Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

BeursVandaag: Slecht begin

BeursVandaag: Slecht begin

Over voetbal gaan we het maar niet meer hebben vandaag, genoeg andere sores. Het belooft ondanks dat het rustig is qua jaarcijfers een beweeglijk weekje te worden.

Recessie-angst doemt weer op, na de slechte Europese cijfers van vrijdag en het feit dat de korte rente in de VS weer boven de lange rente uitkomt. Dat laatste, geheten een inverse yield curve, is slecht voor de bankwinsten.

Banken trekken vaak kort geld aan en zetten dat lang (hogere rente) weg. Maar meer nog is het een indicator dat er een recessie zit aan te komen. De beurzen in Azië nemen het stokje over van de beurzen in Europa en de VS van vrijdag en dalen fors:

 • NIKKEI: -3.01%
 • Hang Seng Index -1.90%
 • ASX 200(Sydney): -1.11%
 • SHANGHAI: -1.22%
 • KOSPI (Zuid-Korea): -1.81%

De futures staan allemaal wat lager en de AEX zal rond de 540-541 openen, zoals het er nu naar uitziet. Indicatoren ziet u verder op de IEX ONE.

Hoop politiek gekrakeel

Verder een hoop politiek gekrakeel vandaag. In de VS kreeg president Trump dit weekend de uitslag van het Rusland-onderzoek. Openbaar aanklager Robert Mueller heeft zijn rapport ingeleverd bij de minister van justitie Barr die moet beslissen over rechtsvervolging.

Mueller zelf kon niet concluderen dat The Donald schuldig is aan een misdrijf, maar pleit hem met zijn rapport ook niet vrij. Trump zelf denkt daar licht anders over: 

Exoneration betekent dat iemand van alle blaam gezuiverd wordt. 

UK: May weg in April?

Dan een paar deuren verderop, in het Verenigd Koninkrijk, loopt de Brexit-spanning verder op. De EU heeft vorige week de duimschroeven nog maar eens aangedraaid. Uitstel mag, tot 22 mei, maar dan moet May haar voorstel op 12 april door het Britse Lagerhuis loodsen. 

Geruchten dat de helft van de ministerraad premier May weg wil hebben worden steeds hardnekkiger. May zelf zal proberen deze week haar opnieuw aangepaste deal  door het parlement te loodsen (3rd meaningful vote). Wordt vervolgd...

ING Capital Markets Day

ING Bank houdt vandaag een beleggersdag in Offenbach, bij Frankfurt. De presentaties van vandaag staan al online, die kunt u hier inzien. Eentje haal ik er uit, die heet: Uniting Belgium and the Netherlands.  

vw 

Het aantal van 3500 fte's waar afscheid van genomen wordt is overigens al in 2016 aangekondigd.    

Accsys Trading Update

Een ingelaste trading update van Accsys, bedoeld om de problemen bij de bouw van de productiefaciliteit in Hull, Engeland, kenbaar te maken. De omzet ging vorig boekjaar (april-maart) omhoog met 16% op jaarbasis naar 49500 kubieke meters en de huidige productiecapaciteit ligt op 60.000 kubieke meters. Bij Premium meer hierover straks. 

Nieuws

 • 07:22 Braziliaanse overname voor Corbion
 • 07:14 Nikkei hard onderuit door recessievrees
 • 24 mrt 'Beursfusie in de maak in Japan'
 • 24 mrt 'Brexit en handelsoverleg bepalend op beurs'
 • 24 mrt 'Or KLM vreest verlies macht banen en routes'
 • 24 mrt Extra steun voor partners Shell in Nigeria
 • 24 mrt Raffinagereus Sinopec voert investeringen op
 • 24 mrt 'Digitale handel blijft twistpunt China en VS'
 • 24 mrt Meer anonimiteit in handel bij Nasdaq Nordic
 • 24 mrt Capital Research meldt stemrecht in Besi
 • 24 mrt 'May hangt couppoging boven het hoofd'

Advies

 • ArcelorMittal: Blijft Buy, koersdoel €31 - ING Equity Research
 • Corbion: Buy, koersdoel €35 - DeGroof Petercam
 • Kendrion: naar €35 van €40 - Berenberg

Shorts...

De AFM meldt deze shorts:

De agenda:

Niet veel te doen vandaag, de ogen zullen gericht zijn op ING, dat in Duitsland een beleggersdag organiseert. In Duitsland is ING best groot, met ING DIBA (DirectBank) wordt milijarden aan spaargeld opgehaald. Op deze website kunt u alle presentaties van vandaag zien.  

 • 07:00 ING Beleggersdag
 • 08:00 Trading Update Accsys
 • 02:45 Speech Chicago Fed President Evans
 • 10:00 Duitsland ifo business klimaat mrt98,7

En dan nog even dit 

Het Brexit-schema ziet er inmiddels zo uit (met dank aan de BBC): 

vw 

Uiteraard kan dat in de loop van de week/dag/uur weer wijzigen.  


Dat groeit allemaal gewoon door: 


E-commerce in Azië: 


Dat zal ongetwijfeld gebeuren: 


Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte onderdeel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, d...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

 1. 29 nov IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
 2. 25 nov BAM: Pas op de plaats
 3. 25 nov HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. euler 25 maart 2019 09:09
  Openbaar aanklager Mueller kon de verleiding niet weerstaan Trump toch niet volledig vrij te pleiten. Suggereren is niet de taak van een aanklager. Shame on Mueller, for not having the guts to come to a decision one way or the other, aldus de democraat (law prof.) Alan Dershowitz. Tijd om de criminele verantwoordelijken in FBI en min. van justitie voor de rechter te brengen.
 2. forum rang 5 Snugger 25 maart 2019 12:40
  Recessie-angst kan niet opnieuw opdoemen, recessie is nog nergens eerder aan bod gekomen, analisten, als wel de lezer die reageert, hebben recessie afgelopen tijd niet aangesneden.

  Men zit in de hosanna modus, net als Rutte trouwens.., en recessie is dan uitgesloten.. Maar markttechnisch gezien is dan de grootste kans op dalende aandelenbeurzen, en toch die recessie ja...
 3. forum rang 5 down 25 maart 2019 14:22
  Ach ja,,, gisteren ook,,,, al niet zo een beste dag voor Koeman die de overwinning te laat wilde opeisen door zijn defensie te verzwakken in de laatste tien minuten,,, en een joker in te zetten om die zege alsnog binnen te halen maar dat pakte volledig anders uit....in een onnodige nederlaag!!!!!. Dus ook vandaag een en al mineur stemming op de beurs aex!??? De overwinning van aartsrivaal Duitsland geeft moed voor de Duitsers,,, dat ze toch mogen meedoen voor het EK!? Het is een geluk voor Oranje en hen dat ze tegen de zwakke ploegen in de poule de nodige punten alsnog behalen....
  Ja en datzelfde geluk moet je ook op de beurs hebben,, dat je van zwakke beleggers je verlies kunt terug halen!!!!
 4. forum rang 5 Snugger 25 maart 2019 14:40
  quote:

  up en down schreef op 25 maart 2019 14:22:


  Ach ja,,, gisteren ook,,,, al niet zo een beste dag voor Koeman die de overwinning te laat wilde opeisen door zijn defensie te verzwakken in de laatste tien minuten,,, en een joker in te zetten om die zege alsnog binnen te halen maar dat pakte volledig anders uit....in een onnodige nederlaag!!!!!. Dus ook vandaag een en al mineur stemming op de beurs aex!??? De overwinning van aartsrivaal Duitsland geeft moed voor de Duitsers,,, dat ze toch mogen meedoen voor het EK!? Het is een geluk voor Oranje en hen dat ze tegen de zwakke ploegen in de poule de nodige punten alsnog behalen....
  Ja en datzelfde geluk moet je ook op de beurs hebben,, dat je van zwakke beleggers je verlies kunt terug halen!!!!
  De beurs heeft weinig met zwakke beleggers te maken hoor, jullie kopen en verkopen allen op dezelfde psychologische niveau's, er is niemand zwak of sterk… En de broker is de klos, daar moet immers bij opgestreken winst het geld vandaan komen, niet bij je mede belegger, het is geen poule van beleggers daar!..
 5. forum rang 5 down 25 maart 2019 17:18
  quote:

  Snugger schreef op 25 maart 2019 14:40:


  [...]De beurs heeft weinig met zwakke beleggers te maken hoor, jullie kopen en verkopen allen op dezelfde psychologische niveau's, er is niemand zwak of sterk… En de broker is de klos, daar moet immers bij opgestreken winst het geld vandaan komen, niet bij je mede belegger, het is geen poule van beleggers daar!..
  De beurs is al vele malen in een dal gekropen omdat beleggers massaal dumpten op nep nieuws,,, dat bijvoorbeeld trump een scheet had gelaten die erg stonk dus wegwezen,,,, daarna trok de stank lucht op en het werd weer lavendel geur en alles was weer het leven als god in Frankrijk en de beurzen gingen op nep nieuws weer omhoog!??
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Accsys Technologies 1,928 17:35
  -0,036
  -1,83%
 2. ING Groep 10,944 17:37
  -0,258
  -2,30%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links