Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: Afstraffing!

Slot: Afstraffing!

Het was vandaag niet de meest geschikte dag om met cijfers te komen. De AEX daalt 1,2% en de cijferaars Philips (-8,7%) en Binck (-10,6%) gaan helemaal door het putje.

De dag begon nog met een mooie plus van 0,5%, maar in de loop van de dag zakten we steeds verder weg. Vanaf 14.00 uur werd de versnelling naar beneden ingezet, maar een echt duidelijke oorzaak voor deze min is er niet.

We doen het in Amsterdam de gehele dag slechter dan de overige Europese indices. De DAX (-0,3%) en CAC (-0,6%) blijven iets beter liggen. Zelfs de Italiaanse beurs (-0,5%) weet het hoofd nog enigszins boven water te houden. 

Philips

Deze dag is zeer ongeschikt om met tegenvallende kwartaalcijfers op de proppen te komen. Hier wordt Philips (-8,7%) dus ook voor afgestraft. Het bedrijf publiceerde een omzetgroei van 4% daar waar de markt rekening hield met een stijging van 5%.

Een tweede minpunt was de operationele kasstroom dat daalde naar €265 in het derde kwartaal. Als reden wordt het oplopende werkkapitaal gegeven. Mooi is dat Philips op korte termijn €150 miljoen aan eigen aandelen inkoopt. Zo kan de dalende koers enigszins worden afgeremd.

Binck

Vandaag verspeelt Binck (-10,6%) zijn gehele jaarwinst. De cijfers vielen in een brede lijn tegen, zo daalde het beheerd vermogen met €12 miljoen en nam het aantal transacties af van 2,3 miljoen in Q2 2018 naar 2,2 miljoen in Q3 2018.

Een pluspunt is dat de cost to income ratio verbeterde naar 76%. Kijken we naar de waarderingen, betaalt u nu 10 keer de winst voor een aandeel Binck. Daarnaast bedraagt het dividendrendement 5%. De lage waardering is niet onlogisch, gezien de magere groeivooruitzichten.

Rentes

Van risk-off is er in renteland geen sprake. De Nederlandse tienjaarsrente loopt twee basispunten op en de Italiaanse vergoeding op tienjaars staatspapier daalt met maar liefst 13 basispunten. Kortom, gekke bewegingen allemaal.  

Boskalis

Brede markt

  • De AEX (-1,2%) is de underperformer van de dag. Het is niet anders.
  • De AEX VIX-index (volatiliteit) gaat 3,4% omhoog en noteert 16,9 punten.
  • De beurzen in de VS laten een verdeeld beeld zien. De Dow (-0,6%), en S&P500 (-0,4%) maken een pas op de plaats, terwijl de Nasdaq (+0,7%) een mooie plus op de borden zet.
  • De euro daalt 0,4% en noteert 1,147 ten opzichte van de dollar. 
  • De Nederlandse (0,59%) en Duitse rente (0,46%) stijgen twee basispunten.
  • Olie: WTI (-0,1%) en Brent (-0,0%) konden de winsten van vanochtend niet vasthouden.
  • Goud (-0,5%) gaat mee met het slechte sentiment.

Het Damrak

  • Randstad (+2,5%) komt morgen met cijfers en beleggers nemen alvast positie. Morgenochtend houden we u hiervan uiteraard op de hoogte.
  • Het lijkt erop dat er wat Philips beleggers zijn overgestapt naar Signify (+1,7%) 
  • Galapagos (+0,1%) doet het niet onaardig. Zondag presenteerde het biotechbedrijf op een congres in Chicago gedetailleerde onderzoeksresultaten van het medicijn Filgotinib tegen reuma. 
  • Ineens krijgt ASR (-3,5%) eventjes een paar tikken om de oren. Misschien iemand die heel graag van zijn stukjes af wil, want belangrijk nieuws kunnen we niet vinden.
  • Verzekeraars Aegon (+0,2%) en NN Group (-0,0%) houden goed stand. Lastig te verklaren allemaal.
  • ING (-1,6%) doet goed haar best om onder het tientje te zakken. Martin legt uit of u het aandeel nu moet kopen of toch nog eventjes moet wachten. 
  • Arcadis (+5,2%) is de topper binnen de AMX. Beleggers hebben dus goede hoop dat de cijfers van komende woensdag goed zullen zijn. We gaan het meemaken.
  • Beleggers in vastgoed weten het even niet. Eurocommercial Properties (+2,4%), Vastned (+2,0%) en Wereldhave (+1,4%) doen het uitstekend, terwijl WDP (-0,7%) en Unibail Rodamco (-1,0%) achterblijven.
  • Wessanen (+7,6%) profiteert van een adviesverhoging van ABN Amro. Het aandeel gaat naar kopen van houden en naar €12 van €13,50.
  • Kasbank (-4,3%) wordt op een hoog volume naar een nieuwe low geduwd. Een koers van beneden de €7 hebben we al meer dan vijf jaar niet gezien.
  • Tot slot zijn de aandeelhouders van Ajax (+0,0%) niet echt enthousiast over het bijtekenen van spits Kasper Dolberg. Door het nieuwe contract wordt zijn transferwaarde overigens wel verder opgekrikt. 

Adviezen                                                                    

  • Wessanen: naar kopen van houden en naar €12 van €13,50 - ABN Amro
  • Wessanen: naar €9 van €11,30 en houden - NIBC
  • Air France-KLM: naar €11,10 van €10 - Oddo & Cie

Onderstaand vindt u op IEXONE de koersen van uw favoriete aandelen. 

 

De dag van morgen

 

23 okt Event Consensus
08:00   Randstad Q3-cijfers  
08:00   Renault Q3-cijfers  
08:00   Wereldhave notering €0,63 ex-dividend  
14:00   Harley-Davidson Q3-cijfers  
14:00   McDonald's Q3-cijfers  
14:00   Harley-Davidson Q3-cijfers  
16:00   EU: Consumentenvertrouwen okt -3,2
22:00   Texas Instruments Q3-cijfers

Niels Koerts is beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Belegde boterham 22 oktober 2018 21:56
    Binck

    Vandaag verspeelt Binck (-10,6%) zijn gehele jaarwinst. De cijfers vielen in een brede lijn tegen, zo daalde het beheerd vermogen met €12 miljoen en nam het aantal transacties af van 2,3 miljoen in Q2 2018 naar 2,2 miljoen in Q3 2018.

    Een pluspunt is dat de cost to income ratio verbeterde naar 76%. Kijken we naar de waarderingen, betaalt u nu 10 keer de winst voor een aandeel Philips BINCK!. Daarnaast bedraagt het dividendrendement 5%. De lage waardering is niet onlogisch, gezien de magere groeivooruitzichten.

    Flippen is 20x K/W
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links