Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hefboompje planten

Het is even wennen, maar de IEX Hypehopper komt een beetje tot rust. Na een vrije val van ruim 11% in de maand na de lancering en een rendement van bijna 25% in de weken daarna kabbelt de portefeuille nu al een week rond een plus van 10%.

Het is dus hoog tijd voor een nieuwe trade. We verkopen de turbo long (TL) Delta Deelnemingen en investeren het vrijgekomen geld in de TL Fortis die we nog geen week geleden gekocht hebben. Sindsdien heeft de koers van Fortis door het twijfelachtige beursklimaat een stapje terug gedaan.

De belangrijkste reden om de turbo Fortis te kopen was de herbeleggingsgolf na het afronden van de overname van ABN Amro - en die moet nog steeds op gang komen.

Door de transactie kan de beweeglijkheid van de Hypehopper iets toenemen. De hefboom van de turbo Fortis is namelijk dubbel zo hoog als die op het Delta Deelnemingen Fonds.

Nerveus
Hefboomposities zoals Intereffekt China en de turbo's op Fortis, USG People , Fortis Obam nemen ruim een derde van de portefeuille in beslag. In het huidige beursklimaat maakt dat ons een beetje nerveus en we spelen steeds meer met de gedachte om de TL USG in te ruilen voor bijvoorbeeld een oliecertificaat.

Dat zou meteen een mooie manier zijn om het afbraakrisico van de Hypehopper terug te brengen tot normale proporties. Tot die tijd varen we een licht roekeloze koers, maar je moet íets doen om je naam te vestigen. Of, om Peter van Kleef te citeren: "every day a sucker is born, maar bij helden ligt de frequentie een stuk lager".


Michiel Pekelharing en Peter van Kleef zijn financieel journalisten en redacteuren bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat Van Kleef en Pekelharing posities hebben in een of meer van de genoemde certificaten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op deze column, klik hier.

Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Peter van Kleef is na een jarenlang en omvangrijk free lance-verleden neergestreken bij IEX, voornamelijk als beleggingsfondsenbelager en hedge fund-hacker. Van Kleef probeert de vinger te leggen op het succes, maar ook op de haken en ogen aan deze vehikels. Heeft u geld verloren in louche projecten in Costa Rica of Hasta la ...

Meer over Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Recente artikelen van Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

  1. apr '08 Hopper wél naar China 2
  2. jan '08 Fonzig en hopperig 2008 9
  3. jan '06 Vergunningsgekonkel 9

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 oktober 2007 16:37
    Dat heb ik weer. Probeer ik de held uit te hangen, springt iedereen om me heen van de daken, in de verwachting dat ik ze opvang zeker? Ten overvloede verwijs ik nog even naar onze disclaimer: "De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen." Wilt u daar wel even rekening mee houden als het fout gaat. In dat geval hebben we genoeg aan onze eigen blaren, en mag u op de uwe zitten.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links