Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brandstad

Brandstad

Randstad is een van de slechtste jongetjes uit de klas op het Damrak. Dit jaar ging er al -25% af en het aandeel daalt maar en daalt maar. 

De waren de cijfers zo slecht dan? Nee, dat niet eens, Tom Muller van Theodoor Gilissen vindt de cijfers zelfs goed:

Zoals verwacht geen concrete winstprognose maar onderneming is vol vertrouwen dat de winstgroei zal doorzetten. De vergelijkingsbasis wordt wel moeilijker omdat er in de tweede jaarhelft van 2013 het herstel is ingezet.

ABN Amro is iets minder enthiousiast. Van De Aandeelhouder.nl

De resultaten van Randstad over het tweede kwartaal waren volledig in lijn met de consensus. Dit constateerde analist Konrad Zomer van ABN AMRO.

Toch zaten er volgens Zomer een tweetal verrassingen in de cijfers. Enerzijds was dit de sterke EBITA-marge ontwikkeling in Nederland van 6,0 procent, 1,1 procentpunt meer dan vorig jaar en vooral te danken aan de groei in het midden- en kleinbedrijf.

Deutsche Bank ziet ook niet echt slecht nieuws. Van De Aandeelhouder.nl

De kwartaalcijfers van Randstad bevatten "niet echt slecht nieuws", maar de groeivooruitzichten verslechteren. Dit schreven analisten van Deutsche Bank.

Onderstaande tekst komt uit een rapport van JPMorgan over Randstad:

We have a Neutral recommendation on Randstad as amongst the temping companies we prefer Adecco mainly due to its better earnings outlook and potential for more capital returns.

Randstad’s shares, as with the other recruitment stocks, have been weak in recent months and it may be that the in line statement and signs of a recovery could lead to a share price increase today. Adecco will report Q2 on 7 August. We think the acceleration in growth at Randstad is supportive for Adecco. Adecco trades on 12.7x 2015 PER compared to Randstad on 12.1x.

Nico, hoe ligt Randstad er technisch voor? 

 

 

Geen opluchtingsrally a la USG dus jammer voor Rabo:

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Brogembank 31 juli 2014 11:17
    Randstad is een van de weinige bedrijven in Nederland die door zijn strategie en implementatie van o.a. inhouse services bij grote klanten een "moat" heeft met de concurrentie, zeker in Nederland.

    Ze bieden meer kwaliteit en betrouwbaarheid en zijn daadwerkelijk in staat om bij een klant het verschil te maken en mee te denken, maar daaraan hangt een prijskaartje. Dat is hun probleem...

    Op termijn heb ik wel vertrouwen in dit klasse bedrijf. Staat op mijn volglijst.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links