Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kan het gekker

Op indexniveau gebeuren er rare dingen maar op individueel niveau zijn er nog veel gekkere dingen aan de hand. Neem nu even pennystock Sopheon die een reverse split doorvoert. Dit was al bizar maar nog gekker vind ik de media.

Een quote uit de krant: “Sopheon maakte verder bekend het aandelenkapitaal te herorganiseren. In eerste instantie worden aandelen samengevoegd in een verhouding van 10.000 tegen 1. Vervolgens worden aandelen gesplitst in een verhouding 500 tegen 1. Uiteindelijk ontstaan aandelen met een nominale waarde van 20 pence per stuk. Sopheon wil verder zijn kapitaal verlagen om het tekort op de winst- en verliesrekening te verkleinen."

Persoonlijk had ik meer vraagtekens dan informatie. Want hoezo eerst maal 10.000 en dan binnenkort delen door 500. Waarom niet ook de wortel? Of beter waarom niet in 1 keer maal 20?

Mijn database van VWD heeft de aandelen reeds maal 10.000 gedaan. Op de maandgrafiek ziet u dat het drama er niet minder om is. Voor mij geen aandeel om in te investeren. Door de reverse split heeft de koers intraday impliciet enorm bewogen.

Een ander ding waar ik ver van blijf is vastgoed. Als de rente echt gaat stijgen gaat het laatste beetje fundament onder de nu nog steeds veel te hoge vastgoedprijzen vandaan. Ik heb het al langer aangegeven dat ik hier negatief over ben en blijf roeptoeteren: pas ook op met Corio en Unibail-Rodamco.

De problemen bij Imtech blijven maar aanhouden. Iedere dag halen ze de krant. Zelfs na de claimemissie is het verhaal nog niet over. Dus prima om niet in belegd te zijn.

Ik heb ondanks dat ik respect heb voor Willem Burgers moeite om geen naamgrappen over Add value te maken want op deze manier komt er weinig waarde bij.

De afgelopen weken is iedereen bezig om Google nog verder de hypen en riep iedereen dat ze snel door de 1000 dollar zouden gaan. Natuurlijk gebeurde het tegenovergestelde. Het is nog even wachten op een officieel verkoopsignaal, in de Twindicator ligt dit niveau op 870 euro.

Het lijkt dus op de staatsloterij... hij kan zomaar vallen!

Een ander aandeel dat zomaar kan vallen is IBM. We hebben verkoopsignalen in de grafiek, in de Twindicator en we hebben een hoofdschouderpatroon. Ook is IBM onder de steunlijn gegaan.

Voor Amazon had ik al de moed opgegeven maar als ze onder de 266,85 gaan krijgen we alsnog het verkoopsignaal waar ik steeds vooruit op liep.

Heineken geeft nog steeds een short maar winst pakken in de short kan niet verkeerd zijn in deze rare markt.

Een aandeel dat pas net een shortsignaal gegeven heeft is Microsoft. De jeugd blijft gaan voor de Playstation en de oudjes snappen nog steeds niks van de laatste Windows versie.

Als u dan toch iets long wil, blijf dan kijken naar Apple, ze moeten alleen geen nieuwe low neer gaan zetten…

De Banken? De bankaandelen geven veelal ook shortsignalen. Wellicht is het de oplopende rente? Maar gelukkig kijk ik nu even alleen technisch. een mooi voorbeeld van een sell in de Verenigde Staten is JP Morgan Chase.

Maar ook bij ons geeft ING een verkoopsignaal.

De sector banken had voor de euro al eerder een verkoopsignaal gegeven. Voor de sector zou je technisch gezien een steunniveau verwachten.

Een ander drama is in goud en zilver. We zien dat veel commodityfondsen ook mega-klappen krijgen. Ik zit zelf in Superfund en die kunnen juist profiteren van deze beweging.

Goud is voorlopig nog geen goede crisisbeschermer.


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 juni 2013 14:12
    quote:

    handyman6 schreef op 24 juni 2013 12:09:

    Hmm...toch wel een mooie omgekeerde SHS-formatie bij Apple!
    Op $480 neklijntje door ,kopen maar....
    H6
    APPLE kopen waarop, waar is de inspiratie. Ja nu verkopen ze goed door de late volgers die de aanbiedingen van de Iphone kopen.

    Maar je staat mooi voor joker met een Iphone tegenwoordig, althans als je erbij wil horen moet je geen "ouderwetse' Iphone hebben!

    Nu als de late volgers dit weten, stort de Iphone verkoop in, als zij niet iets totaal nieuws neerzetten in de komende maanden.

8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links