Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Amerikaanse inflatiecijfers geven Fed weer wat hoop

Beursblik: Amerikaanse inflatiecijfers geven Fed weer wat hoop
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse inflatierapport over april is op maandbasis voor de Fed een stuk minder ontmoedigend dan het rapport over maart. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank woensdag tegen ABM Financial Nieuws.

"Daar staat dan weer wel nog altijd een, zij het, kleine stijging voor de inflatie voor de dienstensector exclusief huisvestingskosten van 4,8 naar 4,9 procent tegenover. Een maand eerder steeg deze inflatie al van 3,9 naar 4,8 procent, terwijl de doelstelling van de Fed voor deze deelinflatie op of iets boven de 2 procent ligt. Niettemin geeft dit rapport naar ons idee de Fed weer iets meer hoop op een inflatiebeeld dat past bij de doelstelling van een algemene inflatie van 2 procent. De inflatie voor huisvesting daalde in april op maandbasis van 5,7 naar 5,5 procent", aldus Marey.

De Amerikaanse inflatie kwam op jaarbasis uit op 3,4 procent in april. Dat was 3,5 procent in maart. De kerninflatie daalde naar 3,6 procent, van 3,8 procent in maart. Beide cijfers kwam overeen met de verwachtingen.

Op maandbasis stegen de consumentenprijzen en de kerninflatie met 0,3 procent tegen 0,4 procent in beide gevallen een maand eerder. De taxatie vooraf was voor de inflatie 0,4 procent en voor de kerninflatie 0,3 procent.

De euro noteerde woensdag kort na publicatie van het rapport 0,4 procent hoger op 1,0860 dollar, na eerder op de dag rond 1,0830 dollar te hebben genoteerd.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links