaanse overheid met een rapport waarin ook de publieke sector is meegenomen.

    Verder volgen cijfers over onder meer het consumentenvertrouwen in Duitsland en economische groei in Frankrijk en de VS. Ook komt er een reeks Europese inflatie- en werkloosheidscijfers.

    Winstwaarschuwing

    Bij de bedrijven is Gemalto op vrijdag het enige AEX-fonds dat de boeken opent. De digitaal beveiliger gaf al twee keer een winstwaarschuwing dit jaar. Verder komen onder meer MidKapper ASR en bedrijven als Telegraaf Media Groep (TMG) en VolkerWessels met cijfers.

    Over de grens zit het cijferseizoen er ook al grotendeels op. Wel komen nog onder meer de Amerikaanse retailer Best Buy, voedingsmiddelbedrijf Campbell Soup en Media Markt-moederbedrijf Metro met resultaten naar buiten.

    De AEX-index sloot vrijdag 0,3 procent lager op 517,42 punten. De MidKap zakte 0,2 procent tot 786,25 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt leverden tot 0,2 procent in. Op Wall Street lieten de beursgraadmeters een gemengd beeld zonder grote bewegingen zien.
  4. Marc.D 28 augustus 2017 08:10
    Theo Besteman

    Overzichten van banencijfers, hypotheekaanvragen en overnamenieuws moeten het komende week doen voor beleggers in de zomerstilte met enkele Nederlandse bedrijfscijfers. Uitspraken van centrale bank-bestuurders Yellen en Draghi bevestigden dat steunprogramma’s niet wijzigen.

    Afgelopen week kenden beurzen, met veel handelaren nog in ruststand, na een dag met kopen en verkopen telkens kleine uitslagen. Maar enkele individuele fondsen konden door de dag heen wel voor forse uitslagen zorgen.

    De AEX boekte over de week 0,4% verlies. De maand kende 1,5% teruggang, maar sinds januari hebben beleggers 7,1% bijgeschreven.

    Kleintjes domineerden uitslagen op het Damrak: Kardan won het meest over de week (27,6%), IEX Group stond onderin (-26,2%), terwijl Ajax ondanks de uitschakeling 4,67% winst behield.

    Gemalto sleepte in de AEX het meeste binnen (6,3%), beleggers in Ahold Delahize schaafden 7,5% van de beurswaarde af op vrees voor prijsacties van Amazon bij aankoop Whole Foods.

    Ter vergelijking: afgelopen week won de Amerikaanse S&P 500 won 0,8%, de Hangseng 3,1% en de Britse FTSE 1,2%.

    Zomerse rust

    ,,Het is echt mid-summer blues. De handel is erg voorzichtig. Macrocijfers waren deze week nergens overtuigend. Zodra resultaten bij bedrijven ook maar iets tegenvallen, krijgen aandelen direct flinke tikken. Er is nog weinig vertrouwen”, blikt econoom Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer terug.

    ,,Neem de enorme val van het aandeel Sif holding. Of de teruggang bij Ahold Delhaize. Dat Amazon Aholds concurrent Whole Foods overneemt en met prijsverlagingen komt, was deze week echt geen nieuw verhaal”, zo refereert hij aan de aankondiging van Whole Foods.

    ,,Wat hadden beleggers dan gedacht: dat Amazon Ahold Delhaize ging ontzien? Die koersreactie met 6% verlies voor Ahold Delhaize tekent de nervositeit in de hele markt.”

    Steun blijft

    Geruststelling voor de beurshandel bracht Federal Reserve-voorzitter Yellen vrijdag evenmin met haar langverwachte speech op de Jackson Hole-bijeenkomst met centrale bankiers. En al helemaal geen zicht op nieuwe renteverhogingen.

    Aanpassingen aan het financiële stelsel moeten ‘bescheiden’ blijven, zei Yellen. Zij gaf daarmee de bevestiging dat de Amerikaanse economie strubbelingen kent in haar groei. Steun blijft daarom volledig en nodig, benadrukte Yellen.

    Jackson Hole-gast Draghi, president van de Europese Centrale Bank, meldde vijf uur later te zien dat ,,wereldwijd herstel aan het aansterken is”. De euro ging daarop tegen de dollar naar het hoogste punt sinds januari 2015. Om weer in te zakken toen Draghi net als Yellen bevestigde dat zijn enorme opkoopprogramma van vooral staatsobligaties, nu nog €60 miljard per maand, in Europa nodig blijft.

    Trump verstoort

    ,,Beleggers moeten na deze uitspraken met consequenties voor de rente komende week vooral financials als Aegon in de gaten houden”, meent Bender.
  5. Peett 28 augustus 2017 08:56
    Euro in de lift.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs start de handelsdag vermoedelijk licht in het rood. De euro werd vrijdagavond fors meer waard nadat de bijeenkomst van centraal bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole van start ging met een speech van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve.

    Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een verlies van 0,2 procent. De hoofdgraadmeter van het Damrak sloot vrijdag nog 0,3 procent lager op 517,42 punten. Op weekbasis was sprake van een verlies van krap een half procent.

    Na het slot in Amsterdam gaf ook voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank vrijdagavond in Jackson Hole een speech. Hoewel er in de markt rekening werd gehouden met vuurwerk van Draghi, liet de centraal bankier zich in Wyoming niet verleiden tot uitspraken over 'tapering' of het huidige monetaire beleid, aldus economen Carsten Brzeski en Bert Colijn van ING.

    De economen wezen er op dat de laatste optredens van Draghi er duidelijk op wijzen dat de ECB de weg aan het vrij maken is om te starten met het terugbrengen van QE. Hoe en wanneer is echter de vraag. De speech van Draghi vrijdagavond bevestigde louter dat als de ECB al een plan heeft, het niet bereid is dit te delen met de markt, althans niet op dit moment, aldus ING.

    "De markten zullen nu uitkijken naar monetaire vergadering op 7 september", aldus ING, dat denkt dat de druk op de ECB om zijn plannen te ontvouwen hoe het denkt het ruime monetaire beleid af te bouwen, steeds groter wordt.

    De Amerikaanse evenknie van Draghi, Janet Yellen, noemde eerder op de dag de Amerikaanse economie onverminderd "sterk", waarbij het financiële systeem in de afgelopen jaren veiliger is geworden. "De totale afwezigheid van hints over het monetaire beleid wordt als dovish geïnterpreteerd door de markten, vandaar de depreciatie van de dollar ", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News.

    De euro koerste rond het slot in Amerika maar liefst 1,0 procent hoger tegenover de dollar op 1,1919. Vanochtend noteerde het muntpaar zelf even boven de 1,1950 grens, het hoogste niveau voor de euro sinds januari 2015. Slecht nieuws voor op export gerichte Europese ondernemingen, maar goed nieuws voor het Amerikaanse bedrijfsleven.

    Daarnaast kreeg Wall Street een duwtje in de rug door een stijging van de oktober-future voor een vat ruwe olie vrijdag met 0,9 procent naar 47,87 dollar, nadat er zorgen ontstonden dat de zware orkaan Harvey voor productieonderbrekingen zou gaan zorgen in de Verenigde Staten. Dit weekend bleek de orkaan inderdaad zware schade te hebben aangebracht aan tal van raffinaderijen en de productie van ruwe olie te hebben ondermijnd. Vanochtend noteerde de olie-future in de Aziatische handel vrijwel onveranderd.

    In Azië klommen de Chinese beurzen vanochtend eensgezind, waarbij de Shanghai Composite zelfs bijna een procent won. De andere hoofdbeurzen in de regio noteerden daarentegen in het rood.

    Banenrapport

    Het cijferseizoen loopt deze week op zijn allerlaatste benen. Onder de hoofdfondsen uit de AEX is de Franse digitale beveiliger Gemalto het laatste fonds dat zijn kwartaalcijfers prijsgeeft, na een stroom aan winstwaarschuwingen dit jaar. Op macro-economisch vlak is het deze week al weer tijd voor de banenrapporten van loonstrookjesverwerker ADP en de Amerikaanse overheid. Ook verschijnen nieuwe groeicijfers uit de Verenigde Staten. Verder zijn er ook inflatiecijfers uit Europa en traditiegetrouw ook de inkoopmanagersindexen aan begin van de nieuwe maand.

    Bedrijfsnieuws

    KPN is geïnteresseerd in Fox-IT. Dit schreef De Telegraaf zaterdag op basis van ingewijden. Volgens de krant zou het beursgenoteerde telecombedrijf in Fox-IT een ideale aanvulling zien op de huidige activiteiten die het ontplooit.

    Société Générale verlaagde het koersdoel voor Ahold Delhaize van 18,00 naar 16,00 euro uit vrees dat de prijsverlagingen van Whole Foods Market de aanzet zijn tot een stevige prijsoorlog. Het advies van de Franse bank voor de Nederlands-Belgische supermarktketen bleef Houden.

    Slotstanden Wall Street

    De toonaangevende S&P 500 index steeg vrijdag met 0,2 procent tot 2.443,05 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 21.813,67 punten, maar de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 6.265,64 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

    August 28, 2017 02:10 ET (06:10 GMT)
  6. TanteBetsy 28 augustus 2017 13:33
    quote:

    Peentje, vriend van ..... schreef op 28 augustus 2017 11:18:

    [...]
    Geduld is een schone zaak, maar er was bij jou overdag toch geen tijd om op het forum te reageren, omdat jij wel 6 dagen per week keihard aan het werk moest?
    Peentje, vraag even aan 2012 of ie achter een kassa zit ..... wellicht dat je nu mijn collega probeert af te zeiken ....
  7. [verwijderd] 28 augustus 2017 15:21
    Betsy = Peentje… ?Anders heb ik geen andere verklaring waarom Betsy blijft reageren.
    Astublieft reageer niet meer op deze meneer/mevrouw.Schijnbaar post ie nog onder een aantal andere nicknames
    Hij is scherp, adrem, intelligent, de nederlandse taal kent ie als geen ander,rijk en geniet van het leven.Maar de manier waarop hij zichzelf hier profileert en andere mensen afzeikt en bekritiseerd, getuigt niet van een fijngevoelig persoon met sociale vaardigheden en respect voor anders denkenden en mensen die schijnbaar minder intellectueel bekwaam zijn dan de heer Peen.Dus voor mij ben je geen loser , maar jij bent een loser!Jammer het DFT forum is toen ook helemaal verknald door dit soort lui.
    Ik lees (de) dit forum graag en met alle plezier om wat wijzer te worden over de beleggingen die ik heb.Maar door postings van dit soort lui ontneemt mij alle plezier om dit forum nog te lezen, het heeft niets meer te maken met waar voor dit forum bedoeld is.
    Er moet ruimte zijn om je mening te ventileren, kritisch te zijn ook naar elkaar toe maar hier slaan een aantal mensen duidelijk door…..tot aan het ziekelijke toe.

    Chris
  8. [verwijderd] 28 augustus 2017 16:27
    En onze Italiaan blijft maar doorgaan, wat zou er gebeuren als het eens wat minder was per maand? Bedrijven gaan er niet slechter of beter door presteren en de Zuidelijke landen blijven toch maar doorrommelen als van ouds, zonder enige sanctie!
    (ABM FN) De Europese Centrale Bank heeft afgelopen week wat meer staatsobligaties opgekocht. Dit bleek uit nieuwe cijfers die de centrale bank maandag publiceerde.
    Door de aankopen in de week eindigend op 25 augustus steeg de teller op weekbasis van circa 1.689,0 miljard euro naar 1.698,1 miljard euro, een toename van ongeveer 9,1 miljard euro, waar een week eerder nog voor circa 8,3 miljard euro werd opgekocht.
    De waarde van de gekochte covered bonds steeg afgelopen week van zo'n 226,6 miljard naar 227,7 miljard euro en voor asset-backed securities kwam de teller uit op 24,5 miljard euro, tegen 24,9 miljard euro een week eerder.
    Afgelopen week kocht de ECB verder voor ongeveer 0,9 miljard euro aan bedrijfsobligaties op, waarmee de totale aankopen nu 106,2 miljard euro bedragen.
    Sinds april dit jaar koopt de centrale bank gemiddeld voor 60 miljard euro aan obligaties en andere leningen op. Dit loopt in principe tot eind december 2017.
    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481
  9. ruud45 28 augustus 2017 18:04
    quote:

    Dirk.67 schreef op 28 augustus 2017 14:40:

    is de 5 er al wat een aandeel die zelfs vrijdag de 5 niet vast kon houden
    Nee toch, alweer hetzelfde riedeltje van Dirk, die geen enkel aandeel Aegon bezit en zodoende ook nooit heeft kunnen profiteren van de mooie stijging van de afgelopen weken !! Ja, dan maar onzin uitkramen over "de 5 vasthouden ", terwijl bijna alle beurzen vandaag in het rood staan !
2.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 115 116 117 118 119 ... 126 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links