Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Tracker Tips: Beleggen in digitale activa

Tracker Tips: Beleggen in digitale activa

ETF-aanbieder VanEck komt met een thematische tracker die blootstelling biedt aan bedrijven die betrokken zijn bij de cryptocurrency- en blockchainindustrie.

De VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF met ticker DAVV en isincode IE00BMDKNW35 is verhandelbaar op het Duitse Xetra en heeft een kostenplaatje van 0,65% op jaarbasis.

Samenstelling

De ETF volgt de MVIS Global Digital Assets Equity-index, waar momenteel 26 gerelateerde aandelen in de mand zitten. De naar marktkapitalisatie gewogen index volgt de prestaties van de grootste en meest liquide bedrijven in het segment digitale activa. Onderstaande tabel geeft de huidige samenstelling en relatieve weging weer.

klik om te vergroten

Pure play

De unieke pure-play-benadering vereist dat bedrijven ten minste 50% van hun inkomsten moeten genereren uit de uitwisseling van digitale activa, betalingsgateways, zogeheten miningactiviteiten, softwarediensten, apparatuur en technologie of diensten aan de digitale-activa-industrie, infrastructuurbedrijven of bedrijven die handel faciliteren ten behoeve van digitale activa.

klik om te vergroten

Uit bovenstaande is te herleiden dat het leeuwendeel van de mand beursnotering heeft in Noord-Amerika en voor driekwart afkomstig is uit de IT-sector.

Strategie

Volgens de directeur digitale-activastrategie bij VanEck biedt deze ETF beleggers die niet rechtstreeks geld in individuele cryptocurrencies kunnen of willen steken, een goede gelegenheid om op een gerichte en gediversifieerde manier te investeren in digitale-activabedrijven. Op deze manier kan men potentieel meeliften op de momenteel positieve ontwikkeling van de branche.

Michael Mooijer is directeur bij Fresh Funds en heeft als specialisme Exchange Traded Funds (ETF’s). De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Michael Mooijer

Michael Mooijer is als directeur verantwoordelijk voor het fondsmanagement bij het fondsenlabel Fresh® van OHV Institutional Asset Management. Hij is sinds 1991 werkzaam in de financiële wereld en zijn expertise ligt vooral op het gebied van trackers. Hij werkte eerder onder meer bij Flow Traders als senior ETF trader en bij...

Meer over Michael Mooijer

Recente artikelen van Michael Mooijer

  1. 11 jun Tracker Tips: gedistribueerde schone energie
  2. 07 jun Tracker Tips: duurzaam dividend-trio 7
  3. 28 mei Tracker Tips: het einde van contant geld 7

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links