Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Stijg dan toch

Schaart de AEX zich in de komende dagen in het rijtje Dow Jones, S&P 500, Eurostoxx 50, DAX 30 en CAC 40? Deze indices laten al enkele dagen een aanscherping van het record voor 2006 zien, maar de Amsterdamse nog niet.

Voor de AEX lag gisteren het dieptepunt weer op eerste steunzone rond 487 - 486 en opnieuw bleek de veerkracht van dit niveau. Deze week moet de index volgens mij in staat zijn om het voorlopige record van 2006 te breken.

Het technische beeld en dan met name de trendmatigheid die ik aan de grafiek aflees, is onveranderd aanleiding voor mij om te veronderstellen dat de AEX deze week een poging onderneemt om de huidige, hoogste koers verder aan te scherpen.

Boven 494 staan nog twee niveaus op mijn technische verlanglijstje voor de hoofdgraadmeter, te weten 498 en 512.

Eurostoxx 50: 4035
Voor de Eurostoxx 50 kan ik naadloos teruggijpen op mijn tekst van gisteren. De index blijft fluctueren boven de meest steile trendlijn en zette opnieuw het record 2006 scherper. Mijn eerste richtpunt op 4035 komt langzaam dichterbij en zolang de trend intact blijft, richt ik mij op hogere zones. Ofwel, bij uitname van 4035 wordt het richtpunt 4119.

Wolters Kluwer: 21,40 en 22,75 euro
Het technische beeld voor Wolters Kluwer begint weer interessant te worden. Het aandeel fluctueert al sinds de bodem van juli in een opwaartse trend, maar in de afgelopen weken consolideerde de koers net onder de toppen van 2006. Sinds enkele dagen doet het fonds een serieuze poging om deze fase achter zich te laten.

Dit impliceert dat Wolters Kluwer in de komende periode de oorspronkelijke beweging weer oppakt. Uiteraard verlies ik de zone van de twee toppen rond 21,40 euro niet uit het oog. Gezien het huidige koerspatroon denk ik alleen dat het aandeel in de komende dagen kan afrekenen met deze horizontale barrière

. Het meest waarschijnlijke scenario is een doorbraak van 21,40 euro en dit is voor mij weer aanleiding om een verdere stijging naar 22,75 euro te veronderstellen. In de komende periode zijn deze twee prijzen daarom mijn richtpunten voor Wolters Kluwer.


Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert Jan Nikken is technisch analist bij Fortis Bank Global Markets. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Nikken mag niet handelen in de aandelen waarover hij schrijft. Fortis Bank en Nikken handelen en beleggen in verschillende financiële producten. Posities kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom, klik hier.

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Geert-Jan Nikken

Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. Samen met zijn collega Gökhan Erem, met wie hij jaren een onafscheidelijk duo vormde, maakte hij de overstap naar Generale Bank om...

Meer over Geert-Jan Nikken

Recente artikelen van Geert-Jan Nikken

  1. apr '07 TA: Adieu 168
  2. mrt '07 TA: Kou in de lucht 280
  3. mrt '07 TA: Verrassing 271

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links