Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fondsenrondje: Hoop doet leven

Fondsenrondje: Hoop doet leven

Het herstel op de aandelenmarkten zet door. De AEX staat 0,8% in de plus door het bericht dat de Amerikanen en Chinezen nader tot elkaar zijn gekomen.

Er is weliswaar nog geen deal, maar het is in ieder geval goed nieuws dat beide partijen een dag extra hebben uitgetrokken om met elkaar om de tafel te zitten. Zowel het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken als Donald Trump lieten weten dat de gesprekken goed zijn verlopen.

Er is een reële kans dat de Amerikanen en Chinezen tot een overeenkomst gaan komen, omdat beiden er simpelweg een belang bij hebben dat er een deal wordt gesloten. Aan de ene kant hebben we Trump die niets liever wil dan dat de beurzen door het dak gaan, en aan de andere kant stagneert de economische groei in China, waardoor Xi Jinping ook wel een succesje kan gebruiken.

Accsys

Een mooi bedrijf waar velen van u waarschijnljk nog niet zoveel over hebben gehoord is Accsys. Vandaag stijgt het aandeel van de houtveredelaar met 3,4% op het nieuws dat het bedrijf samen met het Maleisische Petronas Chemicals kijkt naar de bouw van een nieuwe fabriek.

Accsys bewerkt zacht hout volgens een niet-giftig bewerkingsproces, waardoor het dezelfde eigenschappen krijgt als tropisch hardhout. Het voordeel hiervan is niet alleen dat het een duurzaam proces is, maar ook dat het hout zeer lang meegaat.

In een interview met IEX liet topman Paul Clegg weten dat de interesse in dit soort hout stijgt, omdat bedrijven kunnen besparen op het onderhoud. Hij noemde het voorbeeld van een pretpark, dat er belang bij heeft dat het minder tijd kwijt is aan het onderhoud van het terrein, waardoor het park langer open kan blijven voor het publiek. 

Signify
Klik op de afbeelding voor een grote versie


In 2018 beleefde Accsys al een uitstekend beursjaar met een plus van meer dan 30%. Ook in de eerste zes dagen van 2019 is het aandeel weer goed op weg. De stijging van vandaag is overigens niet meegenomen in de grafiek.

Marktoverzicht

 • De AEX stijgt 0,8%, maar blijft een klein beetje achter op de DAX (+1,1%) en CAC (+1,3%).
 • Olie: WTI (+2,2%) en Brent (+1,9%) herstellen verder. De WTI is inmiddels boven de $50 per vat gekomen.
 • De euro stijgt 0,2% en noteert 1,146 ten opzichte van de dollar. 
 • Rentes: de Nederlandse (0,39%) en Duitse tienjaarsrente (0,24%) stijgen een basispuntje.
 • Goud (-0,3%) is even uit de gratie.
 • Bitcoin (+0,5%) doet het de laatste tijd rustig aan.

Damrak

 • Signify (+3,7%) werd gisteren nog in de uitverkoop gedaan door een adviesverlaging van Bank of America, maar is nu de grootste stijger binnen de AEX.
 • Echt veel bedrijfsnieuws is er niet. Toch zijn de uitslagen niet onaardig, zo gaan Aalberts (+2,1%), ArcelorMittal (+3,3%) en ASML (+3,2%) hard omhoog.
 • We zien sowieso dat de afgestrafte aandelen van 2018 begin dit jaar worden opgepikt. Vandaag zijn AMG (+7,1%) en Fugro (+6,6%) daar het voorbeeld van.
 • Daar waar vastgoed gisteren nog de show stal, blijven Unibail Rodamco (-0,5%), Eurocommercial Properties (-1,3%), Wereldhave (-2,2%) en Vastned (-1,2%) ver achter.
 • De defensieve havens moeten op een dag als vandaag ook een klein beetje terrein prijsgeven. Ahold (-0,3%), Heineken (-0,1%) en Unilever (-0,2%) noteren licht in de min.
 • De Telegraaf meldt dat de fitnessbranche explosief is gegroeid. In vergelijking met 2007 nam het aantal sportscholen met 78% toe. Misschien dat Basic-Fit (+2,5%) er daarom zo goed bij ligt.  

Adviezen

 • Aegon: naar €4,30 van €5 en houden - Societe Generale
 • ING: naar €14 van €15,60 en kopen - ABN Amro
 • ING: naar €14,80 van €15,40 en kopen - UBS
 • Royal Dutch Shell: naar €29 van €33 - Berenberg
 • Royal Dutch Shell: naar 2180p van 2580p - Morgan Stanley
 • Wolters Kluwer: naar €50 van €49,50 en houden - Kepler Cheuvreux

Bekijk alles op IEXONE:

Niels Koerts is junior beleggingsanalist van IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

technologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Brievenbus
0
De AEX stijgt 0,8%, maar blijft WEER een klein beetje achter op de DAX (+1,1%) en CAC (+1,3%).
ffff
0
Ach, Brievenbus, De Bel20 verloor vorig jaar 20 procent en Amsterdam heel wat minder.... Het valt allemaal nogal mee, als je het zo bekijkt.
Niels, Besparen doen ze op het onderhouD van het pretpark, met een nieuw soort houT...
Niels Koerts
0
quote:

Asietcii schreef op 9 januari 2019 11:40:


Ik hoop zo dat onderhout een bewuste woordgrap is. :)


Dat was het helaas niet. Ik heb het aangepast.

Met vriendelijke groet,

Niels Koerts
Augustinus
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen reclame te maken, bericht is bij dezen verwijderd.]
Erny
0
Snugger
0
Blijf vooral hopen!.. Waren ze niet nader tot elkaar gekomen stond het evenveel in de plus. Stond nu eenmaal een beweging omhoog klaar, welk vervolgd wordt door éen naar beneden overigens...
Eén aanleiding is er al, de volgende is er éen die het nieuws ook haalt, iets negatiefs, neerwaarts zal hoe dan ook een aanleiding moeten hebben natuurlijk.. Met die aanleidingen zoeken, en vinden, hobbel je achter de richtingen aan, bent dus altijd te laat voor een long, of desgewenst een short, en da's niet echt goed zaken doen..
NrStocks
0
Ik geloof er niet in. Trump haalt straks weer een rare eis uit zijn broekzak en dan beginnen we weer helemaal opnieuw met onderhandelen. We gaan de bear market tegemoet voor hen die deze term niet kennen:
www.aandelen.nu/blog/wat-is-een-bear-...

Ik verwacht namelijk dat Trump in zijn onderhandeling strategie meeneemt dat de Chineze nu opgelucht zijn, dus dan kan hij tegen het einde nog wel iets verder uitknijpen. Dat het dan nog langer duur neemt hij dan voor lief. Kijk naar de Shutdown. Zelfde verhaal.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technologie

Column door: Niels Koerts

Niels Koerts is sinds 2019 junior beleggingsanalist van IEX. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen w...

Meer over Niels Koerts

Recente columns van Niels Koerts

 1. 17:50 Slot: Snel vergeten 4
 2. 07:00 Aedifica: Winst pakken! 1
 3. 20 feb Slotcall: Klein spul in de lift 4

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 617,33 18:05
  -4,79
  -0,77%