Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AMC alweer +18%, maar u krijgt wel GRATIS popcorn!

AMC alweer +18%, maar u krijgt wel GRATIS popcorn!

Bioscoopketen is bezig een gloednieuw hoofdstuk corporate communicatons te schrijven. Hoe paaien wij al die Robinhood-, Reddit- en Wallstreetbetsbeleggers (om nog een paar keer geld uit ze te halen), lijken ze daar hardop te denken?

Hier is de grafiek: een enorme koersspike op enorme verwatering. Ik moet er nog even aan wennen dat zoiets gebeurt, u ook?


Tipje nog voor AMC, de volgende stap is het lanceren van een eigen (meme-)coin: wat dacht u van popcoin? Want we hebben op de beurs te maken met een nieuwe categorie spelers (ik weiger het beleggers te noemen). Vraag is of en in hoeverre dit een blijvertje is, maar daar is nu nog niks zinnig over te zeggen.

Het kan ook nog dat Mr. Market hier op wrede wijze definitief een einde aan maakt. Helemaal definitief zal het nooit worden, want iedere keer weer gaat iedere nieuwe generatie weer leergeld betalen voor haar eigen greed.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 2 juni 2021 15:28
    (ik weiger het beleggers te noemen).

    Arend- Jan,
    Afgelopen ruim half jaar mij echt verdiept in de bitcoin-wereld. Artikelen en boeken gelezen en vooral de media gevolgd wat er allemaal op de markten speelt. In contact met diverse "echte " bitcoin-beleggers: Maar zij gaven mij nu juist sterk de indruk dat ze meer aan het puur gokken waren, dan aan een investering waarover nagedacht is, op welke wijze die investering zou kunnen gaan renderen. Dat stuk bleef altijd heel zwak, maar niet het enthousiasme voor de bitcoin-ontwikkelingen.

    Totdat...met pinksteren, net een half uur voor het songfestival in Rotterdam twee wallets gekraakt werden en de daarop aanwizige bitcoins verdwenen..... Uiteraard voor eeuwig, want de kans dat men ze terug zal zien is even groot als dat ik 220 jaar oud wordt.

    En dan, Arend- Jan..... dan zwijg ik verder maar........ Jongelui moeten soms harde, heel harde lessen leren, zoals wij ruim 40 jaar geleden bij het faillisement van Rijn-schelde Verolme.... ( mmwops= making money while other people slleep....)

    Voorlopig zwijg ik dus maar en zal over een half jaar voorzichtig het gesprek aangaan of..... de gokkers ( in mijn ogen) nu ook iets geleerd hebben.

    Groet, Peter

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links