Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING: meer vastgoed in portefeuille

ING Real Estate Investment Management vindt dat vastgoed een zwaardere weging verdient in de asset allocatie. Dat schrijven de onderzoekers van ING REIM in een rapport. Niet beursgenoteerde vastgoedfondsen hebben het gedurende de recente financiële crisis beter gedaan dan elke andere grote asset class, met uitzondering van staatsobligaties, stellen de onderzoekers. Het rapport concludeert ook dat beleggers de boot nog niet hebben gemist en dat zij attractieve rendementen kunnen behalen, een jaar nadat de markt een bodem heeft bereikt.

Timothy Bellman, Global Head of Research & Strategy van ING REIM: "Ons onderzoek laat zien dat een hoger aandeel van lowly geared (gefinancierd met weinig vreemd vermogen) niet-beursgenoteerd vastgoed in portfolio’s van institutionele beleggers zou hebben gezorgd voor betere resultaten bij langetermijnbeleggers. Dit omdat er een betere spreiding zou zijn geweest gedurende de crisis. Ook ontdekten wij dat steen een betere geografische spreiding kan bewerkstelligen dan andere assets - wat zorgt voor een significante verlaging van de votaliteit van de overall investeringen."

Optimale allocatie
De onderzoekers van ING REIM stellen dat uit cijfers van de OESO blijkt dat vastgoed in zijn geheel slechts 2,2% van de totale portefeuille bedraagt van pensioenfondsen. De optimale allocatie is volgens ING hoger, mogelijk rond de 15%. De globale financiële- en economische crisis heeft alle markten en sectoren geraakt. Maar sommige harder dan anderen. Het is haast onmogelijk om ongeschonden uit zo’n crisis tevoorschijn te komen maar een brede gediversifieerde multi-asset portfolio zou een schokbreker moeten zijn voor beleggers.

ING REIM ziet dat het luik om te in stappen nog altijd open is. Timothy Bellman denkt dat de combinatie van onzekerheid over de kracht van het economisch herstel en een vlucht naar kwaliteit binnen het vastgoed op dit moment interessante kansen biedt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 09:45 Must read: Dit zijn de plannen van de nieuwe regering
  2. 15 mei Must read: Powell heeft geduld
  3. 14 mei Must read: Elektrisch rijden wordt dit jaar écht betaalbaar

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links