Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

TA: Nieuwe impulsen nodig

TA: Nieuwe impulsen nodig

Het cijferseizoen is in volle gang, maar de Amsterdamse beurs lijkt niet vooruit te branden. De eerste twee dagen van april veerde de beurs nog goed op, maar sindsdien is de AEX-index per saldo niet meer ver van haar plaats gekomen. Het is dan ook wachten op nieuwe impulsen die de beurs een extra zetje kunnen geven.

In Europa liggen momenteel vooral de Belgische en de Franse beurs er technisch goed bij. De Duitse beurs blijft, net als de AEX-index, wat achter. Ik bekijk de technische plaatjes van de verschillende beurzen.

AEX-index

De Nederlande beurs maakt al een aantal weken pas op de plaats. Na de opleving van eind maart en begin april is de koers nauwelijks nog iets opgeschoten. Deze consolidatiefase vindt plaats binnen de stijgende trend die eind vorig jaar werd ingezet.

Hogere toppen en bodems wijzen nog op aanhoudende vraag. Zolang de huidige aarzeling boven de top van februari plaatsvindt, blijft het sterke technische plaatje intact en mogen op termijn hogere koersen worden verwacht. Een doorbraak boven de laatste top is nodig om ruimte vrij te maken voor een stijging richting koersdoel 728 punten.

Bel 20-index

De Belgishe beurs heeft minder last van aarzelende beleggers en zet de opmars overtuigend voort. De Bel 20-index lijkt hiermee een inhaalrace te zijn gestart, aangezien de beurs op langere termijn wat mindere prestaties heeft laten zien.

Rond 4200 punten komt de Bel 20 een belangrijke langetermijnweerstand tegen. De beurs is de afgelopen jaren meerdere keren op dit niveau afgeketst, en ook nu weer is dat een scenario om rekening mee te houden. Vanaf het huidige koersniveau heeft de index nog ruim 3% opwaarts potentieel richting dit koersdoel.

CAC 40-index

De Franse beurs beweegt in een mooie stijgende trend. Na de consolidatiefase van eind 2020 is de beurs vanaf begin februari sterk opgelopen. De bodems worden telkens boven de voorliggende koerstoppen gevormd, wat duidt op koopkrachtige vraag.

De stijgende trend heeft een koersdoel van 6.944,77 punten. Hier ligt het all-time high uit 2000. Als de Franse beurs het huidige stijgingstempo weet voort te zetten, zal de Franse beurs, net als de AEX-index, binnenkort nieuwe hoogtepunten op het bord kunnen zetten.

DAX-index

De DAX-index heeft even gas teruggenomen. De afgelopen weken is de koers per saldo niet ver van zijn plaats gekomen, wat heeft geleid tot een consolidatiefase binnen de stijgende trend. De index stabiliseert momenteel aan de onderkant van de sterke opgaande fase en boven het 25-daags gemiddelde. Om de trend intact te laten, dient de index wel binnen enkele dagen weer op te veren.

Het langetermijnkoersdoel voor de Duitse beurs ligt op 16.500 punten. Dit is een berekend koersdoel. Eerste steun ligt op de recente koersbodem rond 15.071,78.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 19 okt FOMO overheerst bij bitcoin en ether 12
 2. 15 okt Crypto TA update: LINK staat klaar voor nieuwe opmars 3
 3. 14 okt Autosector leeft op 105

Reacties

206 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 ttroo 29 april 2021 08:38
  Inflation is transitory. Maar de realiteit is anders. Brent deed ooit negatief. Nu $66. Zinc op $2.800. Koper op $9.000. Voedsel prijzen op duidelijk hogere prijzen. Vracht vervoer duidelijk hoger. Huizen prijzen die 5% of meer per jaar stijgen. Lonen die over het algmeen maar 1 a 2% per jaar stijgen. Kortom de volk squeeze wordt groter en groter, maar leidt niet tot opstanden.

  U heeft weinig gespookt tijdens mijn slaap. Nasdaq future heeft u slechts 40 punten hoger gebracht. Dax future doet niet veel op 15.3K. Ze moeten echt hoger. Nasdaq future is niet geheel een verrassing, het lichte groen, de middel lange termijn parameter is behoorlijk vol, behoorlijk veel vol. Het kan altijd voller, maar het wordt lastiger en lastiger. Ik zag zelfs dat Alphabet in ieder geval niet het sprong tempo kon vasthouden. En die hadden zeer prima cijfers. Apple. kunnen ze hun nabeurs sprong vasthouden? Het wordt ook lastig voor Apple.

  Eerst de ontwikkelingen afwachten van de Europese futures. Eerst nog wat hoger richting de 09.00 uur opening en dan? Zakken ze terug of kunnen ze doorzetten. De trend is weer terug zakken. Trendlijnen komen zo steeds meer onder druk te staan. Nieuwe impulsen zijn hard nodig om de overgebleven positieve trendlijnen te ondersteunen. De middel lange parameter daar blijft druk naar beneden vandaan komen.

  Gisteren sprak Powerless. Want het was gewoon een praatje. Die geen gaatjes meer vullen. Powerless kan alleen maar de Printer Online houden. Gisteren kon Powerless de 10 jarige USA yield nog drukken, maar vandaag doen ze al weer een bijna 1.64. Kortom Powerless is binnen 24 uur weer terug bij af. Hij heeft een geweldige consolidatie dag gegeven aan de eigen 10 jarige yield.

  Over 10 jarige yield gesproken. Braziliaanse yield is lekker aan het rusten om vervolgen van 9 naar een 10 te gaan. Duitse yields doen uitbraak pogingen. Maar dat doen ze hoog op de grafiek. Afwachten of ze kunnen uitbreken. Meest trikkie vind ik Ukkie hun yield. Die doet 0.8 en de rode lijn is daar 0.9. Dat zou de eerste rode lijn doorbraak zijn van een Western Debt World Country. Het is weliswaar niet de top, Amerika, Europa of Japan, maar Ukkie zou een overwinning zijn voor de hogere yield najagers.

  Op weg naar de Europese beursopeningen.
 2. Tipje van sluier 29 april 2021 08:54
  En weer een groene fruts, man man man, wat een naaaariij beurs. elke dag bij opening groen.2.5 week al op zelfde stand, slechtste maand in 1 jaar.
  Allemaal naairj om de shorts mooi extra reset down te geven dat die eerder uit markt gerikt kan worden. Zo zo zo oneerlijk.

  allemaal berekend al van te voren, zoveel dagen niks te doen, resetten dan nu mooi dik up dus, gam gam.
 3. forum rang 6 mollowitz 29 april 2021 09:01
  quote:

  Tipje van sluier schreef op 29 april 2021 08:54:


  En weer een groene fruts, man man man, wat een naaaariij beurs. elke dag bij opening groen.2.5 week al op zelfde stand, slechtste maand in 1 jaar.
  Allemaal naairj om de shorts mooi extra reset down te geven dat die eerder uit markt gerikt kan worden. Zo zo zo oneerlijk.

  allemaal berekend al van te voren, zoveel dagen niks te doen, resetten dan nu mooi dik up dus, gam gam.


  Mooi he ? Goed voor het pensioen van de hardwerkende burger; leraar, agent, verpleger, bouwvakker etc etc. Ik ben ook blij met deze 'naairj'
 4. forum rang 6 mollowitz 29 april 2021 09:20
  quote:

  fred optie schreef op 29 april 2021 09:14:


  Welk fonds is er ex div gegaan?? Het spel.is op de wagen . Hij doet vreselijk veel moeite om het hoger te zetten. Ff eerste uur afwachten masr. Dan verder.


  Van 09:00 tot 09:30 zijn de MarketMakers hun delta's aan het aanpassen, heb ik van jou geleerd.
 5. forum rang 5 Doptieman 29 april 2021 09:38
  Zo ineens vallen de kopers weer over elkaar heen . Eindelijk weer een dagje dat de boel weer eens wat opgepompt wordt.

  Heb mijn AX5 en AX1 indexcalls die ze goed leeg hadden laten lopen vandaag super kunnen verkopen.
  en nog een paar achter de hand want 722 kan ook zo maar als ze klaar zijn met
  Leeg Laten Lopen!! Ciaoh.
206 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links