Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Financiële prikkel is niet bepalend

Voor werkgevers in de financiële sector is de sollicitatieprocedure het moment om indruk te maken op sollicitanten. Dat blijkt uit onderzoek van eFinancialCareers, een online vacatureplatform voor hooggekwalificeerde financiële professionals. Bij een slechte eerste indruk van een bedrijf staakt zes van de tien sollicitanten zijn of haar sollicitatie.

Waar in de jaren negentig de beste kandidaten nog gelokt werden met materiële beloningen moeten bedrijven nu andere middelen inzetten want dit blijkt werknemers op lange termijn niet te motiveren. Anno 2011 is het volgens eFC makkelijker om kandidaten te bereiken, maar om ze te motiveren is een heel ander verhaal. “De nieuwe generatie hecht meer waarde aan een goede werksfeer dan aan een fikse beloning, “ zegt James Bennet, Managing Director bij eFinancialCareers EMEA.

Het online vacatureplatform constateert dat het werven van geschikte werknemers inmiddels is uitgegroeid tot een vorm van marketing. Bedrijven adverteren tegenwoordig niet meer alleen met een vacature, maar met een volledige loopbaan en ontplooiingsmogelijkheden, stelt eFC. Sollicitanten hebben ook hoge verwachtingen van hun nieuwe werkgever en moeten zich aangetrokken voelen tot het bedrijf waar zij solliciteren. Het imago van het bedrijf speelt hierin een doorslaggevende rol.

Vooral de financiële sector heeft behoefte aan een hernieuwd verband tussen de kwaliteit van het werk en de hoogte van de extra beloning. Hier is volgens eFC wel een andere manier van beoordelen voor nodig, eentje die niet simpelweg gekoppeld is aan cijfers. Dit vergt wel extra leiderschapskwaliteiten van het management en daar is nog ruimte voor verbetering.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Sell in May?
  2. 02 mei Must read: China onbetwist koploper in elektrische auto's
  3. 01 mei Must read: Helft groene fondsen blijkt niet groen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links