Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 6,136 10 mei 2024 17:35
  • +0,070 (+1,15%) Dagrange 6,074 - 6,164
  • 4.434.245 Gem. (3M) 6,5M

Aegon juni 2017

3.441 Posts
Pagina: «« 1 ... 111 112 113 114 115 ... 173 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. FairValue 23 juni 2017 10:41
    Precies mensen zijn er zelf ingestonken. En als het dan verkeerd uitpakt gaan ze janken. Als de beurs goed had gegaan hadden ze op verjaardagen staan opscheppen over hun geweldige keuze voor een interessant beleggingsproduct.

    Overigens is een tijd geleden al op dot forum voorbij gekomen dat de consumentorganisatie ASR en NN verantwoordelijk houdt en niet Aegon omdat Aegon al een schikking getroffen heeft.
  2. [verwijderd] 23 juni 2017 10:48
    quote:

    ReadArt schreef op 23 juni 2017 10:32:

    [...]

    Ben ik het helemaal mee eens. Mensen moeten gewoon de kleine lettertjes lezen.
    Deels mee eens.

    Mensen zijn misleid door assurantie-tussenpersonen, die vaak zelf niet eens het product kenden dat ze deze argelozen aansmeerden.
    Dat is verzekeraars zwaar aan te rekenen, daar zij OOK deze assurantie-tussenpersonen beter hadden moeten voorlichten / opleiden en zij bovendien de 'uitvinders' waren van deze ondoorzichtige troep.

    Anderzijds hebben de meeste kopers boter op hun hoofd; men (7,7 miljoen polissen) ging een langdurige financiële verplichting aan, waarvan men de consequenties - als het minder zou gaan dan voorgespiegeld - niet kon overzien, terwijl bijvoorbeeld de afstandsbediening van de nieuwe HD-televisie met 50 knopjes meteen al bekend terrein was.
    Dat noemt men des-interesse.

    De verzekeraars moeten nu betalen; terecht, al kun je je inderdaad afvragen of het soms niet wat doorschiet, maar ja, wie zijn billen brandt .....
  3. [verwijderd] 23 juni 2017 10:55
    quote:

    FairValue schreef op 23 juni 2017 10:41:

    Precies mensen zijn er zelf ingestonken. En als het dan verkeerd uitpakt gaan ze janken. Als de beurs goed had gegaan hadden ze op verjaardagen staan opscheppen over hun geweldige keuze voor een interessant beleggingsproduct.

    Overigens is een tijd geleden al op dot forum voorbij gekomen dat de consumentorganisatie ASR en NN verantwoordelijk houdt en niet Aegon omdat Aegon al een schikking getroffen heeft.
    Dit gaat alleen nog maar over de zg. 'eerste kosten' en de ORV van Wakkerpolis.
    Er spelen nog zoveel andere issues in deze affaire.
  4. forum rang 4 aandeelofoptie 23 juni 2017 10:57
    Aegon woekerpolis
    Een van de aanbieders van de woekerpolissen was verzekeraars Aegon. Met Aegon hebben de stichting Woekerpolis claim en Verliespolis een schikking getroffen. Deze schikking is niet in naam van alle beleggers gesloten. Dertigduizend gedupeerden hebben er voor gekozen deze schikking niet te accepteren en zijn naar de rechter gestapt. Interessant is het om de schikking van de stichtingen en de uitspraak van de rechter met elkaar te vergelijken.

    Eerst de schikking. Medio 2009 kwamen de stichting en Aegon een compensatieregeling overeen die betrekking had op de door Aegon verstrekte woekerpolissen. Niet alleen Aegon en Woekerpolis claim waren partij bij de schikking, ook al van andere partijen als Vereniging Eigen Huis participeerden. Hiermee meenden zij dat de regeling maatschappelijk breed werd gedragen. Al met al waren de betrokken partijen, gezien het uitgegeven persbericht, content met de schikking. Niet alleen had Aegon al vanaf 2000 getracht om de hoogte van de kosten te beperken, ook werd een ruim bedrag ter beschikking gesteld om de schade te compenseren voor misgelopen rendement en te veel betaalde kosten. Daar bovenop kwam nog een fonds van tachtig miljoen euro voor schrijnende gevallen. Als na genoegdoening van de genoemde schade toch nog sprake zou van schade door ‘specifieke productkenmerken’ kon de consument altijd nog een verzoek doen voor extra compensatie. Al met al klonk de schikking bijzonder genereus.

    Een aantal gedupeerden was echter niet tevreden en besloot een gang naar de rechter te maken. Op 14 juni 2013 bleek dat dit een goede keuze was. De Hoge Raad besloot namelijk dat Aegon 30.000 beleggers te veel had laten betalen voor hun woekerpolis. Tevens oordeelde de Hoge Raad dat Aegon de beleggers had misleid bij het verkopen van de beleggingsverzekeringen door onder andere te hoge kosten in rekening te brengen. Zij moest daarom het teveel belastte bedrag terugbetalen en dit bedrag moest alsnog worden belegd. Een door Aegon gedaan beroep op verjaring werd door de rechter niet gehonoreerd ( bron : Stichting Woekerpolis )
  5. [verwijderd] 23 juni 2017 11:05
    Snel mijn stukken weer verkocht na het NN nieuws. Dit schept precedentwerking die niet te overzien is. Ik denk dat als de U.S. opengaat de luiken helemaal open gaan, want Amerikanen zijn niet erg dol op dit soort claims. En alhoewel het hier dan niet Aegon betreft, is het wel in dezelfde branche. Met de uitstoot van auto's werd ook niet gesjoemeld, totdat het opeens een olievlek werd. Ja Aegon heeft een deel geschikt, maar er zijn altijd nog zaken die op de plank liggen. Overijverige advocaten gaan naarstig op zoek. Sorry, maar zo zie ik het.
  6. [verwijderd] 23 juni 2017 11:10
    www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/klanten-n...

    De uitspraak van het Kifid staat niet op zichzelf. De komende tijd wordt ook een aantal gerechtelijke uitspraken verwacht. Onder meer op 19 juli van de rechtbank Rotterdam en later dit jaar in zaken tegen Reaal en Aegon. Maar tegen deze gerechtelijke uitspraken is nog beroep mogelijk. Die van het Kifid is onherroepelijk.
  7. [verwijderd] 23 juni 2017 11:12
    Ook al vaker gemeld: de woekerpolisaffaire wordt de doodsteek voor de levensverzekeringsbranche.

    Die € 2,75 miljard die NN nu moet betalen betreft alleen de schade gemeld bij Wakkerpolis en alleen de 'eerste kosten'.
    De boete t.a.v. de ORV's wordt op eenzelfde bedrag geschat.

    Men ruikt nu bloed; welke stichtingen kloppen nog meer aan bij NN en 'belangrijker' nog, welke verzekeraars gaan er nog meer over de knie, want er is straks jurisprudentie, dus het wordt allemaal veel makkelijker voor de heren advocaten.
  8. Lammetod 23 juni 2017 11:19
    quote:

    kid carson schreef op 23 juni 2017 10:09:

    Zo........de aegon D. aandelen zijn erbij geschreven en de koers gaat natuurlijk dan omlaag als ze vanmorgen op 4,42 zijn gestart Want dan gaan mensen hun opbrengst winsten op de ingeleverde stockdividenden aandelen nemen die aanvankelijk lager in waarde waren.... Bovendien is de dividend belasting eraf gegaan en hou je een restbedrag over. De meeste beleggers leveren dan hun aandelen in en dat kan niet anders zijn dat de koers gaat dalen... In de loop van de dag dan zal de koers weer stijgen en dalen als er dan toch weer mensen zijn die hun vandaag gekregen aandelen inleveren, want er blijft een leuk bedrag over aan winst het enige wat dan telt is hoeveel je ervan hebt zodat ieder meer cent gaat doorwegen....
    Dus,,,,,, met andere woorden gokken op meer opbrengst van je dividend aandelen is vandaag aan de orde van de dag!
    Stock dividend was toch gedeeld door 35 is 1 aandeel
    kwam toch uit tegen gemiddelde koers van € 4,52 Of niet
3.441 Posts
Pagina: «« 1 ... 111 112 113 114 115 ... 173 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links