Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hollandse Aandelenavond 2022: Corné van Zeijl

Hollandse Aandelenavond 2022: Corné van Zeijl

Binnenkort is het weer zover: dan organiseert IEX samen met BNP Paribas de jaarlijkse Hollandse Aandelenavond. Vijf beursexperts noemen elk drie Hollandse aandelen die zij kansrijk achten de komende tijd – en één aandeel dat wellicht het shorten waard is.

U kunt hierbij zijn! Dit evenement is online te volgen via een livestream, er zijn geen kosten aan verbonden. U ontvangt ruim vooraf instructies over hoe u de uitzending kunt volgen.

Klik hier om u aan te melden

Als opwarmertje voor deze avond kunt u kennismaken met de experts. Vandaag is het de beurt aan beursanalist Corné van Zeijl. Lees ook de introductie en terugblik van Nico Bakker, Jim Tehupuring en Royce Tostrams.Het is een leuk begin van het jaar geweest. Ik hoor u denken, ik vond er niets leuks aan. Maar ik ben dan ook een saaie belegger.

Afgelopen jaren was het de beurs voor de spektakelbeleggers, Meme-aandelen, Big Tech, small Tech, verliesgevende tech en wat crypto’s. Dat is nu even over. Er is onder dit soort beleggers niet veel van het eerdere enthousiasme over.

Een opvallende uitzondering vormen de ARK-beleggers. U kent het wel, van de fameuze manager Cathie Wood. Ondanks een dramatische performance van het fonds ziet zij nog steeds enorme instroom. Sterker nog: het aantal uitstaande aandelen staat op een nieuw record.

Dat is vreemd. Normaal gesproken zien we dat beleggers teleurgesteld afscheid nemen van een fonds als de koersontwikkeling een beetje tegenzit. Dit keer niet. Beleggers blijven het ARK-fonds kopen.

Zouden ze geleerd hebben van het verleden dat je heb beste kunt kopen als de koersen laag zijn? Of zit de buy-the-dip-mentaliteit er zo ingebakken dat ze ermee door blijven gaan?

Ik heb recent De crash van 1929 van J.K. Galbraith herlezen. In al die jaren lijken beleggers hetzelfde te reageren. In iedere hype worden ze meezogen door hebzucht. Dat is dit keer niet anders geweest. Veel kortetermijn-sentimentsindicatoren wijzen er op dat we dicht bij de bodem zijn. Maar deze ARK-indicator dus nog niet.

De beste aandelen voor de rest van het jaar

De enige sectoren die in de plus staan zijn voeding, energie en nutsbedrijven. Simpelweg alles wat een mens echt nodig heeft. Energie-aandelen zijn dit jaar zelfs met 45% gestegen. Maar waar u in had moeten beleggen is makkelijk te zien. De vraag wat de beste aandelen voor de rest van het jaar zullen zijn, is een stuk moeilijker.

Wat zijn de waarderingen en wat is de potentie voor de winst? Dat is eigenlijk altijd de beste benadering. Welke mijn keuzes voor de komende periode zijn, dat hoort u op de Hollandse Aandelenavond 2022.

Want ik mag daar nog een keer terugkomen. Ik lijk Heintje Davids wel. Voor wie haar niet kent: dat was een soort Johan Derksen, maar dan een die zong. En een die haar afscheid ook al tien keer had aangekondigd.

Voor mij blijft het bij deze ene keer. Maar ja, dat zei Heintje Davids ook.


Meld u hier aan voor dit webinar

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 01 jul IEX beleggingsonderzoek: ASML torenhoog favoriet bij Nederlandse belegger 6
  2. 30 jun Een op de drie denkt dat bitcoin dit jaar tot $50.000 kan stijgen 15
  3. 29 jun Goed risicomanagement voor meer rendement

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links