Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Invesco: belegging goed doorlichten

Het selecteren van veilige beleggingen is een complex gebeuren en vraagt om grondige, gedetailleerde analyses. In de Monthly Summary voor oktober gaat Luke Stellini, European Product Director bij Invesco Perpetual, in op de noodzaak een nieuw licht te werpen op wat een veilige belegging precies inhoudt binnen de huidige marktomstandigheden. Want veiligheid is geen vaste waarde, laten de recente dalingen van de Zwitserse franc en grondstoffen zien. “Als de menigte groeit, stijgt het risico,” aldus Stellini. De waarderingen en risicopremies stijgen, waardoor het risico op verlies stijgt. 

De Europese aandelenexperts van Invesco gebruiken de waardering als belangrijke factor om te beslissen welke beleggingen vruchtbaar zijn. Ze kijken daarbij voorbij de ‘defensieve’ en ‘cyclische’ labels, in een omgeving die waarschijnlijk wordt gekarakteriseerd door een verlengde periode van trage groei en deleveraging. “Op dezelfde manier waarop aantrekkelijke waarderingen meer dan kunnen compenseren voor het cyclische risico, kunnen onaantrekkelijke waarderingen afbreuk doen aan de verdiensten van defensieve bedrijven bij een lage groei,” zegt Stellini.

Het relatief defensieve karakter van voedingsproducenten en hun blootstelling aan de groeiende opkomende markten, zorgt bijvoorbeeld dat velen in deze bedrijven investeren. Daardoor benadert de koers-winstverhouding recordhoogten. Deze hoge waardering verhoogt het risico op een grote correctie als de consensus wordt bedreigd, ten opzichte van minder hoog gewaardeerde sectoren. 

Aan de andere krant bieden aantrekkelijker gewaardeerde sectoren wellicht betere groeivooruitzichten, ook al is hun karakter meer cyclisch. Binnen de financiële wereld ontstaan mogelijk kansen door het gebrek aan differentiatie in de markt. Een voorbeeld daarvan is de verzekeringssector. Het team kijkt daarnaast naar banken met voldoende kapitaal. In andere sectoren zijn bedrijven aantrekkelijk die worden verhandeld op waarden dichtbij het dieptepunt van 2008, maar zich in de tussentijd hebben getransformeerd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 03 jun Must read: Vraagtekens bij aankomende renteverlaging ECB
  2. 31 mei Must read: 8% rente of meer, da's veel
  3. 30 mei Must read: Voor waarde-aandelen moet je in Europa zijn

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links