Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nabeurs: Koersgeweld!

Non-event schreef ik boven mijn Damrak slot-call en dat bleek zowaar voorspellende waarde te hebben. De koersen stonden sindsdien stil op Wall Street. Niets gebeurd. Ja, er was een Fed Beige Book met de stand van de Amerikaanse groei, maar die bevestigde alleen maar die bekende "gematigde groei".

Voor de niet-ingewijden: FTF is de AEX future en daaronder ziet u achtereenvolgens de DAX, Eurostoxx 50, Bund, S&P 500 en Nasdaq Composite future.

 

 

IBM, Intel en eBay
Nabeurs New York, KW2-cijfers zijn er van de volgende fondsen. Als u er op klikt komt u op de CNBC koersenpagina's uit waar u de koersen After Hours ziet. Dat is de officieuze, over-the-counter handel nabeurs van vooral professionals. Grote partijen aandelen tegelijk, ofwel grote koersschokken. Leuk vaak!

Intel is als eerste door en het is weer het bekende liedje: winst OK, maar omzet valt tegen én de outlook wordt neerwaars bijgesteld. Boing, de eerste koersreactie is -1,60%.

IBM boekt wel meer omzet dan verwacht en de openingskoers knalt door het dak: +3,68%

eBay is in lijn met de verwachting, maar de eerste koerstik is -5,11%?! Dat moet bijna wel een drama-outlook zijn. Ah, dit zal de boosdoener zijn: Ebay sees Q3 EPS $0.61-$0.63, Exp. $0.65 (CNBC)

  • IBM: $3.91 EPS, $24.9 billion in revenue vs. expectations $3.77 a share on $25.37 billion in revenue
  • Intel: 39 cents EPS, $12.8 billion revenue vs. expectations of 39 cents a share on $12.9 billion revenue
  • eBay: 63 cents adjusted EPS, revenue of $3.88 billion vs. expectations of 56 cents a share on $3.39 billion revenue

Slaap lekker en morgen gaan we verder met KW2-cijfers van AkzoNobel, Ziggo, Docdata en Sligro. Verder komen onder meer SAP, Nokia, Morgan Stanley, Microsoft en Google door. Fed-chef Ben Bernanke preekt weer, er zijn Jobless Claims en Philly Fed én - oh jee - Nederlandse werkloosheidscijfers.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 juli 2013 22:45

    Lekker slapen zal wel lukken, Arend Jan. Ik zit niet zo in die tech, maar las laatst weer ergens dat er herstel in die chips was. Met die Intelberichten ziet het er wat minder uit voor de ASML-ers. Jammer voor Coldplay e.d.in de BC die in ASML believen.

    We zien het morgen wel. Akzo Nobel is trouwens ook een beetje tricky morgen. Wel wat verwarrend al die berichten over tech.

    Slaap ook zacht en groet, Jonas
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links