Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: Herstel!

Fondsenrondje: Herstel!

We zijn de week uitstekend begonnen, met een mooie plus van 1,2%. De trigger lijkt het bericht te zijn dat een anonieme overheidsfunctionaris persbureau Bloomberg heeft laten weten dat de Italiaanse begroting voor 2019 toch wordt aangepast.

Eerder werd de begroting van Italië nog afgekeurd door Europa vanwege het hoge tekort van 2,4%. In tijden van crisis zou een dergelijk percentage geen probleem zijn, maar aangezien we in hoogconjunctuur zitten uiteraard wel. U mag raden wat er gaat gebeuren als er daadwerkelijk een flinke recessie komt in Italië. 

Het nieuws dat Europa de Brexitdeal heeft goedgekeurd heeft ogenschijnlijk weinig impact gehad op de financiële markten. Het akkoord moet immers nog door het Lagerhuis worden goedgekeurd. Het Britse pond stijgt slechts 0,2%.

Om 10:00 uur kwam het Ifo-vertrouwenscijfer van Duitse ondernemers uit en was iets slechter dan verwacht. Het werkelijke cijfer bedroeg 102 daar waar economen uitgingen van 102,9. De Ifo-index geeft een indicatie van de verwachte economische ontwikkelingen voor de komende drie tot zes maanden.

Boskalis

Ondanks dat Boskalis (+1,1%) de winst bij de opening grotendeels heeft moeten inleveren, staat er nog altijd een mooie plus op de borden. Gisteren werd bekend gemaakt dat de baggeraar en maritiem dienstverlener een grote order ter waarde van €250 miljoen heeft binnengekregen. Het gaat om het installeren van exportkabels voor de offshore netverbinding Ostwind2.

Boskalis
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Ondanks dat de olieprijs de afgelopen drie jaar behoorlijk is gestegen, is Boskalis niet vooruit te branden. Ook de AEX heeft sinds eind 2015 veel beter gedaan.  

Marktoverzicht

  • De AEX stijgt 1,2% en presteert in lijn met de overige Europese indices. De absolute uitblinker is de Italiaanse beurs met een winst van 3,0%.
  • Olie: WTI (+1,5%) en Brent (+1,9%) herstellen wat, maar het verlies van de afgelopen maand is nog lang niet weggewerkt.
  • De euro stijgt 0,3% en noteert 1,138 ten opzichte van de dollar. 
  • Rentes: de Nederlandse (0,51%) en Duitse tienjaarsrente (0,36%) stijgen één a twee basispunten. Niet onlogisch allemaal.
  • Goud (+0,3%) doet het ook niet onaardig.
  • Bitcoin (-10,0%) gaat helemaal aan puin. 


Damrak

  • Op een dag als vandaag is het niet verwonderlijk dat de chippers aan kop gaan. ASML (+2,4%), Besi (+2,4%) en ASMI (+1,4%) doen het uitstekend.
  • Altice (-1,0%) krijgt een forse koersdoelverlaging om de oren van de Royal Bank of Canada. Het aandeel gaat naar €3 van €6.
  • Alle financials liggen overigens goed vandaag. ING (+2,3%), ABN Amro (+1,5%) en Aegon (+1,8%) moet u vandaag gewoon hebben. Ten minste, daar lijkt het voorlopig op.
  • Ook de oliegerateerde waarden gaan stevig omhoog. Royal Dutch Shell (+1,6%), Fugro (2,9%) en SBM Offshore (+1,5%) zijn daarvan het voorbeeld
  • De defensieve havens blijven wat achter, maar die hebben het de afgelopen paar maanden prima gedaan. 
  • Echt veel grote uitslagen zijn er niet. Dat komt ook een beetje doordat er weinig bedrijfsnieuws is.
  • PostNL (+1,8%) heeft de smaak ook weer helemaal te pakken.
  • Alfen (-4,2%) ging vrijdag al hard naar beneden omdat het van de kooplijst van Kepler Cheuvreux ging. Nu krijgt het aandeel nog even een tik na.
  • Accell (-2,2%) staat toch weer ruim onder de €19 dat Pon heeft betaald. 

Adviezen

  • Altice: naar €3 van €6 en kopen - Royal Bank of Canada

Bekijk alles op IEXONE:

Niels Koerts is beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Snuggerst 26 november 2018 17:42
    quote:

    Etienne Buffet schreef op 26 november 2018 16:06:

    Grappig, er wordt niets gezegd over Adyen - gedaald van 550 naar 425, zonder nieuws om vandaag weer naar 450 te stijgen, wederom zonder nieuws.
    Beursmanipulatie?
    Zou dan aandeel manipulatie heten, de beurs zelf heeft er niets mee van doen, die gaat gewoon z'n weg..
    425, gaf het in aug. al aan.. Ben ik de grote manipulator?.. Slechts correctie omhoog, 450, in kleine stapjes, correcties genoemd…
    Manipulatie zit in die hoofden van jullie, omdat er geen bal gesnopen wordt van het wel en wee op beurs en aanverwanten. Leuker kan ik het niet maken!..
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links