Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

OESO-chef ziet geen dubbele dip

Ondanks dat de wereldwijde economische groei afremt dankzij een combinatie van factoren zal het dubbele dip scenario zich niet ontrollen. Dat zei Angel Gurria secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag in antwoord op vragen van journalisten of er sprake zal zijn van een dubbele dip. ‘Wij geloven niet dat er weer sprake zal zijn van recessie.’

Als factoren die de groei van de wereldwijde economie vertragen noemde hij politieke onrusten in het Midden-Oosten, de schuldenproblematiek in de eurzonelanden, stijgende grondstoffenprijzen, de aardbeving in Japan en de bugetonderhandelingen in de VS. De opmerkingen, gemaakt tijdens een conferentie in Seoul, volgen op recent verschenen data dat het wereldwijde economisch herstel afkoelt en dan met name in de Verenigde Staten. Dit zou ten koste kunnen gaan van Aziatische landen die het moeten hebben van de export.

Gurria zei ook dat de pogingen om Griekenland te redden een technische aanpak vereisen om er zeker van te zijn dat de juridische kant van de zaak goed is afgedekt. Ook zou er vanuit de private sector participatie moeten komen. ‘De oplossingen liggen op tafel en duurt te lang terwijl de belangen zo groot zijn.’

De ministers van Financiën van de eurozone zijn maandag bezig om Athene er toe te bewegen nog strenger te zijn voor zichzelf alvorens nieuwe leningen worden toegezegd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 25 apr Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links