Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pharming verrast met omzetcijfers

Pharming verrast met omzetcijfers

Pharming versnelt de omzetgroei, zo blijkt uit de resultaten over 3Q17. Er werd 73% meer omzet geboekt dan vorig kwartaal. 

Het operationeel resultaat liep op van €0,3 mln in 2Q17 naar €8,5 mln. Desondanks schreef Pharming rode cijfers; door hogere marketingkosten en non-cash verschuivingen in derivatenposten kwam het nettoverlies uit op €7,5 mln. 

winkels VS AD
Klik op het plaatje voor een grote versie

   

Deze puur financiële mutaties staan echter los van de operationele gang van zaken en zijn eenmalig van aard. Rekenen we die niet mee dan zou het verlies ombuigen in een nettowinst van €6,4 mln.

Operationele cashflow

De operationele cashflow kwam uit op €10 mln. Dit droeg bij aan een stijging van de kaspositie met ruim 50% naar €38,6 mln.

Verder maakte Pharming recent bekend dat het fase 2 onderzoek van Ruconest voor kinderen positieve resultaten opleverde. Samen met een verwachte goedkeuring voor preventieve toediening van Ruconest 2018 kan dit de toepassingsmogelijkheden vergroten.

Problemen bij Shire

Pharming verwacht dat de stilgevallen productie bij concurrent Shire pas in het vierde kwartaal een bijdrage levert aan de resultaten. Deze rugwind heeft nog niet bijgedragen aan de omzetstijging over Q3.

Het bedrijf verwacht daarom dat de resultaten in Q4 wederom sterk zullen verbeteren ten opzichte van 3Q17. Een inschatting van de omzet is lastig te maken, maar dat het hard gaat is een feit. 

Disclaimer: Paul Weeteling heeft geen positie in bovenvermelde aandelen.

Het advies inzake Pharming is wederom gewijzigd. Lees het nieuwe oordeel van de IEX Beleggersdesk hier 

 


Paul Weeteling is beleggingsanalist bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Paul Weeteling

Paul Weeteling is sinds 1 maart 2020 verbonden aan IEX als onafhankelijk beleggingsanalist. Al vanaf zijn 13e is hij bezig met beleggen en de beurs. Weeteling is met name een langetermijnbelegger met passie voor (bio)technologie, grondstoffen en dividendaandelen. Af en toe handelt hij actief. Weeteling heeft een international...

Meer over Paul Weeteling

Recente artikelen van Paul Weeteling

  1. mrt '23 Amazon versus Alibaba: wie heeft de beste kaarten? 2
  2. mrt '23 ASMI maakt zich op voor nieuwe groeispurt
  3. feb '23 Nvidia: beleggers gaan mee in virtuele wereld

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. dino-afca 27 oktober 2017 13:51
    quote:

    GrandmasterC schreef op 27 oktober 2017 00:09:

    Dat is geen verrassing, ze hebben de omzet in de USA voor heel veel geld teruggekocht van het bedrijf waaraan ze het eerder verkocht hadden, dus die omzet komt er nu weer bij (samen met een enorme schuld).
    Ze hebben de verkooprechten terug gekocht, hierdoor gaat alle winst naar pharming. En Pharming heeft nu zelf invloed op hoe het medicijn in de markt gezet wordt, hiervoor is een hele verkooporganisatie opgezet. De vruchten hiervan zijn nu al te zien, maar in Q4 gaan deze echt geplukt worden. En dan is er nog de extra verkoop door producten en leverings problemen bij Pharming's grote concurrent Shire.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links