Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Go with the Flow, Traders?

Go with the Flow, Traders?

 

Kunnen we nou nooit eens normaal doen in Nederland? Allereerst de zure Volkskrant, dat zo ongeveer stampvoet over zoveel onrechtvaardigheid dat je rijk kan worden van ondernemen en risico lopen:

 

 

Flow Traders kan er zelf ook wat van. Beste Jan, denk je nou echt dat we gek zijn? Gefeliciteerd met je nieuw verworwen rijkdom, maar bespaar ons deze l.u.l.k.o.e.k.:

 

 

Niettemin heeft Flow Traders een mooie dag uitgekozen om naar de beurs te gaan. Meeliftend op het zonnige sentiment op de beurzen, doet de koers nu +11.6% op 35,74 euro. Dat is maar één eurootje onder het plafond van de prijsrange van 29-37 euro waarmee steeds werd gewerkt.

Ik wil het feest niet bederven, maar op zo'n dag in een bullmarket een beursnieuweling kopen, levert historisch gezien niet het beste trackrecord op. Op deze koers doet het fonds iets van 25 keer de winst 2014 (ja veertien) en dat is niet goedkoop. HFT-bedrijf Virtu Financial doet echter 44 keer.

Aan u de keuze. Leest u anders de prachtige bijdrage van Nico Inberg van vorige week over de waarde van dit bedrijf, met een leuke anekdote van Nico over zijn oud-collega bij Optiver en Flow-Traders oprichter Roger Hodenius. Oh ja, over Optiver en daarmee ook IMC gesproken!

Nee, die hebben geen plannen om naar de beurs te gaan, ondanks dat het goudmijnen zijn. Ze hebben het geld niet nodig en ik kan me ook niet voorstellen dat bijvoorbeeld IMC's Wiet Pot en Rof Defares zinnen als Het gaat niet om het geld, maar om het geweldige team uit hun mond krijgen :-)

Wel is de kans groot dat met deze beursgang de media door beginnen te krijgen wat voor een financieel en vooral ICT-vernuft er in Nederland is, na de afgang van onze banken in 2008. Flow Traders, het grotere IMC en het nog grotere Optiver zijn wereldspelers in liquidity providing.

In Nederland zijn ze altijd onder de radar gebleven. Voor reportages over high frequency trading gaat iedereen altijd naar New York en Optiver overleefde een paar jaar geleden een akkefietje met de Amerikaanse SEC over het manipuleren van olie-futures. Heeft de pers hier niet gehaald.

Dat vinden deze partijen zelf prima, die houden totaal niet van publiciteit. Hard werken, vernieuwen en geld verdienen is daar het motto. De kans bestaat wel dat nu Flow Traders een open en bloot bestaan gaat leiden, hun business veel meer in het zonlicht komt en dan weten we het wel in dit landje?

Ik voorspel kinnesinne.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. JoopVisser1 10 juli 2015 11:01
    Ik snap zure reacties ook niet. Als er ergens veel geld verdiend wordt, richt je toch gewoon een concurrent op, eventueel met iemand die het vak geleerd heeft bij 1 van de al bestaande bedrijven(verwacht dan wel zure reacties).
    Wie ik niet begreep dat was Balkenende met zijn: eerst het zuur, dan het zoet voor het volk. Met volk bedoelde hij zeker de financiele sector.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links