Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Spannende week

TA: Spannende week

Deze week start het cijferseizoen. Spannend, hoewel voor de technisch analist minder relevant.

Na alle spanningen in het Midden-Oosten is de beurs aan gewoon nieuws toe. Zoals winstcijfers.

Voor de technisch analist minder relevant, maar deze week staat het jaarcijferseizoen 2019 voor de deur, met bij ons Takeaway en Beter Bed. Dit zijn geen echte smaakbepalers op de beurs; in dat verband zijn de Amerikaanse grootbanken interessanter.

Vandaag bekijk ik Takeaway, dat een spannende koersontwikkeling doormaakt.  Verder kijk ik naar Citigroup, dat er technisch niet slecht bijligt, maar wel eerst een oude weerstand uit 2018 moet zien te breken.

Uiteraard eerst de Nederlandse beurs.

AEX-index ondergaat een consolidatie

De Nederlandse beurs (AEX-index) maakt even pas op de plaats, maar ligt er technisch bezien niet onaardig bij. Zolang de AEX-index hogere koersbodems weet te vormen, blijven we opwaarts kijken. Dit geeft aan dat er nog steeds op hogere niveaus wordt gekocht.

Om de oude stijgende trend voort te kunnen zetten, moet de AEX-index breken en sluiten boven de meest recente koerspiekjes. Onder steun 602,37 (bodem van 19 november 2019) verzwakt het beeld. Weerstand ligt op 644,00 (berekend koersdoel).

Citigroup stuit op oude horde

Citigroup heeft de weerstand 80,70 (gevormd op 2 februari 2018) bereikt. Eerst afwachten hoe de grootbank op de cijfers zal reageren.

De stijgende trend krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien. Citigroup heeft steun rond 72,50 (bodem van 6 december 2019). Na een uitbraak boven weerstand 80,70 wordt 96,84 het volgende opwaartse koersdoel.

Takeaway staat op springen

Takeaway.com wordt mogelijk interessant; het aandeel consolideert binnen de stijgende trend. Het lijkt erop dat Takeaway de strijd om Just Eat heeft gewonnen; wellicht komt er nog een knock-out bod.

De koers vormt thans een 'hoofd-en-schouder-formatie'. De hogere bodem wijst op aanhoudende vraag bij hogere koersen. Voor een hervatting van de onderliggende uptrend dient Takeaway.com boven de laatste top te breken. Slaagt Takeaway.com hierin dan komt er ruimte vrij voor verdere stijging en wordt 110 het volgende opwaartse koersdoel.

We handhaven een positieve visie zolang steun 69,20 (bodem van 27 augustus 2018) intact blijft. Weerstand wacht rond 89,60 (gevormd op 2 augustus 2019).


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

Takeaway.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
100 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Alex A La Hausse/ A La Baisse
0
Iedere tijd kent zijn investeringsmogelijkheden. De laatste jaren zijn t huizen en aandelen.

Ik begrijp je frustratie dat had ik rond de financiële crisis. Toch blijkt op de lange termijn dat je beter long dan short kan zitten. Zeker bij dalende rentes.
san marco
0
ttroo
0
Zie ik nou een rood Europa en een groen Amerika? Nasdaq gaat maar door en door. Down Jones wordt hoog gehouden door de Techs. S&P500 blijft ook maar doorgaan. Geen houden aan. Azie ging vanochtend goed. Brazilie blijft ook maar doorgaan en doorgaan. Die Bovespa is niet te houden. De onrust in de wereld wordt alleen maar groter als ook in de Westerse Schulden Wereld een einde komt aan de continue stijgingen. Europa staat al een tijdje vast. Dus daar lijkt ook wat meer tegenwerking te komen van de beren. Phase I, waar praten we eigenlijk ook over. Wat agriculture aankopen van hoeveel 40 of 50 miljard. Amerika heeft een jaarlijkse schuld van 1.000 miljard. Dus tja. Wat lossen ze op met de Chinezen. En hoeveel is het extra ten opzichte van wat jaren geleden. Weinig. Dus het lost helemaal niets op, tuurlijk wel een beetje. Maar dat beetje is een druppeltje. Niettemin u bent happy, of vooral Amerika is happy.

Zelf houd ik de VIX in de gaten. Boven de 13.5 vind ik het interessant worden. Er onder niet. Voorlopig liggen ze er onder.

Valuta Wereld is verdeeld. Ik zie dat zowel de Yens als de Ponden aardig aan het verliezen zijn ten opzichte van de de dollar. De CHF'ies en de Euro's winnen. Per saldo dus een iets lagere dollar index.

Goud en zilver. Tja die moeten rusten, beter gezegd daar moet lucht uit, dus rode koersen gevraagd en verwacht. Ik lees $1.520 voor goud en $17.50 voor zilver. Beide lijkt me prima bodems. Goud kan nog wat lager, $1.480. Maar ik houd de VIX in de gaten, want Goud en zilver staan er goed bij. Dus ik ga voor een lage instap moment, maar als die niet komt, stap ik hoger in. Lees vooral het woord BIJ, want ik heb er genoeg van.

Verder wil ik wel wat shorts uitbreiden, maar ik wacht eerst op een VIX die hoger dan 13.50 komt en daar boven ook sluit. Dus ik bungel maar wat met mijn shorts.

Alhoewel Europa shorts werden zelfs wat meer waard. Maar Amerika shorts wordt duidelijk minder waard. Rustig afwachten hier.

Arabie heeft het lastig. Azie heeft het lastig. Europa begint het lastig te krijgen. Alleen Amerika is nog overtuigend. Maar dit zijn vooral de big tech's. De Appelen, de Micro's, het enige EV merk ter wereld, althans zo lijkt het, de YouToeb moeder. Amazon is bijgetrokken, maar die komt nog niet heel ver ten opzichte van de andere Big Techs.
ttroo
0
ABN Amro is de eerste grote bank waar klanten met een spaartegoed straks helemaal geen rente meer ontvangen. Klanten met meer dan 2,5 miljoen euro op de bankrekening moeten zelfs vanaf 1 april 0,5 procent rente gaan betalen. Las ik op het AD. Kapitaal markten worden de grootste socialisten. WOW. Zo room je de rijken af. Wat de overheden niet lukt, of niet wilt laten lukken, doet de banken wereld. Kortom, u spaarde voor een goed pensioen: JAMMER. U spaarde voor spaarrente: JAMMER. U wilde rentenieren: JAMMER.
shortie
0
quote:

beer56 schreef op 13 jan 2020 om 18:19:


[...]Verleden week een dagje in rondgereden rijdt lekker ,trekt waanzinnig alleen we heel plastic hoe ziet deze auto er over 5 jaar uit,maar net nieuw goede auto voor veel geld


Heeft veel weg van een Bitcoin aandeel... in ieder geval de grafiek.
Vandaag 8% omhoog op?? Adviesverhogingen van analisten die inmiddels ook helemaal gek geworden zijn en koersdoelen gaan roepen die ver buiten mars liggen??
Een putje of twee, drie, vier, net voor deze bedrijfscijfers uit komen kan nog wel eens een zeer winstgevende transactie blijken.
Koers van Tesla geeft wel aan hoe gek de markt in de VS inmiddels geworden is.
Alex A La Hausse/ A La Baisse
0
Men riep dat ook over Apple. Apple steeg gewoon door. Tesla is de toekomst en gaat niet meer weg. Tesla vergelijken met bitcoin ai dat is wel een hele slechte vergelijking shortie.
ttroo
0
Zoveel geld geïnvesteerd in Amerikaanse schaliegas en olie. En het resultaat? Zoveel olie en gas op de markten dat er ouderwets flink op de investeringen afgeschreven moet worden. No winner.
Formule1-Fan
0
fruts blijven mooi in lijn, allemaal spel om woe met trumps en china deal door de 2900 te knallen zeker. gam gam
shortie
0
quote:

Alex A La Hausse/ A La Baisse schreef op 13 jan 2020 om 20:15:


Men riep dat ook over Apple. Apple steeg gewoon door. Tesla is de toekomst en gaat niet meer weg. Tesla vergelijken met bitcoin ai dat is wel een hele slechte vergelijking shortie.


Bedoelde niet zozeer jet product als wel de grafiek en koersontwikkeling Alex.
Nee... wil jet product Tesla zeker niet over één kam scheren met Tesla. Dat gaat zelfs mij te ver ;)
snuf13
0
quote:

Formule1-Fan schreef op 13 jan 2020 om 20:38:


fruts blijven mooi in lijn, allemaal spel om woe met trumps en china deal door de 2900 te knallen zeker. gam gam


:-))

Eerst moeten de handtekeningen geplaatst worden!!! Als dat is gebeurd dan kunnen we door de 29.000!

Maar worden die handtekeningen wel gezet?
Gwen88
0
quote:

Gwen88 schreef op 13 jan 2020 om 12:47:


€$ short sl 1.1237 come on! Op naar de 1.107Potverdrie rood geëindigd. Gebeurt mij nooit ;-0
Gwen88
0
san marco
0
NewKidInTown
0
quote:

NewKidInTown schreef op 13 jan 2020 om 15:53:


Shorts eruit, vind het wel mooi zo voor vandaag. Morgen verder kijken.

Geen spijt van, shorts zijn nog 16,5% gezakt na verkoop. Kan morgen nog verder down.
Formule1-Fan
1
fruts niet kapot te kirjgen, alleen naairj up en als het daald mag je geen hebben halen ze de laat weg als us nog niet open is of heel duur.
The Short Caller
0
quote:

ONN schreef op 13 jan 2020 om 19:26:


Nog altijd even onnozel die berichten van jou Claudius? Gefeliciteerd.


youtu.be/xeeijNvZJCo?t=154

Formule1-Fan
1
al 2 weken nieuw jaar een alleen maar groene fruts, up wedstrijtje hoog houden en groene openingen maken. en gam
snuf13
0
Halleluah.... we doen het goed Kokkie!!!

De euros vliegen over de toonbank :-))

En ik denk vandaag nog wat meer euros!!!!
100 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 24 jan TA: Rente positief voor boomers 483
  2. 23 jan TA: Correctie door coronavirus 252
  3. 22 jan TA: Unilever op cruciaal niveau 190

Gesponsorde links