Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA USA: Dow now

Terwijl Geert Jan Nikken nog steeds achterover leunt in de IEX Koffiekamer nemen zijn gasten van vandaag Robbie78, Domino83 en Leendert 280555 ook zijn TA USA voor hun rekening. Brand maar los, heren!

Hoogste tijd voor een nieuwe analyse van de Dow Jones, nu de index nieuwe all time highs aantekende. In de daggrafiek zien wij nog steeds een mooie, opwaartse trend. Om en bij 11.920 bevindt zich momenteel een lange termijnweerstand.

Het lijkt erop dat de index daar toch even kan haperen. De opgaande trend is echter een feit en onze verwachting is dat die wordt vervolgd. Een doorbraak van de LT-weerstand kan een extra long-signaal zijn.

De lage steun is nog veraf, aangezien er een vrij scherpe stijging sinds juni was. Het eerste vangnet van die opgang ligt van nu tot volgende vrijdag tussen 11.600 en 11.680.

Goud: 544 dollar
Sinds mei zit goud in de put lijkt het. Het edelmetaal raakt maar niet in een nieuwe opgaande trend. De prijs is zelfs aan de onderkant van de driehoek gevallen. De steun van dit patroon is een LT-vangnet. Nee, het ziet er niet rooskleurig uit voor goud, maar een rampscenario hoeft zich nu ook weer niet te voltrekken.

In de grafiek ligt duidelijk steun op circa 540 dollar. Dit niveau fungeerde al eerder als weerstand en zelfs vier maal als steun. Deze prijs valt bovendien samen met het 61,8%-correctieniveau op de stijging. Onze verwachting is dat goud die steun op 540 dollar gaat testen. Daarna wordt het opletten geblazen:

  • Houdt de steun het, dan is er bij de doorbraak van de dalende weerstand een sterk koopsignaal. Wij verwachten dan een stijging richting de top op 730 dollar,
  • Houdt de steun het niet, dan wordt het koersdoel 480 dollar.


    Vlnr: Leendert, Robbie, Domien


    Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

    Geert Jan Nikken is technisch analist bij Fortis Bank Global Markets. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Nikken mag niet handelen in de aandelen waarover hij schrijft. Fortis Bank en Nikken handelen en beleggen in verschillende financiële producten. Posities kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom, klik hier.

  • Gastauteurs zijn beleggers die schrijven op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: Gastauteur IEX

    Als Gastauteur figureren beleggers die volgens de redactie van IEX bijdragen leveren die het waard zijn een groter publiek te bereiken. Bij de artikelen wordt een korte toelichting gegeven van de schrijver.

    Meer over Gastauteur IEX

    Recente artikelen van Gastauteur IEX

    1. jan '17 TA-gastcolumn: Voorzichtig positief 394
    2. okt '16 "ETF's zijn juist een positieve ontwikkeling" 17
    3. jan '16 TA ehrd: Richting 500 476

    Gerelateerd

    Reacties

    39 Posts
    Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
    1. [verwijderd] 5 oktober 2006 20:39
      quote:

      jvdlow schreef:

      Nasdaq 100 is buitengewoon interessant. Voor de aanhangers van trendkanalen: welke is het juiste trendkanaal?
      Ik teken m'n trendlijnen op candlecharts waarbij ik meer naar de bodies kijk als naar de lontjes.

      Als steun zou ik nemen de lijn door de openingskoersen van 10 aug, 11 sep en 3 oct.

      De weerstand trek ik over de open van 13 juli en de close van 16, 17 en 18 aug. Dan krijg ik voor vandaag de weerstand op 1689.

      Overigens vind ik dat die paar punten niet zoveel uitmaakt. Ik trek bij twijfel vaak wat verschillende varianten, meestal, zoals hier, ligt het allemaal bij elkaar in de buurt. De conclusie is dus gewoon dat de NDX in een weerstandszone terecht is gekomen die zich uistrekt van 1680 to 1690. Geen nieuwe long posities innemen en afhankelijk van je beleggingshorizon een exit zoeken.

      Voor jou zwarte weerstandslijn die een nog hogere weerstandslijn suggereert zie ik geen enkele basis. Het startpunt is imho compleet irrelevant, het eindpunt van een lang lont dat niet eens een top is. Van het tweede punt op die lijn zie ik ook weinig relevantie, een niets bijzonders candle midden tussen een aantal andere niet bijster bijzondere candles. De candles in die regio indiceren wel een weerstandszone die je kunt weergeven met een lijn over de candle bodies van 16,17,18 aug en 15 sept en gisteren, maar die lijn ligt wat vlakker als jou lijn. Het derde punt is de huidige koers, daar zie ik voorlopig ook de relevantie niet van.

      mvg
      Wilco
    2. [verwijderd] 5 oktober 2006 21:01
      Overigens, Silent trader, ik heb er even over nagedacht. Ik zou de boven of onderkant van een dergelijk geprojecteerd trendkanaal nooit kiezen om long/short te gaan indien er niet meerdere relevante punten mee werden verbonden. Het is eerder bedoeld om een idee te krijgen wanneer een bepaald koersdoel (op zijn vroegst, op zijn laatst) bereikt kan worden aannemende dat de trend voortduurt.
    3. [verwijderd] 5 oktober 2006 21:14
      Zal het morgen eindelijk doordringen op Aex dat het geen neprally is?

      Dow/S&P en Nas weer in de plus (Nas duidelijk in de plus)...

      Morgen aanval op de 488 en doorstoten naar 490?

      Aex blijft onterecht achter...
      Wat is de reden?

      Geef toe. Ik zit in de (korte oktober) calls Aex 485 en 490..
      Ik heb al lekker wat winst, maar mag wel wat meer in the money zitten!
    39 Posts
    Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links