Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,242 3 mei 2024 17:35
  • +0,023 (+1,89%) Dagrange 1,222 - 1,246
  • 2.044.944 Gem. (3M) 2,1M

PostNL augustus 2017

4.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 228 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 augustus 2017 12:10
    quote:

    Accuboor schreef op 8 augustus 2017 11:05:

    Tsja IR waarom niet gewoon de data van het interim dividend op de financiële kalender gezet?

    FAIL! Tijd voor nieuwe IR medewerkers bij PostNL. Gisteren ook al een verkeerde versie vh persbericht en een webcast zonder link op de website...
    Eens, gisteren wel opvallend veel slordigheden op die afdeling. Maar goed, via de zoekfunctie op de website was de webcast wel te vinden.

    De fout in het persbericht is een incident, is nooit eerder gebeurd.
  2. [verwijderd] 8 augustus 2017 12:23
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 augustus 2017 12:10:

    [...]

    Eens, gisteren wel opvallend veel slordigheden op die afdeling. Maar goed, via de zoekfunctie op de website was de webcast wel te vinden.

    De fout in het persbericht is een incident, is nooit eerder gebeurd.
    Management/beïnvloeden is het versterken van de gewenste signalen. Ik zie graag een meer proactieve houding bij IR. En Herna heeft gisteren gekozen om de nadruk te leggen op politieke keuzes.
  3. BLOK-E 8 augustus 2017 12:23
    Probeer het straks weer bij onder de 3,78, als ik wat krijg gaan ze einde van de dag sowieso eruit, morgen €0,06 dividend betekend zeker €0,08 eraf in het begin, moet ook nog bijna 2 Cent belasting over dividend betalen in Duitsland, ik verkoop altijd de dag voor dividend en koop vaak met veel verschil de dag erna terug. Morgen kon wel eens de 3,70 aangetikt worden, de DOW zal een dezer dagen ook nog wel eens een slechte dag hebben waardoor het nog verder naar onder kan. Zoals gisteren en vandaag koers van onder €3,80 had ik nooit in gedachte de laatste tijd! Zeer triest.
  4. forum rang 4 eduardo3105 8 augustus 2017 12:32
    www.bnr.nl/nieuws/economie/10327287/v...
    Het bedrijf heeft afgelopen jaar veel groei bereikt door overnames en duidelijk is dat ze nog meer grote overnames willen doen.

    laat ze maar komen en nu wel gelijk een vijandig bod (en stiekem gesteund door Herna want die is nu ook wel klaar met dat politieke getreuzel)
  5. jessebrown 8 augustus 2017 12:34
    Onbegrijpelijk dat Herna blind vorig jaar geprezen werd voor haar standvastige inzet,al had ze maar 10% capaciteit van deze CEO dan stonden we al fors hoger.

    1,9 MILLIARDEN DOLLAR VERLUST
    Etihad landet auf dem Boden der Tatsachen
    ZUSAMMENGEQUETSCHT IN REISETASCHE
    Mann setzt Model unter Drogen und will sie für 300.000 Euro verkaufen
    REKORDTRANSFER
    Ancelotti über Neymar: „222 Millionen Euro entsprechen dem Marktwert“
    FIPRONIL-BELASTUNG
    Die wichtigsten Antworten zum Eier-Skandal

    Jetzt 4 Wochen gratis testen!
    DEUTSCHE POST
    „Mister Cool“ bricht Rekorde
    von:
    Christoph Schlautmann
    Datum:
    08.08.2017 10:38 Uhr
    Unter den Dax-Chefs trägt Frank Appel den Spitznamen „Mister Cool“. Mit Beharrlichkeit hat der oberste Postbote der Republik den Bonnern ein Rekordergebnis beschert. Die Aktie klettert auf einen historischen Höchststand.
    Facebook
    Twitter
    Google+
    Xing
    Linkedin
    0
    3

    Frank Appel
    Frank Appel
    „Auch für die kommenden Jahre sind wir unverändert optimistisch“, erklärte der Post-Chef.

    (Foto: Reuters)
    BonnIn Deutschlands erster Börsenliga, dem Dax 30, gilt Post-Chef Frank Appel längst als „Mister Cool“. Flüchtlingszustrom in Deutschland? Für den 56-Jährigen kein Problem: Konzernweit ließ er Mitarbeiter freistellen, die Neuankömmlinge fit machen sollen für den Einsatz bei der Deutschen Post. Brexit? Je komplizierter es wird, beruhigt Appel, desto mehr könne sein Konzern beim künftigen Warentransfer verdienen.

    Mit Versprechen hält sich der ehemaligen McKinsey-Berater üblicherweise nicht lange auf. Die von der Dieselaffäre gebeutelte Automobilindustrie darf seit Monaten bei ihm lernen, wie man mit dem Streetscooter Elektrofahrzeuge auf den Markt bringt. Den Angreifer Amazon wehrte der Post-Chef erfolgreich ab, indem er ihn vor wenigen Wochen im Lebensmittelversand kurzerhand als Kunden gewann.

    Die Quartalszahlen der Deutschen Post bis Ende Juni, die Appel am heutigen Dienstag vorlegte, bestätigen den Kurs. Mit einem Betriebsergebnis vor Zinsen und Steuern (Ebit) von 841 Millionen Euro übertraf der Dax-Konzern nicht nur die Erwartungen der Analysten, die mit lediglich 818 Millionen Euro gerechnet hatten. Die Deutsche Post markierte damit auch das stärkste zweite Quartal ihrer Geschichte – und den siebten Quartals-Bestwert in Folge.

    Wachstum mit Weitsicht – die Gründe für den Post-BoomPlay
    DEUTSCHE POST IM AUFWIND
    Wachstum mit Weitsicht – die Gründe für den Post-Boom
    „Wir sind mit dem zweiten Quartal wie auch mit dem gesamten ersten Halbjahr sehr zufrieden“, sagte Appel. Nach dem erfreulichen Abschneiden im bisherigen Jahresverlauf sei man auf bestem Wege, die eigenen Ebit-Ziele für das Gesamtjahr 2017 zu erreichen – angepeilt ist ein Jahresendstand von 3,75 Milliarden Euro, nach 3,5 Milliarden im Vorjahr. „Auch für die kommenden Jahre sind wir unverändert optimistisch“, erklärte der Post-Chef. Entsprechend schoss die „Aktie Gelb“ nach Börseneröffnung zunächst auf ihren historischen Höchstwert von 34,40 Euro.

    Analysten wie Adrian Pehl von der Commerzbank trauen den Papieren sogar noch mehr zu. Im Hinblick auf die Ertragswerte seien die Aktien immer noch weitaus günstiger als die Papiere fast aller Branchenwettbewerber – darunter Fedex oder UPS. Pehl rechnet nicht nur damit, dass die Post ihre Ziele für 2017 leicht übererfüllen wird, sondern auch mit einem Kursziel, das mit 41 Euro weit über dem heutigen Stand liegt. Entsprechend empfiehlt er die Aktie schon seit Anfang August zum Kauf.

  6. forum rang 6 prinszicht 8 augustus 2017 12:40
    Gisteren ff mijn ongenoegen over Danny uitgesproken. Daar zat wat frustratie in. Maar de kern van mijn betoog was duidelijk en wordt vandaag op het forum door menigeen bevestigd. "We moeten ons berusten in de koers want de overheid is aan zet". Een dergelijke status qou is toch niet te handhaven!? Woorden van een gelijke strekking hadden alleen effect direct na Bpost. Ook dan weet je toch van de inkomsten van de UPD, de achterdocht bij de ACM en de aankomende winstwaarschuwing! Dan zeg je niet op eigen kracht of zoiets als meer aandeelhouderswaarde. Maar zeg je dat je niet mag van de overheid maar dat je wel verwacht dat de overheid na jaren werk maakt van de inconsistentie op de postmarkt waar door oneigenlijke concurrentie al jaren niet aan de verplichting wordt voldaan die voortkomt uit de UPD. Namelijk, een gezonde marge. Vervolgens verwijs je medio januari van dit jaar naar het wik rapport als middel bij uitstek om de oneffenheden te corrigeren. Waardoor je de druk opvoert op het kabinet. De huidige timing van Herna is bijzonder verwijtbaar. Verkiezingen zijn geweest. Er is geen nieuw kabinet. En de postwet laat misschien nog wel een jaar op zich wachten. Zie hier het resultaat van vandaag. En dan gaan we morgen ook nog ex dividend en staat er bijna een historisch lage kw op de borden. Je bent dan bijna verplicht om zelf de markt op te gaan op zoek naar een partner.
  7. forum rang 6 Lector 8 augustus 2017 12:43
    PostNL mag nog wel oppassen dat niet andere grootaandeelhouders er volledig of gedeeltelijk uitgaan, zoals bijvoorbeeld John de Mol. Deze aandeelhouders hebben Herna namelijk gesteund na de Q1 cijfers en hebben geloof gehouden in haar "op eigen kracht" verhaal. Tevens zullen ook zij uitgegaan zijn van positieve ontwikkelingen vanuit de politiek. Nu blijken de Q2 cijfers wederom teleurstellend en de beloftes van Herna zijn wankel. Die waren namelijk gebaseerd op steun vanuit Den Haag maar haar contactpersoon aldaar, Henk Kamp, die het allemaal moest gaan regelen bleek niet betrouwbaar. Hij heeft het hoofdpijn dossier inmiddels overgedragen aan een onbekende opvolger, waarvan ook Herna niet weet hoe die gaat reageren. Vandaar ook haar noodroep aan de politiek, ze begint nu door te krijgen dat op eigen kracht ook daadwerkelijk op eigen kracht betekent en beseft dat dit helemaal niet realistisch is. Tegen de tijd dat grootaandeelhouders dit ook beseffen, zo ongeveer NU, zullen zij wellicht hun knopen tellen en afbouwen. John de Mol kan er nu nog met winst uit en anderen zijn er al uit. Indien dat gebeurt dan kan de koers ook gerust weer terug naar € 3,00 en is er per saldo helemaal niets bereikt. Enige voordeel is dat we tegen die tijd waarschijnlijk wel een keer overgenomen zijn, voor een mooie € 4,50 of zo...
  8. [verwijderd] 8 augustus 2017 12:46
    quote:

    eduardo3105 schreef op 8 augustus 2017 12:32:

    www.bnr.nl/nieuws/economie/10327287/v...
    Het bedrijf heeft afgelopen jaar veel groei bereikt door overnames en duidelijk is dat ze nog meer grote overnames willen doen.

    laat ze maar komen en nu wel gelijk een vijandig bod (en stiekem gesteund door Herna want die is nu ook wel klaar met dat politieke getreuzel)
    Helemaal onjuist:

    - Verhagen heeft gisteren immers haar kaarten juist duidelijk ingezet op de Nederlandse politiek.

    - De waarheid is dat Verhagen vorig jaar in mei al helemaal klaar was met Bpost + de opstelling van de Belgische politiek; immers ze is niet voor niets het contact met de topman van Bpost uit de weg gegaan sinds mei vorig jaar. PostNL heeft ook duidelijk aangegeven dat het bod van Bpost ongewenst was op basis van een breed scala van argumenten.

    - Bpost heeft immers zelf ook aangegeven dat het niet uit was op een vijandige overname, waarschijnlijk omdat ze bij Bpost waarschijnlijk best beseffen dat een verkoop van PostNL aan het veel kleinere Bpost moeilijk te verkopen zou zijn aan de Nederlanders... nadat de Nederlandse politiek zelf de privatisering van de postmarkt heeft laten mislukken - mede dankzij het gedachtengoed van de VVD waarbij het 'vrije markt denken' op vrij ondoordachte wijze wordt geexploiteerd bij de kiezer. Bovendien hebben de toestanden rondom Bpost zich afgespeeld in een fase waarin PostNL nog niet in staat was om duidelijkheid te geven over dividend herstel, etc.

    Conclusie:

    Hopen op een nieuwe bod van Bpost is niet veel meer dan 'wishfulthinking', het is als een situatie waarin de wens de vader van de gedachte is... echter in dit geval heeft de moederkloek totaal andere plannen met haar kindje.
  9. forum rang 4 eduardo3105 8 augustus 2017 12:55
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 augustus 2017 12:46:

    [...]

    Helemaal onjuist:

    - Verhagen heeft gisteren immers haar kaarten juist duidelijk ingezet op de Nederlandse politiek.

    - De waarheid is dat Verhagen vorig jaar in mei al helemaal klaar was met Bpost + de opstelling van de Belgische politiek; immers ze is niet voor niets het contact met de topman van Bpost uit de weg gegaan sinds mei vorig jaar. PostNL heeft ook duidelijk aangegeven dat het bod van Bpost ongewenst was op basis van een breed scala van argumenten.

    - Bpost heeft immers zelf ook aangegeven dat het niet uit was op een vijandige overname, waarschijnlijk omdat ze bij Bpost waarschijnlijk best beseffen dat een verkoop van PostNL aan het veel kleinere Bpost moeilijk te verkopen zou zijn aan de Nederlanders... nadat de Nederlandse politiek zelf de privatisering van de postmarkt heeft laten mislukken - mede dankzij het gedachtengoed van de VVD waarbij het 'vrije markt denken' op vrij ondoordachte wijze wordt geexploiteerd bij de kiezer. Bovendien hebben de toestanden rondom Bpost zich afgespeeld in een fase waarin PostNL nog niet in staat was om duidelijkheid te geven over dividend herstel, etc.
    De situatie is nu wel even anders dan voor het bod.
    Toen was er optimisme omdat PostNL met dividend zou gaan komen, nu heerst toch wel een negatieve sfeer (vooral bij analisten en beleggers).
    Toen dacht Herna nog dat Kamp gelijk stappen zou zetten vwb de postmarkt (bv iets met Sandd), nu weet ze dat hij alleen vanuit z'nluie stoel heeft geroepen dat een overname niet gewenst was en toen weer in slaap viel.
    Bpost wist toen dat een vijandig bod niet goed zou overkomen, gezien bovenstaande 2 punten is dat nu wel anders.

    by the way je opmerking "helemaal onjuist" vind ik nogal ongepast. Als iemand een andere mening heeft dan jij wil nog niet zeggen dat wat jij zegt de waarheid is.
  10. [verwijderd] 8 augustus 2017 13:08
    quote:

    eduardo3105 schreef op 8 augustus 2017 12:55:

    [...]
    De situatie is nu wel even anders dan voor het bod.
    Toen was er optimisme omdat PostNL met dividend zou gaan komen, nu heerst toch wel een negatieve sfeer (vooral bij analisten en beleggers).
    Toen dacht Herna nog dat Kamp gelijk stappen zou zetten vwb de postmarkt (bv iets met Sandd), nu weet ze dat hij alleen vanuit z'nluie stoel heeft geroepen dat een overname niet gewenst was en toen weer in slaap viel.
    Bpost wist toen dat een vijandig bod niet goed zou overkomen, gezien bovenstaande 2 punten is dat nu wel anders.

    Voor welk bod??? De koers stond ongeveer op het huidige niveau toen vorig jaar in mei uitlekte dat Bost en PostNL in gesprek waren en Bpost achter de schermen al haar eerste bod (5,25 euro) had gelanceerd.

    Verhagen heeft ook nooit de indruk gewekt dat ze verwachtingen koesterde t.a.v. Kamp, wat je schrijft hierover is slechts je eigen fantasie.

    Ik denk dat je conclusies verbind aan de (lage) koers die door PostNL op geen enkele wijze worden gesteund, je lijkt jezelf blind te staren op de koers... maar aan die koers kun je niet veel meer aflezen dan dat het sentiment rondom de post niet best is en het vertrouwen van de beleggers momenteel behoorlijk ver te zoeken is.

    De tijd zal nog moeten gaan uitwijzen of het momenteel een kwestie van volatiliteit is of dat de koers nog verder weg gaat zakken.
  11. pielsje 8 augustus 2017 13:09
    quote:

    eduardo3105 schreef op 8 augustus 2017 12:55:

    [...]
    De situatie is nu wel even anders dan voor het bod.
    Toen was er optimisme omdat PostNL met dividend zou gaan komen, nu heerst toch wel een negatieve sfeer (vooral bij analisten en beleggers).
    Toen dacht Herna nog dat Kamp gelijk stappen zou zetten vwb de postmarkt (bv iets met Sandd), nu weet ze dat hij alleen vanuit z'nluie stoel heeft geroepen dat een overname niet gewenst was en toen weer in slaap viel.
    Bpost wist toen dat een vijandig bod niet goed zou overkomen, gezien bovenstaande 2 punten is dat nu wel anders.

    by the way je opmerking "helemaal onjuist" vind ik nogal ongepast. Als iemand een andere mening heeft dan jij wil nog niet zeggen dat wat jij zegt de waarheid is.
    Ai, die doet pijn bij Martin
  12. [verwijderd] 8 augustus 2017 13:28
    quote:

    Smakkie schreef op 8 augustus 2017 13:23:

    Buy at the dip
    Dan kun je blijven kopen bij dit aandeel.
    Eens is de bodem in zicht he financieel.
    IK blijf het een gevaarlijk horroraandeel vinden.
    Technisch geen enkel herstel,dat vind ik onbegrijpelijk en zorgelijk persoonlijk.
    Fundamenteel geloof ik in PostNl,maar een sterke leider moet nu opstaan.
    Het is compleet stil aan die kant.
    Een broedende kip niet storen?
    Ik sluit niets meer uit in deze soap.
  13. Hansbeleg 8 augustus 2017 13:29
    Feit blijft dat er een bod lag op 5.75 waarbij PostNl zou worden overgenomen. Meteen begonnen veel aandeelhouders te roepen dat het te weinig was. Alle argumenten om niet overgenomen te worden waren kwalitatief en niet kwantitatief. Er is geen enkele poging ondernomen om echt in gesprek te gaan en evt bezwaren alsnog weg te nemen.

    Het meest ridicule argument dat er bij bpost teveel inmenging van de overheid zou zijn. En nu staan we op 3.80 en blijkt dat PostNl minimaal zo afhankelijk van de overheid is als bpost.
    Men wilde niet en overschatte zichzelf en verder een hoop chauvinistische beleggers die het nog goed praatte ook.

    Wel nu zitten we met de gebakken peren. Joost mag weten voor hoelang.
    Eén voordeel, het gros van de beleggers en hopelijk ook het MT zal waarschijnlijk een volgende keer toch eens wat beter kijken wat er op tafel ligt voor een men weer zo hautain een bod afwijst, mocht iemand ooit nog een bod durven wagen.

    Het gehele MT heeft dit jaar een waardeloze koersperformance neergezet.
    Ik beleg niet voor de lol, maar ook om er iets aan te verdienen. Door het geklungel tijdens de overname hebben ze veel beleggers tekort gedaan. Dat moeten ze nu toch wel in de gaten hebben, hoop ik.

    Het zou ze sieren hun fout toe te geven en eens excuses naar de belegger te maken.
4.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 228 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links