Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Biljet van 1 miljoen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Corné van Zeijl

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Daarnaast is hij beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Van Zeijl begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder bij Robeco. Tussen 1994 en 2003 was ...

Meer over Corné van Zeijl

Recente artikelen van Corné van Zeijl

  1. dec '13 2014: Nieuwe eurocrisis? 8
  2. okt '12 Tabée Van Zeijl 51
  3. sep '12 Héle mooie grafieken 1

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 december 2009 11:05
    Ach Corne is wereldkampioen theorie verkondigen en volgens mij de praktijk vooral stevig mijden. Heb de man nu een paar maanden gevolgd. Hij is erg goed in het weer van de laatste 10 jaar 'voorspellen'. Vooral denkend in grafiekjes. Zijn kale hoofd, snorretje en nette pakje dragen bij aan zijn persoonlijke merkbeleving - imago, maar helaas ontbeert het volledig aan effectieve richtinggevende inhoud. Voor dat laatste koop je echter iets...
  2. [verwijderd] 8 december 2009 11:43

    Corne: ¨Dat bleek dus een misrekening waar Bernanke gelukkig onderzoek naar heeft gedaan.¨

    Alsjeblieft....... dat is het enige waar Bubblenanke zich nog steeds op voor staat: dat hij een proefschrift geschreven heeft over de jaren ´30. Hij heeft daar weliswaar onderzoek naar gedaan, maar hij heeft er helaas weinig van geleerd. Zijn economisch model klopt niet!
    Kijk eens naar:

    www.youtube.com/watch?v=HQ79Pt2GNJo&h...

    Plus, uit de gepubliceerde verslagen van de FOMC blijkt dat Bubblenanke 1 van de grote voorstanders was easy money (n.b. 36 maanden lang! tussen de Nasdaq bubble en de huizenbubble) (hij was toen al wel lid, maar nog geen voorzitter).

    Lees ook eens de aanklacht tegen de illegale praktijken van deze man, geschreven door iemand die wel de 8000 banken van de VS in de gaten houdt (en google eens op de naam van de auteur: Chris Whalen)
    us1.institutionalriskanalytics.com/pu...

    Corne: ¨Het verlagen van de rente en opkopen van obligaties (quantitative easing) is natuurlijk het leukste stuk van het proces. Iedereen is blij en er is weinig kritiek.¨

    Pardon?! Waar was je het afgelopen jaar? Er was meteen al een heleboel kritiek! Het probleem is niet zozeer het homeopatische: het probleem van te lang te lage rente proberen te verhelpen met te lang te lage rente.

    HET probleem is dat Bubblenanke (EN BoE en ECB en BoJ) qualitative easing heeft toegepast: elektronisch geld gedrukt en dat verruild voor ´Mortgage Backed Securities´ ($ 1200 miljard!!!) en andere twijfelachtige ´papieren´.
    Er is geen exit strategie, want er is geen exit: wie wil die hypothekenpakketten nog voor de oorspronkelijke prijs van de FED et al. terugkopen??
  3. forum rang 7 handyman6 8 december 2009 11:53
    Zolang de wereld en mn. China/Japan nog graag die "waardeloze" dollars wil hebben ,komen er geen 1.000.000 biljetten;de USA is de Weimarrepubliek niet:kracht van een munt is het geloof aan de reeele eco van een land;gelooft men de USA,gelooft men de$$$:vraag en aanbod;dus:is de vraag groot ,verhoogt men het aanbod..het stikt van de $$$ intussen.
  4. [verwijderd] 8 december 2009 11:53
    De bestelling die ik er vanochtend uit heb gedaan:

    Goedemorgen,

    Ik heb begrepen dat jullie zimbabwaanse Dollars verkopen…
    Of jullie vader maakt een grap, of jullie mogen er eentje leveren aan mij.

    Jullie mogen hem opsturen naar:
    **********

    Hartelijke groeten,

    *****

    Ps. Zeg maar tegen jullie vader dat hij een boef is omdat hij 'gratis reclame' maakt.
    Ps2. Hoe oud zijn jullie eigenlijk? Toch geen 28 en 31 hoop ik?
  5. [verwijderd] 8 december 2009 17:02
    Corne: ¨Straks komen er briefjes van 1 miljoen Amerikaanse dollars¨

    of briefjes van 1 miljoen euro ...

    ¨The real threat is if Brussels comes to the Greeks' aid. "Then the currency union will turn into an inflation union." ¨

    www.spiegel.de/international/business/0,1518,665679,00.html

    N.B. het ook in dat artikel weer genoemde argument dat 1 van de euro-landen niet kan ´defaulten´ op zijn schuld, zonder de hele euro onderuit te halen is onzin.
    Momenteel zijn bv. in de VS o.a. de staten Califonie, New York en New Jersey bijna platzak. Een default van die staten betekent ook niet dat de federale overheid te hulp zal snellen (is onder president Ford met New York ook niet gebeurd).

    Maar, de EU kennende, zal het Griekenland wel te hulp snellen (dat land voldoet al VELE jaren niet aan de EU-regels van max. 3% en max. 60%).
    En daarna Ierland, Portugal, Spanje en Italie.....
  6. [verwijderd] 9 december 2009 11:04
    Het voordeel van mensen zoals M. Faber die gelijk hadden maar niet kregen en nu gelijk krijgen maar waarschijnlijk niet hebben, is dat men contrair kan gaan denken. Zij die denken aan inflatie gaan ervan uit dat wat bedacht is aan economische wetten - zo lang men leeft - geldig is en dat is gewoon geen natuurwet maar een bedenksel. Het lijkt me dat het ingepompte geld gewoon niks is en was gewoon om mensen het idee te geven dat het iets is met intrinsieke waarde en misschien reageert men daarop alsof het iets is en dan krijgen we een economische groei. Hoopt men, verwacht men, gelooft men. Intussen gaan bepaalde banken door met geld verzamlen wat dank zij het ingepompte geld tot op heden redelijk lukt, zo te lezen op beleggingssites.

  7. [verwijderd] 9 december 2009 12:16
    korbe: "Het lijkt me dat het ingepompte geld gewoon niks is .."

    Dat geld is inderdaad niks, maar helaas kunnen we het niet radiotief merken. Wanneer dat geld dus straks bij de centrale banken los komt, is het niet meer te onderscheiden van bv. jouw spaargeld.

    Aangezien er niet meer 'assets' of verdiencapaciteit tegenoverstaan, betekent dat uiteindelijk een daling van de koopkracht van jouw dollar- en/of eurospaarrekening etc.

    Zoals ik hieronder al schreef: er is geen exitstrategie, want er is geen exit: banken gaan het nieuwe geld echt niet omruilen voor de troep (QUALITATIVE EASING) die ze bij de centrale banken naar binnengeschoven hebben.

    Dit alles is helaas niet niks.
  8. [verwijderd] 9 december 2009 14:54
    Ik ben het met korbe 007 eens: "economische wetten" zijn eigenlijk het resultaat geworden van de acties van verschillende spelers : banken, speculanten, overheden etc etc die assets of valuta's inflateren of deflateren in hun eigen belang. Omdat daar geen reele waarde meer tegenover staat kunnen wij er niet op inspelen en we kunnen alleen hopen dat we door stom toeval aan de kant van de winnende partij staan
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links