Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Super-Shell

Super-Shell

Royal Dutch Shell is de stralende ster van de dag op het Damrak. De winst nam weliswaar af, maar dat is te wijten aan éénmalige afschrijvingen, voornamelijk op raffinaderijen.

Wel verhoogt het bedrijf het dividend met 4% naar 0,47 dollar per aandeel. Na aftrek van die éénmalige afschrijvingen valt de winstdaling mee.

 De Financial Times spreektt een analist die zwaar onder de indruk is:

Peter Hutton of RBC Capital Markets said Shell’s profits were 62 per cent above his estimate of $4.5bn. “They’ve blown the competition out of the water,” he said. BP’s first-quarter profits, unveiled on Tuesday, had been $3.2bn – less than half Shell’s earnings.

En ook de analisten van Theodoor Gilissen zijn positief:

Onze rating op aandelen Shell is Aanbevolen op basis van het relatief hoge dividendrendement, de verwachte ruime kasstroom en de nagestreefde kostenverlagingen in de operationele activiteiten. Het koersdoel per aandeel is EUR 29,00. Voor het lopende jaar worden geen concrete verwachtingen afgegeven. 

Grafiek van het FD. Q1 is meestal goed bij Shell. 

Tot slot zagen we op Bloomberg dat Royal Dutch Shell volgens de CFO op korte termijn minder wil gaan investeren in Rusland. Dat terwijl er plannen zijn om samen BP en het Russische staatsbedrijf Rosneft in het verre noorden van Rusland naar olie te boren. Maar ja, er is ook nog ene Poetin om rekening mee te houden...

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 april 2014 14:33
    Gerrit,

    april 2013: € = $ 1,30 >>> $0,45 = € 0,346
    april 2014: € = $ 1,38 >>> $0,47 = € 0,340

    We gaan er niet op vooruit...
    En ik wou ook nog graag een inflatiecorrectie van 2% of zo.
    Ondertussen naar de webcast geluisterd. Men heeft best groot vertrouwen in de nabije toekomst. Ik verwacht dus spoedig meer dividendverhogingen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links