Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs vandaag: Spek en bonen?

Beurs vandaag: Spek en bonen?

Jakkes, voor het eerst sinds rampjaar 2008 sloot de Amerikaanse beurs op de eerste handelsdag van het jaar in de min. De minnen op Wall Street kwamen amper boven de procent uit, maar het zijn wel minnen. Apple stond negatief in de picture na een adviesverlaging van Wells Fargo. Tokio is nog dicht, dus daar hoeven we vandaag geen richting van te verwachten en de agenda is klein vergeleken met super-PMI-dag gisteren.

Wat betekent dat voor ons?

  • De Europese futures staan heeeeeeel licht in de plus. Verrassend. De AEX aandelenfuture laat een +0,07% zien. De Bundfuture (Duitse obligatiefuture) staat op +0,1%
  • Azië staat momenteel overwegend in het rood. India en Hongkong meer dan 1%, China minder.
  • EUR/USD staat wederom iets lager op 1,3651
  • Goud zit sinds gisteren in en positieve flow en staat meer dan een procent hoger op 1236, de oliebenchmark WTI staat bijna 3% lager op 95,90 dollar per vat.

Nieuws

  • De Chinese dienstensector is in december in een lager tempo gegroeid. Dit bleek uit officiële cijfers van de Chinese overheid. De inkoopmanagersindex kwam in december uit op 54,6%. In november was dit nog 56,0 en in oktober was dit 56,3%, de hoogste stand van 2013.
  • Apple kreeg een adviesverlaging van Wells Fargo aan de broek en daalde 1,4%. Analisten stelden vraagtekens bij de continuïteit van de hoge winstmarges van het duurste bedrijf in de wereld en verlaagden het advies naar "Market Perform". Onder meer de hevige concurrentie op de markt voor smartphones kan tot  prijsdruk leiden, aldus Wells Fargo. De grote Koreaanse concurrent SamSung sloot zelfs 3% lager.
  • De Amerikaanse Senaat stemt maandag over de keuze van president Obama voor Jannet Yellen als nieuwe Fed-voorzitter.
  • Facebook is aangeklaagd voor het systematisch onderscheppen van persoonlijke berichten door gebruikers en deze data te delen met adverteerders. Dit meldde het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Het verzamelen en gebruiken van dergelijke data is in strijd met de Electronic Communications Privacy Act en met de Privacy and Unfair Competition wetten van Californië.
  • Boeing Co.'s largest union is set to vote Friday on a contract that will likely shape the power of organized labor at one of the U.S.'s biggest manufacturers for years.
  • Oil major Royal Dutch Shell PLC said Thursday it has completed the acquisition of Repsol SA's liquefied natural gas portfolio outside North America for $3.8 billion net, slightly lower than the $4.4 billion originally agreed on last February.

Op de agenda
De agenda is niet supervol, files zijn er niet op de weg, geniet u van uw laatste kerstvakantiedag! Maandag beginnen we voor het echie, vandaag een klein beetje voor spek en bonen.

06:00 China: HSBC services PMI dec
10:00 EU: ECB M3 geldhoeveelheid nov (cons: +1,5%)
19:00 VS: autoverkoop dec

Nog even een diepe gedachte bij de vrijdag, die volgens Lukas Daalder (klik op zijn naam voor zijn selectie van nieuws en grafieken van de dag) net een dinsdag is....


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links