Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Koud hé?

Beurs Vandaag: Koud hé?

Update 08:50 uur: Delta Lloyd

Corné heeft helaas geen data die laat zien wat de AEX op vrijdag de dertiende doet. Hij heeft nuttiger dingen gedaan: research uitvlooien:

Krijgt u er deze nog gratis van mij bij:


Update 08:40 uur: PostNL

Klikken voor groot!


Update 08:15 uur: Voorbeurs

Zeven dalings- en twee stijgingsdagen tot dusverre in december. De boel mag wel weer een keertje omhoog vandaag, want de AEX heeft verdorie deze maand al 4,72% verloren. Het is niet het nieuws van de dag, maar voor ons beleggers misschien wel het interessantste. Bloomberg meldt:

An investor bought $5.12 million in call options that will be profitable if the Chicago Board Options Exchange Volatility Index (VIX) jumps at least 50 percent in the next four months.

Deze mevrouw of meneer is er wel héél erg van overtuigd dat de markt een flinke dreun krijgt. U weet dat volatiliteit in de regel hard kan oplopen bij een marktdaling. De VIX staat nu op een lage 15,5, 20 geldt als paniekgrens en tijdens de krach eind 2008 liep het kreng op naar meer dan 80.

Opvallend nieuws
Geen bedrijfsnieuws eigenlijk tot dusverre, maar wel hele aparte nieuwtjes allemaal. Begrotingsdeal VS is al door het Congres, Mexico gooit de oliemarkt open en de EU wil eerst de stakeholders voor de ellende laten opdraaien als een bank omvalt en dan pas de staat en belastingbetalers.

Dan is er nog dat bizarre nieuws uit Noord-Korea dat De Oom van Die Gek nu al is afgeschoten. Voor ons beleggers is dit wellicht nog het beste om te weten: Google zou Intel (deels) bedanken voor bewezen diensten en met ARM verder willen voor chips. Kijk hieronder voor alle linkjes.

De agenda is gillend leeg vandaag. Er is alleen een Amerikaans inflatiecijfer. Omdat gisteren het advies voor Vopak er aardig inhakte, is er nog een ingezonden mededeling van SNS Securities:

Under new CEO Erik Rietkerk Acomo will put more emphasis on leveraging the capabilities of its companies. It will maintain its existing growth strategy. We forecast a resumption of net profit growth from 2014 together with good cash flow generation. Hold, TP EUR 16.70.

IJsberen
Veel succes deze laatste dag van de week, waarin de ijsberen het voor het zeggen hebben. Diep in hun hartje zijn die ook wel lievvv hoor :-)

Op naar de koersen:

  • Groen! Beetje dan. De Europese aandelenfutures openen op en rond het nulpunt. de DAX future scoort nog het beste met een whopping +0,1%. De Amerikaanse staan op +0,2% à +0,3%. De Bundfuture (Duitse obligatiefuture) doet +0,05%.
  • Bescheiden minnen en plussen in Azië. Richtingloos. De Nikkei 225 sluit op +0,4%.
  • Moet ik soms de benaming JUT/JUL weer van stal halen? Wat een zenuwending die EUR/USD. De dollar trekt toch niet echt door: 1,3755 op dit moment.
  • Goud staat ietsie hoger op 1227 dollar. Oliebenchmarks WTI en Brent doen 0-0. Niks bijzonders.

Agenda en nieuws Nederland

Nieuws buitenland

Internationale agenda

  • 05:30 Japan: industriële productie nov (cons: +0,5%)
  • 14:30 VS: inflatie (PPI) nov (cons: -0,1%)

Lukas Daalders Best of the Web

Iedere dag leuk en leerzaam om doorheen te scrollen: de dagelijkse verzameling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. jrxs4all 13 december 2013 09:15
    Leuk bericht over die VIX, maar daar had even goed kunnen staan

    "An investor sold $5.12 million in call options that will be profitable if the Chicago Board Options Exchange Volatility Index (VIX) jumps at least 50 percent in the next four months."

    Nieuwswaarde cq voorspellende waarde per saldo 0,0
  2. Miele Bauknecht 13 december 2013 09:20
    google bedankt intel en gaat verder met ARM? Wat is dat nu weer voor vreemd "nieuws"? Google heeft android altijd al volledig op ARM gebaseerd, net zoals apple iOS overigens. Intel is in de huidige smartphone wereld een dinosaurier die alleen overleeft in het steeds maar verder ineenschrompelende aantal PC's dat verkocht wordt.
  3. DMA69 13 december 2013 09:23
    quote:

    jrxs4all schreef op 13 december 2013 09:15:

    Leuk bericht over die VIX, maar daar had even goed kunnen staan

    "An investor sold $5.12 million in call options that will be profitable if the Chicago Board Options Exchange Volatility Index (VIX) jumps at least 50 percent in the next four months."

    Nieuwswaarde cq voorspellende waarde per saldo 0,0
    Ik wil niet lullig doen, maar hetzelfde geldt voor jouw bericht.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links