Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sensex, hot or not?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 december 2010 13:48
    Al vast een vraagje om misschien te beantwoorden in het volgende BRIC artikel. Waarom wordt Rusland in 1 adem genoemd met Brazilie, China en India? Rusland is veel kleiner in inwonersaantal, is demografisch gezien ook nog niet vergelijkbaar met een vergrijzende populatie. Verder is de economie van Rusland vooral afhankelijk van de uitvoer van grondstoffen en zie ik daar nu geen enorme consumentenmarkt ontstaan.
  2. [verwijderd] 10 december 2010 14:07
    Voor wat voor een termijn denk je dat we de vinger aan de pols dienen te houden om te kijken of de meest recente low gepasserd wordt? Dienen we hier aan dagen, weken of maanden te denken?

    Zelf houd ik altijd de maandelijkse sluitingskoers bij van de SENSEX om een idee van de trend te krijgen (heb voor de belangstellenden een grafiek voor de laatste 13 jaar toegevoegd). Op dit moment ga ik er nog steeds van uit dat we met een correctie te maken hebben om terug te komen bij de "moving-average" en dat de opwaardse lange termijn trend nog blijft doorduren. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat het over een paar maanden duidelijk wordt dat dit niet het geval is. Tot dan blijf ik m'n India fondsen gewoon aanhouden.
  3. [verwijderd] 10 december 2010 15:11
    Beste Trendinvesting, ik ga even buiten mn boekje van technische analyse, maar wat naar mijn idee het geval is, is dat de verschillende landen door Goldman gezien worden als bepalend op verschillende gebieden. Ik denk ook dat Rusland zn steentje bijdraagt op het gebied van grondstoffen, en dat ze daarom bepalend zijn voor de ontwikkeling van de wereldeconomie. Ik weet niet of Rusland erbij zit omwille van de bijdrage die de Russische consumenten zouden moeten doen. Dat verhaal van dat die low gevaar loopt, is echt korte termijn, deze maand zal nog duidelijk worden of ie het gaat houden. In het geval van een iets langere periode zou ik nog steeds deze low intact willen zien omdat anders de langere trend ook in gevaar komt. Ik spreek niet graag van extreme markten, dus ik ga hier ook niet roepen dat er een crash aan zit te komen, maar zie de bijdrage van vandaag over de Shanghai composite, er kan ook een behoorlijke tijd van zijwaartse koersen ontstaan. Mijn idee is dat als die bewuste low eruit gaat dat dan het stijgingspotentieel voorlopig ten einde is. Dus zie ik geen reden om dan nog long te zitten. Wellicht iets later in 2011 wel weer, maar dan wel op lagere koersen. Dank voor uw reactie en ik heb voor straks een 3e bric verhaal gepost.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links