Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flow Traders onderuit op Damrak

Flow Traders onderuit op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen toonden donderdag overwegend wat herstel, na de eerdere verliesbeurten. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar vooral de technologiebedrijven in trek waren. Op het Damrak ging Flow Traders onderuit na een adviesverlaging.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 517,73 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 803,94 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen gingen tot 0,5 procent vooruit, Parijs daalde 0,1 procent.

Tankopslagbedrijf Vopak profiteerde van een koopadvies van HSBC en was de grootste stijger in de AEX met een winst van ruim 2 procent. Staalproducent ArcelorMittal volgde met een plus van bijna 2 procent. Telecomconcern KPN voerde de dalers aan met een verlies van 0,8 procent.

Philips

Aegon klom 1,5 procent. De verzekeraar heeft de verkoop van een deel van zijn verzekeringsactiviteiten in de Verenigde Staten aan herverzekeraar Wilton Re afgerond.

Philips won 0,1 procent na een nieuwe overname. Het zorgtechnologiebedrijf neemt de Amerikaanse start-up CardioProlific over voor een niet nader genoemd bedrag. Woensdag werd al bekend dat Philips 1,9 miljard euro betaalt voor het Amerikaanse Spectranetics.

H&M

In de MidKap stond Flow Traders onderaan met een min van 7,7 procent. Volgens analisten van ING zijn de winstvooruitzichten voor de beursintermediair er niet beter op geworden. OCI was koploper met een plus van 6,5 procent. De kunstmestproducent is volgens Wallstreet Wires benaderd door een Amerikaanse investeerder voor een overname.

Hennes & Mauritz (H&M) won ruim 3 procent in Stockholm. De Zweedse kledingketen boekte beter dan verwachte resultaten in het tweede kwartaal. H&M profiteerde van een groei van het winkelbestand, een stijging van de onlineverkoop en kostenbesparingen.

Euro

In Londen klom Tesco 0,4 procent. De Britse supermarktketen schrapt nog eens 1200 banen om toenemende kostendruk de baas te kunnen blijven. Afgelopen jaren zijn er al tienduizenden banen bij Tesco verdwenen.

De euro was 1,1425 dollar waard, tegen 1,1359 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent meer op 45,15 dollar. Brentolie werd ook 0,9 procent duurder, op 47,72 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:52 AEX begint nieuwe week met aangescherpt record
  2. 11:37 Verzekeraars leiden AEX hoger 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

891,13 18:05
+3,69 +0,42%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links