Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boem! Value8

Boem! Value8

Value8 zakt ineens. Het aandeel tikte zelfs even 10,01 aan. Waardoor komt het? Het doorgaans goed geinformeerde forum:

Trade2live schijnt het te weten:

Vandaag plotseling sterke volatiliteit in het doorgaans rustige groeiaandeel Value8. Te zien was dat er 7.000 aandelen bestens werden verkocht...onbegrijpelijk bij gebrek aan nieuws (of weten anderen meer?) dat er zo´n pakket bestens wordt aangeboden in een aandeel waarin het volume zeer klein is. De vraag droogt dan op en de koers zakt plotseling hard. Ik zie het als een koopkans in dit mooie aandeel.

 Biobert ook zo te zien:

 Aandeelhouders verkopen hun 5% jubileumdividend dat ze in aandelen krijgen nu al door 5% van hun oorspronkelijke aantal aandelen te verkopen. Aldus krijgen ze een cash dividend waar PPdV een sigaar uit eigen doos presenteerde.

Brimily dat noemen ze foutje, bedankt: 

Vraag aan Biobert: waarom verkopen ze nu precies die 5%? Het is toch zond dat je daarmee de koers zo onderuit haalt? Als je dit bewust doet, dan weet je toch ook dat dit gebeurt! Misschien heeft de verkoper wel per ongeluk op bestens gedrukt?

Er is dus een verkoper geweest die in één keer een hele lading, rond de 7.000 stuks,  value8 aandelen verkocht. Tegen een bestensorder zo lijkt het, daardoor daalde de koers zo fors. Niet zo vreemd als er 7.000 stuks in één keer verkocht worden terwijl er gemiddeld 18.000 per dag verhandeld worden. Koopkans gemist zo te zien.

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juni 2014 16:29
    quote:

    de breker schreef op 16 juni 2014 16:25:

    Over t algemeen zie je dan een paar dagen later de echte reden....
    Het blijft gissen.

    Voornaamste reden dat het aandeel zo hoog staat is in mijn ogen het rotsvaste vertrouwen van particuliere beleggers in PPdV (omdat hij het zo leuk deed als VEB-voorzitter).

    Misschien dat er af en toe iemand wat van het "zelfrijzend bakmeel" wil incasseren en dan niet kijkt op een euro meer of minder.

    Just my 2 cents
  2. Trade2live 16 juni 2014 17:46
    Natuurlijk is de Vries een belangrijke factor. Maar kijk naar de cijfers en de gerealiseerde groei in de afgelopen jaren. Uit het niets begonnen in september 2008, midden in de crisis. Nu een bloeiend bedrijf in diverse groeisectoren. De cijfers spreken voor zich. Een verdubbeling van de waarde (en het aandeel) is het doel voor de komende vijf jaar. Mijns inziens prima te realiseren. En kijk ook even hoe voorbeeldig de Vries zich gedraagt als bestuursvoorzitter. Een salaris van slechts 150K, het zelf zorgen voor pensioen en het vrijwillig en op eigen initiatief afzien van een vergoeding bij vrijwillig vertrek. Daar kan menig beursfonds van leren.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links