Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ongewijzigd neerwaarts

Het is vandaag een latertje, maar ik kon het niet laten om een column de deur uit te doen. Het is om twee redenen een korte bijdrage geworden. Het beeld in valutaland en het daarbij behorende scenario staat er bijna hetzelfde voor als gisteren. Daarnaast zijn wij druk met de eigen site. Er zijn nieuwe ontwikkelingen op til, dus dat eist even de aandacht.

Bij nieuwe ontwikkelingen vanaf maandag denk ik dat het een stuk spannender wordt en dan gaan we navenant in op de situatie omtrent de euro en andere grote valuta.

Eurodollar
In deze column een update met betrekking tot de ontwikkelingen van ons favoriete valutapaar eurodollar. Het kan niet missen, want daar is elke dag wel iets te beleven. Al is het door een time frame te verleggen, hetgeen bij dit valutapaar uitstekend werkbaar is.

Klik op de grafiek voor een grote versie

De RSI is na het botsen van koersen tegen de bovenzijde van de beschreven uptrend op uurbasis een aantal keer niet meer overbought geworden. Dit is niet goed voor een stijgende beweging. Zie hier de gevolgen van een situatie die niet meer OB weet te bereiken.

Langzamerhand is het momentum aan het wegebben, en zijn koersen zijwaarts uit de meest recente impulsbeweging gelopen. Nu is het meer en meer de vraag of de lows van deze min of meer zijwaartse beweging het gaan houden. Ik denk van niet en ben de mening toegedaan dat we op weg zijn op deze meest recente stijging te corrigeren.

Ideaal beeld
Het ideale beeld zou zijn dat we de lows slechten en steun gaan zoeken op de 1,4225. Daar bevindt zich namelijk de voormalige weerstand die als steun kan fungeren tezamen met enkele Fibonacci retracement niveaus. De steilste beweging kent daar haar 50% retracement, terwijl de meest uitgerekte beweging, dus van low naar high in de recentste push, daar haar 38,2% retracement kent.

Mijn scenario is dus ongewijzigd neerwaarts vanuit een correctief oogpunt, om op lagere niveaus vlak boven de 1,42 nieuwe longs op te bouwen. Het stappenplan ontvouwt zich naar een blauwdruk en met deze gedachten wens ik u alvast een prettig weekend.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. dreamtrader 16 april 2011 16:19
    het is niet eens zo`n gek idee van erem en zeer waarschijnlijk dat de euro/yen
    euro/pond
    euro/dollar
    corrigeren.

    maar niet teveel elk jaar loopt de olie op en de euro wat wordt dit voor jaar met allerlei factoren die meetelen.
    voor die euro zou je zeggen er zit zeker nog wat in het vat. america geeft eerst een mooi beeld van bezuinigingen maar halen ze dit wel.
    de euro kan wel terug naar de 1,42 laag short gaan is misschien riskant maar maandag zal de euro al een stap verder kunnen duikelen de aex sluit ook niet boven de 363.
    voor het moment de volgende week denk ik net als erem en mede dankzij erem z`n visie.dat die nog lager kan.
    de euro/yen vind ik ook een mooie maar de hefboom vind ik aan de lage kant.
    als alles toch anders loopt dan zij dat zo.
    eigenlijk is die euro al naar beneden gegaan 1,434 hebben we gezien intraydag vorige week top was iets van 1,452.
    vrijdag was er nog veel slecht nieuws uit europa enkelt duitsland was goed.china ook de correctie zal denk tijdelijk zijn.
    voor de gokkkers is er nog ruimt om short te gaan voor de koopjes jager wachten volgende week.
    voor mij zou 1,43 al een instap zijn 1,40 turbo long iets in die trend.zakt die wat verder bijkopen.
    het enigste waar je zowat nog wat mee kan verdienen lijkt mij de euro/dollar kopen 1,42 sell 1,48 of de euro/yen
    we gaan het zien fijn weekend nog verder erem.
    ik wacht je update weer af.

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links