Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Eerst uit het rood

De afgelopen dagen is de AEX-index min of meer volgens verwachting gestegen van de onderkant van een dalend trendkanaal naar de bovenkant. Hier hield de opmars dan ook direct op.

De AEX-index bevindt zich echter ook nog steeds aan de onderkant van een breder trendkanaal (het grijze) dat momenteel een zijwaarts verloop heeft. De verwachting is dan ook dat de index een poging zal doen om de bovenkant van deze zone te benaderen.

Dit is geen proces van enkele dagen maar eerder van weken. Zeer klinisch wordt dit koersverloop weergegeven door de opwaartse pijl.

Vervolgens zal dan blijken wat de markt voor ons in petto heeft. Een lagere, gelijke of hogere top? Momenteel zit ik op het pad van de lagere top, maar voordat dit vraagstuk actueel wordt dient de markt uiteraard op de korte termijn een draai te maken.

Eerste punt van orde is derhalve de uitbraak uit de rode zone. De markt kan daarbij ‘prima’ nog een stapje terug doen de komende paar dagen. Van belang is dat het oude bodemniveau niet wordt doorbroken. Dit zou namelijk een eind maken aan het geschetste scenario.

 


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. mlg123 2 juni 2010 14:40

    BERLIJN (Dow Jones)--Het Duitse verbod op naked short selling was bedoeld om vaart te zetten achter vergelijkbare maatregelen op Europees niveau, zegt de Duitse minister van financien Wolfgang Schaeuble woensdag.
    Met de verwachting dat de Europese Commissie in oktober plannen tegen short selling zou introduceren, besloot Duitsland de maatregel vast in te voeren. "Een stap om een Europese aanpak te versnellen", aldus Schaeuble.
    Het verbod is noodzakelijk en zorgt voor de gewenste uitkomsten, zei hij. Duitsland steunt daarnaast een Frans initiatief om de invloed van bestaande kredietbeoordelaars te verzwakken, meldde Schaeuble verder.
    Het Duitse kabinet stemde eerder op woensdag in met een wet die naked shortselling verbiedt in alle aandelen en euro-derivaten die niet bedoeld zijn voor het afschermen van valutarisico's.
    De regering wil een versnelde wetgevingsprocedure, waarbij het hogerhuis op 9 juli over de kwestie debatteert, aldus de bewindsman.
    Het kabinet zwakte eerdere plannen evenwel licht af. De ban op derivaten is nu een optie die de regering in kan stellen per decreet wanneer de situatie erom vraagt, zo staat in het uiteindelijke voorstel dat werd ingezien door Dow Jones. De overheid wilde eerst een algeheel verbod op alle euro-derivaten.
    Het wetsvoorstel breidt een eerder Duits verbod op naked shortselling van aandelen van tien toonaangevende Duitse financiele instellingen en credit default swaps op staatsobligaties uit de eurozone uit.
    Schaeuble herhaalde ook dat Duitsland zal aandringen op een internationale belasting op financiele transacties. Als die niet wereldwijd zal worden doorgevoerd, zal Duitsland lobbyen voor een Europese oplossing.
    Door Andrea Thomas en Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; ben.zwirs@dowjones.com
    (END) Dow Jones Newswires
    June 02, 2010 08:31 ET (12:31 GMT)
    © 2010 Dow Jones & Company, Inc.

    eur/usd op 1.219 - 0.42%
  2. Van der Stadt 2 juni 2010 19:37
    Analyses altijd leuk, kun je oneindig over discussiëren.

    Vandaag was weer een uitstekend staaltje regie waarmee met uw 720 miljard de markt omhoog wordt gezet.

    Echt bizar. Na vandaag zou niemand meer moeten speculeren op stijgingen en dalingen van indices.

    U bent een speelbal van de Merkels in Europa die ook nog eens uw belastinggeld daarvoor gebruiken. En u zult altijd,one way or another, de verliezer zijn.

    www.crisiscoach.nl
  3. mlg123 2 juni 2010 21:53
    ja ik was al aan het kijken. Zat er wel in dat die door zou stijgen. Gefundeerde stijging in de ochtend handel. Zegt natuurlijk nog niks over de sluiting maar die ziet er nu wel goed uit met een plus van 1.7% Is inmiddels wel weer iets minder dan net maar wie weet komt er nog een eindsprintje van paar tiende procenten.

    Morgen verwacht ik hogere opening van half tot 1 procent of azie moet gek doen!

    succes met cashen morgen even mooi moment zoeken anders de volgende nacht ook maar door trekken als de 10260 er aan gaat morgen op de dow. Aex lijkt de weerstand 324 duidelijk te doorbreken. Op naar de 337.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links